Obie ładne!
Ale te hortki to pewnie zróżowieją, czy nie? Nie lubię, jak różowieją, wolę je w fazie biało - zielonej.
Mój M. jest fanem paproci, a ostatnio trafiliśmy na takiego pióropusznika w kolorze limonkowym (u Ciebie takie widzę, dobrze widzę?), zdaje się, że będzie zaczątkiem rabaty - posadzony przy cisach świeci z daleka
Elu dziękuję za pochwały
Gobasiowa pierwszy rok po posadzeniu tak ma ,za rok będzie ok .Zima jej nie straszna ,
Elu gdzie się podziewałam? No jakoś tak sie to wszystko potoczyło .Poszlam do szpitala na 2 doby ,a przelezałam 2 tyg.Prawie już 2 m-ce a ja nadal dochodze do siebie.:"Tak czasami się zdarza " usłyszałam od lekarza
pytałaś wcześniej o wnuczka z Olsztyna.Ma już od 3 tyg siostrę Zuzię.Byłam u nich w sobotę
Dla przypomnienia tylko, kuchenna część elewacji będzie biała.
Testowaliśmy wczoraj farbę, bo w puszce okazała się lekko seledynowa.
Ale teraz widzę, że ładna.
Front z oknami tez będzie czarny, a cała wnęka wejściowa biała
Dziś przyszły jeżówki trzy - Echinacea Delicious Nougat.
Takie maciupeńkie! A myślałam, że będą dorodne jak u Agatorka, ale to z innego źródła były.
Jak długo czeka się na efekt? Czy w tym sezonie doczekam się kilku kwiatów?
Posadziłam blisko siebie, za seslerią jesienną, żeby stworzyć jeżówkowy kącik.
Lidko, dziękuję To była dobra decyzja z tym malowaniem
Lidko, to nie beton tak wystaje, to piasek z cementem. Jeszcze nic straconego. Zresztą, powiedziałam sobie, że jeśliby mi wylali taką grubą warstwę, osobiście przysiądę i młoteczkiem nadmiar betonu usunę Może Ty tak spróbuj?
Szersza perspektywa. Uwaga! Stan roboczy, czyli wszędzie wszystko jest "w trakcie".
Ławeczka chyba stanie na placyku (jak to M stwierdził albo raczej zapytał: "Na środku?". Ale właśnie tam mi jakoś pasuje. Bo wydłuży ten placyk, który dla mnie jest trochę za krótki.
Prześliczne te białe przetacznikowce. No chyba, że to przetaczniki. Jaka to odmiana? A to różowe obok to rdest himalajski i co jeszcze? Bardzo podoba mi się to zestawienie.
I jeszcze odmianę tych przetacznikowców jeśli to możliwe prosiłabym. Powoli je zaczynam kolekcjonować.
Z góry dziękuję za odpowiedź.