Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 02 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Twoje iryskowo jest naprawdę obłędnie piękne..... ale co u CIebie nei jest piękne.. masz rękę do roślin idealną

Dzięki, dzięki , no właśnie, dużo jeszcze do życzenia i nie jest jeszcze piękne, ale staram, jak mam być jednym z Was, to musi być idealnie. A jutro majówka w Arboretum, bierz rodzinę, przyjaciółki ... pod rękę i wpadaj. Ja będę na stoisku z jabłoniami (pokaz szczepienia na sucho ), będzie też stoisko ze sklepu lilie wodne z wystawką bylinową, żurawkową, różanecznikową i nie wiem jeszcze z czym ... , o innych stoiskach nie wspomnę ... no i moje irysy zobaczyłabyś na żywo ... arboretum przy nich siada . Lecę, do wieczora
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:27, 02 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Iza to lilie ceglaste od mamy

A to żółte od mamy, chyba też powinna je mieć.

Anuś rozpoznane i zidentyfikowane ... żółtych jest więcej ... latam i mniemam gdzie to wrazić
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 02 maj 2014

Do góry
Ania...cudnie!!! Takie iryski już tegoroczne??? Moje w głębokich pąkach...Twoje lilie u mnie zielone, Ty pokazujesz takie bardziej z czerwonawymi listkami...inne mam? Matko...jak u Ciebie ładnie!!!

Pszczyńskie buziaki przesyłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:48, 02 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zdjecia piękne nasionka tych rolników poproszę hi hi hi jest coraz piękniej buziam mocno mocno

Nie mogę zaskoczyć jaka literówka wskoczyła.. i co to są rolniki..

O w mordkę jeża.. już wiem ... orliki..... nasion nie zbieram, ale jak sie wysieją o ci dam... gotowe sadzonki..i nie ma opcji by nie było ich wiosną w ilości ponadprogramowej.. ..

A teraz co jeszcze wlazło przed obiektyw...
Jedna bergenia.. wygląda jak należy, reszta kiepska.. sadzone latem.... miały być z miniaturowych

Białostockie bzy od mamy, przesadzane latem.. zyją

Białostockie lilie jak martagony... już w pąkach..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:38, 02 maj 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)

usmiecham sie do ptaszka, ale w innej sprawie pisze chciałabym zapytać na jakiej głębokości masz posadzona tę roślinkę z tyłu za ptaszkiem (zapomniałam nazwy) tez ja posiadam -chyba. pisze chyba bo rosła ładnie a teraz zrobiła się wiotka i wszystko pospadało ;/ nie wiem co jest tego przyczyną. pozdrawiam

Paulina, w sprawie oczka to ja kiepski ekspert. nawet nazwę tej zwanej przez nas "choinki wodnej" zapomnialam.. Rosnie w mule naniesionym przez strumień, na głębokości maks 10 cm.
Idż do wątku Mariusza "Przyjazny ogród".. to prawdziwy fachowiec i ekspert od roślin wodnych... taki z prawdziwego zdarzenia i bardzo uczynny.. on ci wszytko podpowie co dotyczy rośłin wodnych

I widoki około kałużowe.. lilie już liscie maja na powierzchni wody ..

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:11, 01 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ślicznie.

Dziękuję Bogdziu, nie mogę się doczekać , jak lilie zakwitną
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:10, 01 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jestem ciekawa czy lilie posadziłaś w worku jak Bogdzia? Szalenie podoba mi się ten klon....

Pozwolę jej się swobodnie rozrosnąć Pozdrawiam serdecznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:43, 01 maj 2014

Do góry
Iza to lilie ceglaste od mamy

A to żółte od mamy, chyba też powinna je mieć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:20, 01 maj 2014

Do góry
Lilie mutanty Ci rosną!!! Ale będzie czad!!! Ja się dorobiłam jednej takiej wielkiej tylko i to nie specjalnie. To biedronkowa lilia, która życie u mnie zaczynała w zeszłym roku w doniczce w garażu (rosła jak wściekła, a na polu śnieg leżał...), więc w zeszłym roku zupełnie się nie zapowiadało, że takiego wzrostu jest Z kartki doczepionej do niej też nic takiego nie wyczytałam...

A dlaczego kosodrzewina się Wam nie podoba? Dziurę jedną mam i tak sobie o niej pomyślałam...

Nie szalej za bardzo, żeby ogród poznali jak wrócą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:08, 01 maj 2014

Do góry
Rewolucja na zapleczu na wąskiej rabacie, która w tle ma kolejny piękny betonowy płot... ale przerabiałem tam starą kostke i przy okazji trzeba zrobić miejsce na pozostałe rośliny po rewolucjach. Może z tego mixu coś się da zrobić. No i rabata po nornicy do zmian. Tylko nornica coś zdychac nie chce, zjadła już 1/3 paczki trutki i dalej zjada możliwe, że było ich więcej.
Na poskrzypke też poluje, strasznie dużo jej w tym roku, a lilie w przedogródku będą miały co najmniej 2 metry Będę musiał brać drabine do zdjęć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:02, 01 maj 2014

Do góry
Hi hi kolejna rewolucja?
Rabata z żurawkami piękna, dlatego mimo opuchlaków po weekendzie majowym znów będę sadzić
Lilie czad! Wczoraj poskrzypkę na liliach potraktowałam apaczem bo mi się dobrała do pąków!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:58, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje

Dlatego się wściekam bo mam worki z agro czyściutkie po praniu tylko okazji do okrycia nie będzie.
No cóż co ma być to będzie.
Mam tak jak ty, zimą się nie stresuję a w maju nie cierpię przymrozkow...
Magnolia Yellow river ostatnim tchnieniem kilka kwiatów wypuściła i znów ją zmrozi...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:50, 01 maj 2014

Do góry
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje
Wilcza Góra 22:52, 30 kwi 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

poskrzypka liliowa - też do moich przyjaciół się nie zalicza, ale nie będę się rozpisywała jak ta para skończyła...wcianają moje lilie jak najęte musiałam coś z tym zrobić !

miłego i słonecznego Ciociu !!! - u nas będzie pracowicie i gościnnie

A czyli portret nagrobny ) To miłego goszczenia
Wilcza Góra 22:47, 30 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś te robaczki może i ładne ale moje lilie wpinkalają i nie mam dla nich litości. Taka fotka pienkna a robale szkodniki Miłej majówki Ewciu

poskrzypka liliowa - też do moich przyjaciół się nie zalicza, ale nie będę się rozpisywała jak ta para skończyła...wcianają moje lilie jak najęte musiałam coś z tym zrobić !

miłego i słonecznego Ciociu !!! - u nas będzie pracowicie i gościnnie
Wilcza Góra 22:42, 30 kwi 2014

Do góry
Ewuś te robaczki może i ładne ale moje lilie wpinkalają i nie mam dla nich litości. Taka fotka pienkna a robale szkodniki Miłej majówki Ewciu
Ogród z łezką 08:25, 30 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Toż mam nadrabiania zakupy fajne, oj trawki będą cieszyły lilie też a żurawki cudne, ale czy wytrzymają nasłonecznienie napisz mi na PW gdzie w końcu zakupy robiłaś
a i mam jeszcze jedno pytanie- czy tam gdzie kupujesz róże są też na pniu szczepione ? w Pisarzowicach były po 45-65zł

Nawet mi nie mów...
W Bielsku były targi ogrodnicze przy jakiejś szkole ogrodniczej, tam Małgosia wyczaiła Ma namiar na tę szkółkę w Kozach.
Są szczepione na pniu, ale wiesz, że to jednoroczny zakup? Nie przetrwają zimy
Ogród z łezką 07:44, 30 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gdybym wiadomość od Gosi przeczytała...nie musiałabym zawracać głowy telefonami...ale Krzysiu z Gosią poprowadzili nas do pani z żurawkami jak po sznurku

I mam Buchanani też I lewkonie białe sztuk 10 Jeszcze mi się przykleiły 4 cebulki liliowe...bo jak tu nie brać lilii Św. Józefa po 8 zł???

i przymiarka

Toż mam nadrabiania zakupy fajne, oj trawki będą cieszyły lilie też a żurawki cudne, ale czy wytrzymają nasłonecznienie napisz mi na PW gdzie w końcu zakupy robiłaś
a i mam jeszcze jedno pytanie- czy tam gdzie kupujesz róże są też na pniu szczepione ? w Pisarzowicach były po 45-65zł
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 29 kwi 2014

Do góry
Aniu również pozdrawiam

Agato w zeszłym roku miały dwa metry, ale w tym wyszły o raz grubsze pędy, więc mam obawy, że lilie zawalczą o jeszcze większą wysokość Jak już mają wcześnie kwitnąć, ja poprosze pod koniec czerwca, nic wcześniej, chociaż jedna pomarańczowa azjatycka zakwitnie pod koniec maja. Gdyby nie nornica na jednej rabacie, nie miałbym żadnych strat w liliach, a tak piękny biało różowy bukiet (w zeszłym roku było ponad 120 pojedyńczych kwiatów z 10 cebul) jest już historią

Alka od roku się wybieram, ale jeszcze nie dotarłem. Niestety nie znam opini na temat tej giełdy.

Agania na kwitnienie liliowców jeszcze troszke trzeba czekać, mam nadzieje, że te które jeszcze nie kwitnęły poprawią się w tym roku i może nawe 15-20 nowych kwiatów zobacze. Emilowe przyjdą do mnie w wtorek lub środe. Ja w sumie też nie powinienem zamawiać przy tych wszystkich zmianach, ale nie potrafiłem się powstrzymać, ale nie zaszalałem bardzo.

Dzisiaj wyczaiłem żródło bardzo ładnych turzyc Prairie Faire. Najlepsze, że przejeżdzam tą drogą kilka razy w miesiącu, ale nie sądziłem, że może być tam coś godnego uwagi
Wilcza Góra 15:06, 29 kwi 2014

Do góry
...pomijając że zżerają lilie to ładne są, prawda ?
i jakie kochliwe...to kolejne "żyjątka" złapane przez mnie na gorącym uczynku
...wcześniej były biedronki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies