Megi wybacz, że nie odpisałam, ale dopiero przed chwilą odczytałam u Mirki twój wpis odnośnie tej ciemnej rudbekii.
Nigdzie jej nie dostałam w sklepach w Wawie. Jest w internetowych sklepach nasiennych ale wysyłka plus nasiona to suma duża.
Trzeba polować jeszcze w sklepach. Namówię panią z pobliskiej szkółki może ona sprowadzi bo kilka roślin już sprowadziła jak jej poleciłam.
Aż mi się ostatnio śmiać chciało jak widzę u nich rutewke a w zeszłym roku się wzbraniala.
Wiesz często jest tak, że w tych szkółkach nie mają pojęcia co jest na topie.
Piszę tutaj bo nie wiem czy piszesz u siebie dopiero zajrzę
Bardzo się cieszę, jak są pieniądze to szybko można mieszkać. Jeszcze twojeM pewnie dużo robot zrobił.
Siedzę na działce ten upał mnie wykancza, nawet tutaj gorąco. Teraz chłodniej.
Dobrze, że już będziesz pisać co tu dużo mówić Mirka brakuje cię tutaj.
Kasiu ta róża to Charming Apricot - trzeci sezon u mnie w zeszłym roku przesadzona w to miejsce. Za ta róża rośnie podobna 2 sezon, ale późniejszą bo maleńkie paczki ma.
W pod Tarczynem i Konstancin eM jechał na przejażdżkę z Mają bardzo padało.
Już chyba padać nie będzie trochę chłodniej
U mnie fenkuł też rośnie gdzie chce nigdy go nie sądziłam pewnie ptaki roznoszą. Penstemona mam ok 4 lat bardzo ładna roslina całoroczna. Rozsiewa się mam dużo siewek wszędzie nawet w trawie. Trzeba ją w jedno miejsce przesadzić.
Danusiu kiedy mogę te samosiejki przesadzić aby się przyjęły już mają kwiaty to teraz nie za bardzo.
Róża "Minister... Przepiękna też ja mam zapach rozlega się daleko. Mam ją 2 sezon pąków dużo może się słyszę na krzaki bo warto mieć nawet kilka.
Danusiu jak długo ja masz czy rośnie w słońcu. Moja do południa w słońcu po południu już ma brzozowy cień.
W zeszłym roku ja słońce jej kwiaty sparzyli może, że młoda zobaczę w tym roku.
Odnośnie eMow też mam pomoc np trawników nie obsługuje. Tak się eM wyrobił że się nie wtrącam. Dużo robi sam roboty techniczne nie na moją głowę.
Nie znosi sadzenia i kupowania roślin działa jak płachta....
Bogdziu pięknie masz. Piwonie czuję tutaj zapach.
U mnie tylko 2 sztuki jedną kwitnie druga trzeba wysadzić w inne miejsce.
Ten niebieski przynajmniej tak wygląda to Alfred?
Jednak obrywacie już przekwitłe kwiatostany.
Piszesz że masz ścisk w krzewach ale z fotki widać że to pięknie wygląda.
Odnośnie mojego rododendrona którego ratowałam pięknie kwitl, chciałam zrobić fotkę i czekałam aż się cały rozkwitnie przyszla ulewa i kwiaty wytrzepał.
Przyrasta bardzo ładnie już oberwany.
Jeżówka jeżowce nie równa nad jednymi trzeba się trząść a nad drugimy nie.
Miałam jeżówki kilka lat wstecz i nie za bardzo rosły i padły. Dostałam 2 lata temu od Ewy "ogród za grosik" posadziłam zrobił się las i się nie trzęsę.
Piszesz o ziemi mieszaj swoją ziemię z kompostem nie musi być dobrze przerobiony sam się rozłożył w ziemi.
Skoszona trawa oczywiście bez nasion wrzucaj na rabaty.
Bajorko pięknie wygląda widać, że roślinom tam dobrze.
Bardzo lubię Charles Austin za obfite kwitnienie i sztywne łodygi, no i za kolor. Rzeczywiście sporo róż już mi kwitnie, ale jeszcze dużo przede mną.
Czy dobrze zrozumiałam, że Ty nie mieszkasz w miejscu gdzie masz ogród? Ja nawet z poranną kawą idę do ogrodu.
Moja Elfe, miałam dwie ale ta przy altanie przemarzła dwa lata temu.
Dzisiaj było gorąco a wczoraj była burza i trochę podlało. Nie wiem jak jutro ale mam zaplanowane kupę roboty.
Szwedka jest super . U mnie pierwsza zakwitła.
Dorotka piekna ta roza Charles Austin tj "Ausfather" bo jest i Yellou.
Mam podobna roze "Charming apricot" tez Austina myslałam ze tez mam "Charles".
Buszowałam Troche w necie i podoba mi się tez "Conte de Chambord", ale to jesienia dopiero kupie. Zbieram opinie na razie, kede kupowala krzaczaste, parkowe aby nie rosly wysoko.
Szukam aby byla ladna, miala zapach, nie chorowala.
U ciebie juz roze w duzym rozkwicie moje tylko pojedyncze rozkwity.
Piekne iluminacje, kule na czasie miedziane. Duzy plus dla ogrodu jak sie jest na miejscu. Moze tez kiedys na stale i bede miala dopieszczone wszystko.