Witam!
Mam problem z trawnikiem.
Zakładałem go w październiku 2020 (grunt przygotowany, wymieszany z piaskiem, nawieziony polifoska). Początkiem kwietnia
nawiózłem Yara Vila (16-16-16), trawa wyglądała idealnie choć miejscami były za długa i po skoszeniu i Nie wyglądała już tak dobrze. W pierwszej połowie maja zasililem ja mocznikiem. Trawa wystrzeliła, była soczyście zielona, ale od tygodnia nie wyglada już tak okazale. Co robic? Jedni mówią ze przemawozona, drudzy ze niedonawozona. czy na tak młodym trawniku można wygrabiac te sucha trawę czy lepiej sie wstrzymać? nie wiem co o tym myśleć. Jakie macie zdanie na ten temat?
Milunia, zależy od odmiany i miejsca. teraz wody strasznie dużo potrzebują, podlewaj codziennie.
Jak to padła? Poczekaj, daj jej nawóz startowy, ciut zetnij końcówki i może wyjdzie z uśpienia, i mnie tak się zdarzało i zrobiłam i idą.
tyły rabaty później kwitną, cień od drzew
tu mam 3 odmiany zgrane kolorem, Calsap, Alfred i Catawbience
nadal z hakonami nie ruszyłam
Kasiu bardzo mocno, powinnam ją ogolić od dołu, za szeroko mi idzie i ciągle żal mi. No moja ma idealnie, nie wadzi jej tam żadne drzewo. Tam gdzie las, wszystko u mnie ma trudniej. Twoja się zahartuje i też wystrzeli
Piwonie bosko ruszają, ta majowa ma obłędny kolor.
wszelkiej maści łubiny, za ro więcej bo siewek zatrzęsienie
Zaraz ruszam do ogrodu. Najpierw likwidacja cgwastów do kolan pod tujami - to przy pomocy dziecia . A potem sadzenie tego co wczoraj kupiłam i tego co czeka za domem . Mąż wczoraj skosił trawę więc to mam z głowy .
Iryski zaczynają .
Pęcherznica i powojnik
I widoczki z altanki
Alu bardzo dziękuję i cieszę się, ze spacer udany
Ta biała piwonia jest niesamowita, kwiaty ogromne. Zaraz inna biała zakwitnie, też wspaniała, bo kwiecia co rok ma full.
Piękna dziś pogoda
Hanuś cudny, taki 3kolorowy. Obok podobne badyle, wycięłam, a to pewnie jeszcze one były.
Czyli to czosnki bułgarskie, no za pioruna nie pamiętam, abym sadziła.
A ja popatrz nigdy nie dokarmiam, jedynie podlewam, jak sucho.
Palibin cudny, ja też mam jeszcze chęć na jeden.
Mam problem z moim trawnikiem - bardzo proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny takiego wyglądu, trawa wygląda na suchą, jest twarda, brak koloru. Trawnik jednoroczny, nasiona barenbrug, wiosną posypany nawozem Yara. Czy trawnik jest nienawodniony czy to rodzaj jakiejś choroby?
Danusia dwa typy: Purpurea Pendula lub Purple Funtain,
rósł przy podporze więc trudno sprecyzować, jeżeli przewodnik będzie się chciał prostować to raczej Fountain jeżeli pełny zwis to Pendula (raczej )
Czy dalej przy podporze ? swojego Pendulę wyprowadziłem podporami do ponad 5m, Fountain przestałem prowadzić przy 3,5m
wyprostuj przy patyku wytnij na gładko te zaznaczone i dalej masz dwa wyjścia albo sam się będzie prostował albo mu pomagasz do określonej wysokości
Pendula zacznie fiksować w kierunku nieregularnej kopuły, Purple Fountain pójdzie w górę z okazjonalnymi skokami w bok zwłaszcza po wiosennym przemrożeniu pąka wierzchołkowego
Miłej zabawy
No właśnie tak mi wynika ze wszystkich dotychczasowych postów-ciąć po wypuszczeniu wszystkich liści, a nie tylko tych okołopąkowych-kwiatowych. Szkoda, że to przetestowałam na sobie
A cóż to za piękność kupiłaś?
Trzymaj Kasiu, trzymaj! Przydadzą się jej wszystkie pozytywne fluidy do dźwignięcia mojego błędu...
Nie zauważyłam tych irysków u Ciebie - ale tak jak rozmawiałyśmy - tyle u Ciebie różności, że łatwo można coś przeoczyć. Śliczne!!! Gdybyś dzieliła to ja poproszę .