Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Basieksp 11:02, 25 wrz 2021

Też myślałam już o chryzantemach, ale u nas jeszcze nie ma dużego wyboru. Miłego weekendu życzę
hankaandrus_44 11:22, 25 wrz 2021

Ponieważ temat nawożenia u Ciebie jest na czasie, zadam pytanie dotyczące kwaśnych deszczy znad Kanarów i Sycylii. Symulacje pogodowe pokazują, że dwutlenek siarki wędruje nad Polską, Opady będą kwaśne, w związku z tym pytam, czy profilaktyczne nawożenie wapnem jest wskazane i kiedy? Teraz czy czekać a ż spadnie deszcz?

Co o tym sądzicie?

I czy zrobić badanie gleby/ przed deszczem i po deszczu? A może wapnować tylko to co lubi mieć neutralnie lub zasadowo?
Roocika 13:36, 25 wrz 2021

Zuzia, to świetnie Ci się trafił taki obornik.
Nasz właśnie się skończył i myślę, gdzie tu uderzyć po nowy.
Miłej wyprawy na wakacyjny
Anda 18:32, 25 wrz 2021

Fajnie, że obornik taki ładny.
Ja posadziłam już bratki. Trzymają u mnie całą zimę aż do maja. Fajnie się rozrastają. W maju wymieniam je na nasadzenia letnie. Chryzantem mi szkoda wyrzucać, a kwitną krócej od bratków.

Haniu, ja nic nie wapnuję.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 07:06, 26 wrz 2021

Anda napisał(a)
Fajnie, że obornik taki ładny.
Ja posadziłam już bratki. Trzymają u mnie całą zimę aż do maja. Fajnie się rozrastają. W maju wymieniam je na nasadzenia letnie. Chryzantem mi szkoda wyrzucać, a kwitną krócej od bratków.

Ewa, a skąd masz sadzonki bratków o tej porze?
Anda 07:47, 26 wrz 2021

Helen napisał(a)

Ewa, a skąd masz sadzonki bratków o tej porze?

Z pracy Mamy producenta 2km dalej. Teraz i wiosną jest sprzedaż.
Rozumiem, że w Pl teraz nie sprzedaje się bratków?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 08:00, 26 wrz 2021

Anda napisał(a)

Z pracy Mamy producenta 2km dalej. Teraz i wiosną jest sprzedaż.
Rozumiem, że w Pl teraz nie sprzedaje się bratków?

Niestety nie widziałam w żadnym centrum. Ciekawa jestem czy przeżyłyby zimę u nas w donicach. Masz bardzo dobry sposób na donice.
Anda 08:06, 26 wrz 2021

Helen napisał(a)

Niestety nie widziałam w żadnym centrum. Ciekawa jestem czy przeżyłyby zimę u nas w donicach. Masz bardzo dobry sposób na donice.

Wysłałam Ci sygnał
nyna76 10:13, 26 wrz 2021

A propos bratków.
Z wiosennych nasadzeń wysiały się siewki. Teraz są takie i będę je przenosić do ziemi na działkę
Muszą wytzymać, w końcu kwitną w 2 roku.
antracyt 11:49, 26 wrz 2021

Basieksp napisał(a)
Też myślałam już o chryzantemach, ale u nas jeszcze nie ma dużego wyboru. Miłego weekendu życzę

U mnie już w marketach wybór chryzantem się zwiększył, kolory zaczęły kusić
Weekend na wakacyjnym całkiem przyjemny, długi spacer nad morzem zaliczony, odkryliśmy spore poletka skarbów u siebie

Winogrona, które wiosną znalazłam na granicy działki, pięknie obrodziły i okazały się naprawdę smaczne Wiosną przeniosę je pół metra w naszą stronę, żeby ktoś ich przypadkiem nie wykosił. Za chwilę musimy grodzić teren, ktoś nam najstarszą sosnę wyciął