Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:48, 07 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
2496 dotąd na bieżąco. ale Ciebie też nie odpuszczę i doczytam.. za dużó emocji.... i za dużo bąbli na łąpkach po urabianiu warzywnika... ale jutro będzie juz i on zrobiony.

Ania odpuśc sobie lepiej ze mną pogadaj .
Bogdzia 08:51, 07 maj 2014

agatanowa napisał(a)

I ja dziękuję za tę poradę! Wklejam do mojego ogrodowego excela. A ponieważ wczoraj kupiłam dolomit (pod lawendę), to i mojemu maleństwu podsypię

Bogdziu, wyjechałam i nie nakryłam moich rodków, które kwitły: CW i cudnego Andantino. Gdy wróciłam, z kwiatów pozostały mokre packi... Smutne to, szkoda, że u nas po prawie dwóch miesiącach bardzo pieknej wiosny (chwilami lata, bo gdy wyjeżdżałam na 4 dni było akurat 28 C!) potrafi przyjść jeszcze przymrozek i tak okrutnie obejść się z roślinami

Na szczęście królowie dopiero zaczynają i są bez szwanku (mniejsi, bardziej schowani byli), a Old Port to chyba dopiero w lipcu zakwitnie

Zaraz popatrrzę jak tam u Ciebie, mam nadzieję, że wszystko w porządku, u Was chyba cieplej, choć przysłowiowy rzut beretem i bardziej osłoniety ogród.

Niepotrzebnie się matwisz bo okrycie kwiatów by nie uratowało. Mnie sporo zmarzło ale co zrobic, dobrze ze same kwiaty a nie gałęzie jak kiedys już sie zdarzyło.Rh jak nie kwitną to urosną większe , azalie bardziej odchorowuja.Oberwij te zmarznięte kwiaty , podlej rh i niech rosna i zawiązują pąki na przyszły rok.
Bogdzia 08:52, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam serdecznie! Krysię też
Buziaki na miły dzień!!

Dzieki Karola , pozdrówka sle .Do Ciebie wejdę po południu bo teraz mam sporo roboty pilnej.Miłego dnia.
Bogdzia 08:55, 07 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Ależ pięknie!

Co to za kalina?
Czytam, że pewne straty mrozowe miałaś, ale chyba jeszcze do przeżycia. Czy dobrze zrozumiałam, że nawet jak nakryje się kwitnącego RH, to kwiaty i tak przemrozi?

To Eskimo.Pokazywałam zdjecia moich zmarznietych azalii i rh ale chyba już sporo stron do tyłu. Nic się na te przymrozki nie poradzi niestety.
Bogdzia 08:58, 07 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, u mnie przymrozki załatwiły jednego milorzęba (drugiemu nic, bo w innym miejscu rósł). Mam nadzieję, że się pozbiera. Szkoda Twoich przemrożonych azalii, rh mam nadzieję jakoś dały radę? Przymrozki chyba już za nami?

Szkoda miłorzębów , ja nie mam wiec nie zmarzły ale azalie i rh dosc dużo mi pomarzło , ale tylko kwiaty co jest jednak optymistyczne w tej sytuacji. Myslę ze ponieważ mróz nie zniszczył zbyt mocno roslin to sobie poradza z tym co jednak zniszczył i beda nas jeszcze cieszyc. Miłego dnia.
agatanowa 10:13, 07 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

To Eskimo.Pokazywałam zdjecia moich zmarznietych azalii i rh ale chyba już sporo stron do tyłu. Nic się na te przymrozki nie poradzi niestety.

Przykro słyszeć... I masz rację, najwazniejsze, aby gałęzie nie przemarzły
Bogdziu, jeszcze dopytam: czy jak mam pozrywać te pomarzniete kwiaty, to całe kwiatostany czy po pojedynczej szypułce (mam nadzieję, że zrozumiesz o co chodzi)?

Pozdrówka
Kondzio 10:18, 07 maj 2014

Bogdziu moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi
popcorn 10:19, 07 maj 2014

Bożenko, miłego dnia! Piękny się zapowiada, to i praca w ogrodzie to sama przyjemność Ach, chciałabym tak z tydzień wolnego, zwalczyłabym rabatę na przedzie
pozdrawiam!!
Kindzia 12:10, 07 maj 2014

Ja miałam meldunek, że w Pszczynie, po naszym wyjeździe, też przymroziło. Ciekawe jak tam mój ogród...
O róże się nie martwię, dadzą radę, ale lilie już wielkie...
anita_wielko... 18:32, 07 maj 2014

Bodziu spójrz tylko na moją fotkę, czy podpaliłam swojego rh?