Mi się udało zapodać promanal na cisy, ale jeszcze czekają graby i buksy, a ciągle pada...
Piękne rabaty się zapowiadają u Ciebie.
Ja jestem w czarnej d... ze wszystkim...
Trawnik czeka na grabienie... eh
Macham!
Pieknie wyszło Lagune rowniez posiadam ,wsadziłam zeszłej wiosny licze ze da czadu w tym sezonie Najładniej mi sie przyjęła Eva z zeszłorocznego zamowienia ale to chyba tez od miejsca zalezy mam ja w polcieniu.
Iwonka, dziękuje...ale mi miło. No z tym pisaniem moim to...lubię bardzo ale to jak muza mnie nawiedzi. W przeciwnym wypadku nic z tego nie wyjdzie. Tak więc gdy mnie już owa muza nawiedzi to szwędam sie po Necie i wypisuje epopeje wszelakie gdzie popadnie
Co do podziału ogrodu to jes to pas na ok 1,50 szeroki i 7 metrów długi. Rabata z kostki zwykła.
Dzisiaj dokonałam wyboru i kupiłam 6 sztuk derenia elegantissima. I tam on zostanie posadzony w odległosciach ok 80 cm.. i teraz pytanie co pomiędzy derenia dać...
Poprosze o porady i poropozycje.
Twoja Genia ma piękne pąki. Właśnie wczoraj o niej myślałam i byłam ciekawa, jak ci się sprawuje. Czy będzie kwitła?
Ewa, co zrobisz z resztą stipy?
Może zrób mi kilka sadzonek, jak ci zostało, bo moja mizernie wygląda, może 20 siewek mam, resztę jakaś zgnilizna dopadła
Dziś dokończyłam moją rabatkę z wrzosami.
Moje dwuletnie sadzonki bukszpanu mają ładny system korzeniowy:
Zrobiłam z nich obwódkę, potem pozyskałam sadzonki ID - podzieliłam jedną trawkę, przycięłam listki. Pod wrzosy dosypałam kwaśnej ziemi przeznaczonej pod rododendrony i wrzosy.
Posadziłam wszystko, jak planowałam, przycięłam wrzosy i Irgę. Na koniec zagrabiłam, podlałam i zaczął padać deszcz
Tak wyszło:
Doniu, ja rok temu pojechałam z listą do szkółki, a koniecznie chciałam drzewo, bo zależało mi, by poza okresem kwitnienia zasłaniała mi widoki od drogi. Więc spodobało mi się drzewo. Kupiliśmy. I właściwie, to na liście jej nie miałam, dopiero w samochodzie weszłam do internetu i sprawdziłam nazwę, czy kupiłam taką, jaką bym chciała jeśli chodzi o kolor i pokrój kwiatka. Byłam zadowolona
Teraz też mi się marzy następna, wcześnie kwitnąca po tym, jak widziałąm w Obi takie wypasione egzemplarze z tysiącem pąków kwiatowych. Między innymi była taka: Stellata
I pewnie ją kupię. Ale rozsądek mi mówi, by zrobić to dopiero, jak będzie zrobiony dach w gospodarczym i podjazd... Bo miała by się znaleźć na rabacie, której jeszcze nie ma I miałabym wtedy ładny widok z okna
Pokaż ten podział, ciekawa jestem. A czym podzieliłaś, skoro się dokonało?
Elu, spowiedź przeczytałam. Musiałam nawet młodemu przeczytać, aby wiedział, jak można pięknie pisać i by się bardziej w szkole postarał. Wysłuchał całe, po czy stwierdził, że chętnie by cię wypożyczył, co byś mu wypracowania pisała. Zatem muszę tu zaglądać częściej, co twoje pióro mi nie umknie...
Przecudne te realizacje, jakbym miała więcej miejsca, to pewnie bym się skusiła, żeby spróbować. A tak, to pozostaje mi wzdychać do takich obrazków i cieszyć się sezonowo