Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 18:55, 22 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Najpierw oczarował mnie widok z rododendronami o wschodzie słońca, teraz zaskoczyłam mnie mnogością innych kwiatów, ja głupia pomyślałam, że wszędzie masz różaneczniki to już innych kwitnących nie będzie za wiele, a tu tyle kwiecia i wielkie róże, o matko... i iryski podwójne i taki kremowo żółciutki niespotykany, piwonie jakie piękne i ta paproć w półcieniu chce żebym się na nią patrzyła

Eee tam, przesadzasz Jak w tytule, wszystkiego po trochu

powojnik beautiful bride

Warszawska Nike, kolor dużo ciemniejszy w rzeczywistości

Rhapsody in blue
Wszystkiego po trochu 18:46, 22 cze 2021

Do góry
April napisał(a)

Fantastyczne róże
Muszę jakoś Lykkefunda zmusić żeby mi się wspiął na dach.
A Gipsy zazdroszczę bardzo. Moja taka nie chce być. W tym sezonie cięłam niemal do zera.

One obie potrzebują czasu, u mnie przez pierwsze lata też były słabe, teraz nie wiem co robić z potworami Na dodatek Gipsy strasznie kolczasta, ale kolor ma boski
Żeby zrobić dobre zdjęcie musiałabym wejść do sąsiadów bo mi się w ich stronę cała kieruje
Gipsy kwitnie na zeszłorocznych pędach więc jeśli tniesz na wiosnę to nie zakwitnie

Róże w naszych ogrodach 18:43, 22 cze 2021

Do góry
???(na etykiecie -pnąca różowa)
być może jak podrośnie to się okaże że mam drugą Eden Rose

Burgundy Iceberg

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:32, 22 cze 2021

Do góry
NN ??? kto zna tę panienkę
na etykiecie ma: pnąca różowa

Sosna fastigiata opadają gałęzie przeniesiony 18:22, 22 cze 2021

Do góry
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 18:20, 22 cze 2021

Do góry
Niestety dzisiejsze poszukiwania zawiodły, wszędzie już cisy sprzedane, jutro odwiedzę jeszcze dwie szkółki, jak się nie uda to albo sklep internetowy, albo zakup jesienią, czego bym bardzo nie chciała.

Tak sobie jeszcze myślę, czy dwóch kulek nie zastąpić miniaturowym berberysem.

Stary ogród z nowymi właścicielami 18:10, 22 cze 2021

Do góry
Róże i wyszykowana do kwitnienia hortensja.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:08, 22 cze 2021

Do góry
Najmniejsza kurka jednak nam padła myślałam że będzie dobrze, radziła sobie, ale nie rosła specjalnie. Jej siostry obie już znoszą jajka. Podejrzewam że pewnie pogoda jej nie pomogła, znalazłam ją dziś rano w kurniku.
Zakopałam pod nowym bukiem kolumnowym. Heh życie...

Wycieczkę do Grecji nam odwołali i wszystko ok, gdyby zaproponowali nam coś podobnego w tym samym terminie. Jedyna propozycja to był hotel na Rodos w którym już z nimi byłam. Wszystko inne jest dwa razy droższe niż pakiet który zarezerwowałam jeszcze w lutym. Złożyłam reklamację bo sory ale w imię czego mam płacić dwa razy więcej czy w ogóle więcej tylko dlatego że oni akurat zrobili jakieś ruchy w swoich działaniach? Heh

Może znajdziemy jakieś last minute, a jak nie to pojedziemy do ojcowa i na Słowację, małe jednodniowe wycieczki, a gdzieś dalej się wybierzemy późną jesienią czy zimą. Trudno. Przynajmniej nikt mi nie wykończy więcej kurczaków czy nie zasuszy pomidorów... Potrzebuję sąsiadkę swiruskę ogrodową jak ja żeby jej się chciało dopilnować, a ja bym dopilnowała jej stadła podczas jej urlopu... Ale chyba mi to nie grozi :/
Ogród kwiatowy 18:05, 22 cze 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wiem, że wcześniej jest opis, ale ja tych roślin nie znam i nie potrafię dopasować nazw. Co to jest to niebieskie?
Pokazałaś tyle pięknych i nie znanych mi roślin, że aż by się chciało wszystko mieć. Niestety wszystkiego nie mogę mieć, ale to niebieskie to bym gdzieś wcisnęła. To jest jednoroczne, czy wieloletnie?

Dorotko, dopiero teraz zobaczyłam, że ci nie odpowiedziałam. To przetacznik ząbkowany Venice Blue. Normalnie on zawsze u mnie kwitnie przed różami, ale w tym roku wszystko jest pokręcone i kwitnie teraz. Jest też wyjątkowo w tym roku wysoki. Zawsze był niższy. Kwitnie ok 2-3 tygodnie, po ścięciu nie powtarza kwitnienia, ale nie szpeci rabaty.
Ogród kwiatowy 17:57, 22 cze 2021

Do góry

Plamy na trawniku 17:55, 22 cze 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Za nisko kosisz i trawa ta blada jest zagłodzona. Sypnij nawóz do trawników równomiernie bo tutaj masz niestety braki, jak się nauczysz rozsypywać (ćwiczenie czyni mistrza) to będzie cudownie.
Oczywiście po nawozie podlej obficie aby nawóz się rozpuścił, odczekaj aż trawa się "bujnie) i skoś wyżej. Najpierw ustaw na najwyższe, zobacz jak wygląda kawałek po skoszeniu, a potem opuszczaj po jednym stopniu, ale na pewno zobacz teraz na jaki stopień kosiłeś. Musi być wyżej, trawa nie ma siły odrastać, bo jest zagłodzona i za nisko koszona.

Bardzo dziękuję, tak właśnie zrobiłem, zastosowałem nawóz kosiłem wyżej i trawa pięknie się zazieleniła.
Ostatnio zauważyłem jednak że pojawił się inny problem i w 2 miejscach trawa zaczęła wysychać. Stopniowo źdźbła robiły się cieńsze i jaśniejsze, aż stałą się zupełnie szara/żółta. Czym to może być spowodowane ? Czy to jakaś choroba, czy może jest to związanego coś z nawozem? ale dziwne, że wystąpiło by to po ok 3 tygodnia po nawożeniu
Sałatka pokrzywowa 17:51, 22 cze 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 17:50, 22 cze 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 17:47, 22 cze 2021

Do góry
Basiu Kasiu Kasiu
dziękuję bardzo

a teraz kto bedzie szybszy, ja czy szpaki

figowiec
Sałatka pokrzywowa 17:46, 22 cze 2021

Do góry
Jacques Cartier, w tym roku niesamowicie obsypany pąkami

No i prawdziwa gwiazda czerwca - Constance Spry, róża o nieprawdopodobnie mocnym, szalonym zapachu, który roztacza nawet po zerwaniu do wazonu. Poza tym jest wielka, rośnie jak wariat i muszę zadzierać głowę, żeby objąć ją wzrokiem. Niedługo zasłoni veluxy sąsiadów

Pamiętajcie o ogrodach 17:45, 22 cze 2021

Do góry
Alu bardzo dziękuję
Asiu to śmiałki

a to chyba piórkówka

Pamiętajcie o ogrodach 17:44, 22 cze 2021

Do góry
Niebieskości robią wrażenie
Pamiętajcie o ogrodach 17:41, 22 cze 2021

Do góry
TAR napisał(a)
Grzesiu jak ładnie, tyle kwitnacych u Ciebie. W tym roku zaprosilam ostrogowce do ogrodu, sa świetne. u mnie tez szalwie z przetacznikiem podsadzone stipa i robia furore na rabatce.
Masz dobra reke do roslin, brawo

Aniu bardzo dziękuję

Ostrogowce mi się wysiały, dam w inne części ogrodu bo fakt sa świetne

Ogród kwiatowy 17:38, 22 cze 2021

Do góry
Ascot za nią Pilgrim

Deep Impression

Sałatka pokrzywowa 17:38, 22 cze 2021

Do góry
zaczyna też Ballerina - na razie jeden kwiotek i tysiąc pączków

Alchymist - nowy, wiosenny nabytek, a już strasznie się z niej cieszę

Comte de Cahmbord, też z wiosny, malutki słodki kranoludek

Desdemona - pachnie cudnie, cytrynowo, ale jakaś taka za biała mi się wydaje. Upał dość ją nadwyrężył, wieczorem miała przypalone płatki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies