Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Judith 10:50, 24 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Tutaj kolejny raz wychodzi jak na początku robiłam wszystko bez zamysłu. Zamierzam ciąć i prowadzić właśnie na prostopadłościany, one są na szczęście kolumnowe i wąsko rosną. Zdaję sobie sprawę, że to drzewa i różnie może być Danusia pisała kiedyś o odległości minimalnej 1,50 dla grabów kolumnowych, późno to doczytałam niestety.

Tuje też będę ciąć. Gdybym od początku planowała graby w tym miejscu to zrobiłabym tam zupełnie inną rabatę, ale już nie będę przeprowadzać rewolucji, uwielbiam hortensje, które są i tuje robią ładne tło. W ogóle zaczyna cieszyć mnie wszystko co udało mi się do tej pory zrobić w ogrodzie mimo pomyłek

A kto z nas robił wszystko od początku z calosciowym zamysłem?
LIDKA 12:01, 24 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Tutaj kolejny raz wychodzi jak na początku robiłam wszystko bez zamysłu. Zamierzam ciąć i prowadzić właśnie na prostopadłościany, one są na szczęście kolumnowe i wąsko rosną. Zdaję sobie sprawę, że to drzewa i różnie może być Danusia pisała kiedyś o odległości minimalnej 1,50 dla grabów kolumnowych, późno to doczytałam niestety.

Tuje też będę ciąć. Gdybym od początku planowała graby w tym miejscu to zrobiłabym tam zupełnie inną rabatę, ale już nie będę przeprowadzać rewolucji, uwielbiam hortensje, które są i tuje robią ładne tło. W ogóle zaczyna cieszyć mnie wszystko co udało mi się do tej pory zrobić w ogrodzie mimo pomyłek

Posadz te graby tak jak możesz. I bedzie pięknie.
Rojodziejowa 17:55, 24 wrz 2021

Dopiero teraz zaczynasz się cieszyć? Ciesz się na całego! Jest z czego! ja mam graby bliżej chyba, ale tez tne i ciąć będę.
Wiaan 19:44, 24 wrz 2021

Judith racja, wystarczy zajrzeć na początki większości wątków jak było a jak jest i wìdac ogromne, wspaniale zmiany
Wiaan 19:47, 24 wrz 2021

Lidka jutro planuję sadzenie, plecy bolą na samą myśl ale i tak nie mogę się doczekać, doniczek czeka na mnie sporo córka posadzi mi cebulowe, wczoraj wg własnego pomysłu posadziła krokusy w trawniku, zobaczymy wiosną co to za niespodzianka
Wiaan 19:49, 24 wrz 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Dopiero teraz zaczynasz się cieszyć? Ciesz się na całego! Jest z czego! jamsm graby bluzej chyba, ale tez tne i ciąć będę.

Teraz to bardzo się cieszę
Agatorek 20:11, 24 wrz 2021

Judith napisał(a)

A kto z nas robił wszystko od początku z calosciowym zamysłem?

Milunia, swój drugi ogród
Martka 20:48, 24 wrz 2021

Aneta, sadź graby jak najdalej od cisów, resztę koryguj cięciem, będą wąskie . Widziałam ostatnio żywopłot z grabów cięty na szerokość 0,5 metra. Da się
Rojodziejowa 21:15, 24 wrz 2021

Agatorek napisał(a)

Milunia, swój drugi ogród

To będzie analogicznie jak z budową domu pierwszy dla wroga drugi dla przyjaciela trzeci dla siebie
Wiaan 12:08, 26 wrz 2021

Graby posadzone, na zdjęciu ledwo widoczne, ale bardzo mi się teraz podoba
Jeszcze rabata przy domku nieskończona ale co tam.
Miało być kwitnace drzewko przy domku a jest grab w L
Bardzo dobrze, bo jest super efekt.

Lidka jeszcze raz dziękuję za pomysł
Asia jest kąt prosty i odległość identyczna zachowana