Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:15, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu zasada jest prosta: drzewa i krzewy kwitnące wiosną tnie się po kwitnieniu. Pozostałe drzewa i krzewy tnie sie pózną zimą przed ruszeniem wegentacji.
baaaa teraz to i ja jezdem mundra wiesz, że ja świeżynka ogrodowa jestem
Opuchlaki 11:06, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Chcialam zameldować, że larwy w ciągu miesiąca zżarły mi rododendrona elite... Wczoraj wyciągnęłam go bez korzeni... Bo marnie wygladał... Jakoś moje larwy po nicieniach nie miały się źle...
Kupowałaś Larvan czy zimne? NIe chce grzebać w moich smothie berry (tam je wypatrzyłam) bo zaczęły ładnie wyglądać i ładnie trzymają się ziemi, ale wypatrzyłam kilka larw w innych żurawkach przy cisach... cały ogród lałam tymi zimnymi nicieniami... czyli coś nie halo z nicieniami bądź źle go podałam... Gdyby dzisiaj nie lało poszłabym na długi spacer w poszukiwaniu wrotycza...
Opuchlaki 11:00, 27 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie okropna, bo jest ich codziennie mniej Znajdowaliśmy po kilkanaście, a teraz po 4 - 3.

okropna to ta, że tyle ich było, dobra że jest ich coraz mniej
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:58, 27 kwi 2014

Do góry
wzorowe skrzynie, bardzo fajnie to wykombinowaliście
Rododendronowy ogród II. 10:53, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Catawbiense rzeczywiscie rośnie duży ale jakby rósł obok jakiegoś drzewa to zwalnia sporo. U mnie pod sosną rósł pewnie z 10 lat a następny posadzony z 5 lat poźniej jest ponad dwa razy wyzszy. Temu pierwszemu gałęzie sosny nie pozwalaly za wysoko rosnąc, teraz jest przesadzony to zobaczymy jak bedzie rósł. Niestety do końca w informacje o rh wierzyc nie można . O królewskich mało informacji bo to oststnio wyhodowane u Ciepłuchy okazy i pewnie sami jeszcze nie wiedza jak bedą wygladały za 10-15 lat.
dlatego właśnie proszę Ciebie o poradę bo jak wpisuje odmianę to na różnych stronach są różne informację Ty jesteś praktykiem i Twoje informację są dla mnie najcenniejsze
Ania wpisała Hachmann's Charmant on też śliczny Za mały mam ogród...
Co do opuchlaków to z ostatnich informacji na forum wynika że żurawki to nie jest ich jedyny przysmak...
Rododendronowy ogród II. 10:42, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

podoba mi się ten Kazimierz Odnowiciel chyba ma ciemniejsze oczko niż Catawbiense Grandiflora. Catawbiense widziałam u nas i to nawet spore za 40zł, ale czytam że to gigant który rośnie do 3 metrów... Zatem dla mnie za duży W związku z tym pozostaje mi wybór pomiędzy Kazimierzem a Alfredem... Kazimierz chyba jaśniejszy?
Z różowych najłatwiej będzie kupić Haagę, ale podoba mi się Sobieski i Jadwiga. Szkoda, że opisy tych królewskich są bardzo ubogie.

Catawbiense rzeczywiscie rośnie duży ale jakby rósł obok jakiegoś drzewa to zwalnia sporo. U mnie pod sosną rósł pewnie z 10 lat a następny posadzony z 5 lat poźniej jest ponad dwa razy wyzszy. Temu pierwszemu gałęzie sosny nie pozwalaly za wysoko rosnąc, teraz jest przesadzony to zobaczymy jak bedzie rósł. Niestety do końca w informacje o rh wierzyc nie można . O królewskich mało informacji bo to oststnio wyhodowane u Ciepłuchy okazy i pewnie sami jeszcze nie wiedza jak bedą wygladały za 10-15 lat.
Rododendronowy ogród II. 10:34, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to swietnie. Znalazłas w internecie te królewskie?Tu sa
http://www.cieplucha.com.pl/pl/krolewskie-rododendrony

podoba mi się ten Kazimierz Odnowiciel chyba ma ciemniejsze oczko niż Catawbiense Grandiflora. Catawbiense widziałam u nas i to nawet spore za 40zł, ale czytam że to gigant który rośnie do 3 metrów... Zatem dla mnie za duży W związku z tym pozostaje mi wybór pomiędzy Kazimierzem a Alfredem... Kazimierz chyba jaśniejszy?
Z różowych najłatwiej będzie kupić Haagę, ale podoba mi się Sobieski i Jadwiga. Szkoda, że opisy tych królewskich są bardzo ubogie.
Rododendronowy ogród II. 10:25, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Bożenko jestem świeżo po nowym odcinku Maii i przy całym szacunku dla właścicieli nowego odcinka bo ogród na pewno ma coś w sobie to daaaaleko mu do Waszego...
uśmiałam się gdy gospodarz z przekąsem powiedział że ogród to pomysł żony a on tylko wykonał ciężkie roboty
Mój ogród jest piękny dla mnie, ale co ta ekipa by u mnie robiła? to byłby 5 minutowy odcinek

Wrócę jeszcze do pytania odnośnie opuchlaków, masz z nimi jakiś większy problem? Czy poza calypso używasz czegoś?

Latam dziś przy garach bo wnuczki przychodzą a każdemu trzeba co innego ugotowac bo zupełnie inne smaki maja i wiedziałam że komus nie odpowiedziałam o opuchlakach. Ja przez wiele lat stosowałam Mospilan a ostatnio Calypso , opryskuję właśnie teraz ziemię i rosliny. Nie mam zauwazalnie poobgryzanych liści , najbardziej chyba jak rosna w cieniu ale tez niewiele, u mnie te srodki wystarczaja i zupełnie sie sprawdzająale nie mam wielu zurawek i truskawki tez wyrzuciłam żeby nie miały roślin które lubią jeszcze bardziej niz rh.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:17, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Polinka, Kasik ja żadnym autorytete w cięciu nie jestem, ba będę to robiła pierwszy raz Myślałam że nigre tnie się jak inne drzewa na końcówce zimy, jednak Danusia mnie wyprowadziła z błedu i powiedziała, że tnie sie po kwitnieniu, czyli maj-czerwiec najpóźniej. Będę cieła na tzw oko każdą gałązkę by się zagęściła bo póki co gałązki porosły jak głupie i mają z 1-1,5 długości.

Aniu zasada jest prosta: drzewa i krzewy kwitnące wiosną tnie się po kwitnieniu. Pozostałe drzewa i krzewy tnie sie pózną zimą przed ruszeniem wegentacji.
Rododendronowy ogród II. 09:49, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Maja pokazuje same ładne ogrody , każdy ciekawy i każdy żyje w pamięci ludzi przez tydzień. To wystarczy bo wiele pieknych czeka na swój program . A Twój to nie?????????????????????????????????

Bożenko jestem świeżo po nowym odcinku Maii i przy całym szacunku dla właścicieli nowego odcinka bo ogród na pewno ma coś w sobie to daaaaleko mu do Waszego...
uśmiałam się gdy gospodarz z przekąsem powiedział że ogród to pomysł żony a on tylko wykonał ciężkie roboty
Mój ogród jest piękny dla mnie, ale co ta ekipa by u mnie robiła? to byłby 5 minutowy odcinek

Wrócę jeszcze do pytania odnośnie opuchlaków, masz z nimi jakiś większy problem? Czy poza calypso używasz czegoś?
Rododendronowy ogród II. 09:24, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bozenko nie n
One będą rosły w jednej lini po łuku, każdy będzie widoczny w całości, nie zamierzam ich ograniczać z wydokoscią chodziło mi o to by tworzyły swego rodzaju falę od najwyższego do najniższego. Dziękuję

No to swietnie. Znalazłas w internecie te królewskie?Tu sa
http://www.cieplucha.com.pl/pl/krolewskie-rododendrony
Opuchlaki 09:15, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a wiesz, że to okropna wiadomość...

Nie okropna, bo jest ich codziennie mniej Znajdowaliśmy po kilkanaście, a teraz po 4 - 3.
Rododendronowy ogród II. 07:39, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ana nie upilnujesz tak ich wysokości by np było między nimi 30cm róznicy wzrostu. Czy Ty je chcesz posadzic jeden za drugim? , tak mi się wydaje z tego co piszesz , tak byłoby ładnie jak już bedą duże ale mnie by było zal tej częsci krzaka którą bedzie zasłaniał rh rosnacy z przodu bo to bedzie ok pół krzaka i one wyłysieją tam gdzie nie bedzie dochodzic słońce. Ja Ci polecam Haagę lub inny różowy z serii królewskich (wybierz w internecie) i chyba Catawbiense Grandiflorum lub Alfreda lub Kazimierz Odnowiciel z fioletów.
Bozenko nie n
One będą rosły w jednej lini po łuku, każdy będzie widoczny w całości, nie zamierzam ich ograniczać z wydokoscią chodziło mi o to by tworzyły swego rodzaju falę od najwyższego do najniższego. Dziękuję
Rododendronowy ogród II. 07:28, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko czy będzie wielkim nadużyciem gdy spytam jaki byś poleciła fioletowy rh o wysokości do 1,8 i ciemno-różowy do 1,5m wysokości? Bo że Percy jako najjaśniejszy i najniższy będzie to już pewne.
Wiem, że mogłabym sobie wyszukać i nie zawracać Ci głowy, ale biorąc pod uwagę opisy w necie czasami różnie z nimi bywa, a Tobie ufam na słowo

i jeszcze jedno pytanie. jako, że walczymy gremialnie z opuchlakami zastanawia mnie czy masz z nimi jakiś duży problem? Kasik pisze, że jakiś właściciel ogrodu z RH odkąd zrobił oprysk środkiem rolniczym na stonkę nie ma problemu.

Ana nie upilnujesz tak ich wysokości by np było między nimi 30cm róznicy wzrostu. Czy Ty je chcesz posadzic jeden za drugim? , tak mi się wydaje z tego co piszesz , tak byłoby ładnie jak już bedą duże ale mnie by było zal tej częsci krzaka którą bedzie zasłaniał rh rosnacy z przodu bo to bedzie ok pół krzaka i one wyłysieją tam gdzie nie bedzie dochodzic słońce. Ja Ci polecam Haagę lub inny różowy z serii królewskich (wybierz w internecie) i chyba Catawbiense Grandiflorum lub Alfreda lub Kazimierz Odnowiciel z fioletów.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:17, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

kochana miło mi
co o tulipanów nie wykopywałam póki co, z tego co widzę jednym tulipanom to nie przeszkadza inne kwitną gorzej... zapewne lepiej by kwitły gdyby się je wykopało, ale jest to dość czasochłonne...

No właśnie przy takiej ilości jak u Ciebie wykopanie ich graniczy z cudem .
Cudna nowa porcja zdjęć!!!!!!

Miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:06, 27 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
lecę do Gierczusi ... na seks
no proszę... przeczytała seks i poleciała
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:06, 27 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
lecę do Gierczusi ... na seks
no proszę... przeczytała seks i poleciała
Opuchlaki 23:56, 26 kwi 2014

Do góry
Kasiu okropna wiadomość że jest ich tak dużo...
co do stonki, to w ulotce calypso jest właśnie wymieniona stonka ziemniaczana, nie wiem czy siła rażenia calypso jest taka sama do oprysku jakie stosują rolnicy na stonkę. Bogdzia piszę, że stosuje calypso, nie doczytałam by narzekała na jakąś plagę opuchlaków.
Rododendronowy ogród II. 23:36, 26 kwi 2014

Do góry
Bożenko czy będzie wielkim nadużyciem gdy spytam jaki byś poleciła fioletowy rh o wysokości do 1,8 i ciemno-różowy do 1,5m wysokości? Bo że Percy jako najjaśniejszy i najniższy będzie to już pewne.
Wiem, że mogłabym sobie wyszukać i nie zawracać Ci głowy, ale biorąc pod uwagę opisy w necie czasami różnie z nimi bywa, a Tobie ufam na słowo

i jeszcze jedno pytanie. jako, że walczymy gremialnie z opuchlakami zastanawia mnie czy masz z nimi jakiś duży problem? Kasik pisze, że jakiś właściciel ogrodu z RH odkąd zrobił oprysk środkiem rolniczym na stonkę nie ma problemu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 26 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Twój żagwin jest najlepszy na forum.... mój to ubogi krewny.... ale na linii widokowej nie ma zgrzytu kolorystycznego Sukces

dzisiaj na forum jest masakra...siedzę od 21 i czytam p
To zestawienie jest niesamowite
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies