Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:02, 26 kwi 2014

Zielona napisał(a)

A ja patrzyłam przez moje okno i myślałam: za rok też będę miała takie widoki

ale wiesz, że ja nie miałam wyjścia i musiałam tam stać
Zielona 22:29, 26 kwi 2014

wiem wiem... ale przyznaj, że lepszego miejsca uciekający zasięg nie mógł Ci wybrać
ana_art 22:56, 26 kwi 2014

Zielona napisał(a)
wiem wiem... ale przyznaj, że lepszego miejsca uciekający zasięg nie mógł Ci wybrać
oczywiście
admete 07:17, 27 kwi 2014

ana_art napisał(a)

kochana miło mi
co o tulipanów nie wykopywałam póki co, z tego co widzę jednym tulipanom to nie przeszkadza inne kwitną gorzej... zapewne lepiej by kwitły gdyby się je wykopało, ale jest to dość czasochłonne...

No właśnie przy takiej ilości jak u Ciebie wykopanie ich graniczy z cudem .
Cudna nowa porcja zdjęć!!!!!!

Miłej niedzieli
bacowa 07:46, 27 kwi 2014

Aniu, żurawkę Southern Comfort masz w słońcu ?
pozdrawiam
Madzenka 10:17, 27 kwi 2014

ana_art napisał(a)

Polinka, Kasik ja żadnym autorytete w cięciu nie jestem, ba będę to robiła pierwszy raz Myślałam że nigre tnie się jak inne drzewa na końcówce zimy, jednak Danusia mnie wyprowadziła z błedu i powiedziała, że tnie sie po kwitnieniu, czyli maj-czerwiec najpóźniej. Będę cieła na tzw oko każdą gałązkę by się zagęściła bo póki co gałązki porosły jak głupie i mają z 1-1,5 długości.

Aniu zasada jest prosta: drzewa i krzewy kwitnące wiosną tnie się po kwitnieniu. Pozostałe drzewa i krzewy tnie sie pózną zimą przed ruszeniem wegentacji.
Madzenka 10:22, 27 kwi 2014

Ja jestem jakaś oszołomiona gdy kwitną tulipany, stoję nad nimi, wzdycham, nie mogę się wyleczyć z miłości do nich.
Gdybym co roku kupowała te same mogłabym znależć odpowiedż na pytanie czy niewykopwyanie nie szkodzi tulipanom, czy też odwrotnie. Wykopałam pełne tulipany, posadziłam w donrym miejscu, nawoziłam i kwitną słabo. Myślę że wiele zależy od jakosci cebul, hodowli....
ana_art 11:15, 27 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu zasada jest prosta: drzewa i krzewy kwitnące wiosną tnie się po kwitnieniu. Pozostałe drzewa i krzewy tnie sie pózną zimą przed ruszeniem wegentacji.
baaaa teraz to i ja jezdem mundra wiesz, że ja świeżynka ogrodowa jestem
ana_art 11:18, 27 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ja jestem jakaś oszołomiona gdy kwitną tulipany, stoję nad nimi, wzdycham, nie mogę się wyleczyć z miłości do nich.
Gdybym co roku kupowała te same mogłabym znależć odpowiedż na pytanie czy niewykopwyanie nie szkodzi tulipanom, czy też odwrotnie. Wykopałam pełne tulipany, posadziłam w donrym miejscu, nawoziłam i kwitną słabo. Myślę że wiele zależy od jakosci cebul, hodowli....
czyli to co mówiłam biznesss. mam zwykłe białe tulipany na zawiasowej i kwitną teraz bez najmniejszego uszczerbku na jakości, papuzich na tej samej rabacie jest mniej. Wnioskuję, że czym ciekawsza odmiana tym gorsza żywotność...
Madzenka 11:19, 27 kwi 2014

Wystraczy to zapamiętać i jesteśmy mądre.
Jeszcze kilka wyjątków dotyczących roslin , ktore przycinane nie kwitną i ściąga nie potrzebna