Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:48, 21 sie 2021

Do góry

Sylwia, gratuluję osiągnięć, przy okazji dowiedzieć się można, że i w pośladkach może łupać  Jak tam u Ciebie jest pięknie, Sylwia! Do teraz myślałam, że Twój ogród jest tu gdzie dom. To masz ostre dawki ruchu Czytam też o tych opryskach i bardzo mnie smuci, że teraz inaczej się nie da, że na ostro wszystko na polach, że roundap już w nasionach, że opryski za opryskami, ale że u Was nie tylko wieczorem, bardzo dziwne, mam zaprzyjaźnionych rolników w Lubuskiem i twierdzą, że nie ma opcji, aby ktokolwiek robił opryski w dzień, za to są też kary i nikt by się choćby z tego względu nie odważył. A w innych miejscach to uchodzi? ... Ach... gdzie nie spojrzysz, tam absurdy.
To zdjęcie mnie ujęło, główki hortensji przytulone do ławki, piękne. To zacytowane przez Juzię chyba i mnie zachwyciło najbardziej, ale już nie cytuję drugi raz, przepiękne plamy kolorów w grze ze słońcem.
Działeczka w dużym mieście 18:44, 21 sie 2021

Do góry
lilarose napisał(a)
a teraz talerz pełen dali

O jakie śliczne. Moje zeżarły ślimaki. Mam teraz trzy na krzyż kwitnące. Nie obcięłabym kwiatów na pokaz bo bym nic nie miała na krzaczkach
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:38, 21 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękna kompozycja tego floksa i anafalisa. Niby mam blisko siebie ale jednak razem to jest to. Chyba odgapię gdzieś na nowych rabatkach
Choroby klonów, klon - Acer 17:16, 21 sie 2021

Do góry
Zaglądam do wątku i widzę, że tu same pytania bez odpowiedzi, zapewne rzadko zagląda do wątków chorobowych, kto ma zdrowe drzewa. Ale może jednak ktoś zajrzy?...

W tym roku w kwietniu posadziłam u siebie klona Dissectum Garnet. Bardzo ładnie rósł, ale od 2-3 tygodni obserwuję najpierw zaschnięte końcówki na listkach, których to jest coraz więcej, a w ostatnich dniach również zaschnięte pojedyncze listki w różnych miejscach. Czy macie może pomysł, co może się dziać? Obejrzałam przekrój gałązki, ale nie widzę plamek. Bardzo proszę o poradę.

Jak feniks z popiołów 16:44, 21 sie 2021

Do góry
A róże miniaturowe
Jak feniks z popiołów 16:41, 21 sie 2021

Do góry
Jak feniks z popiołów 16:39, 21 sie 2021

Do góry
Jak feniks z popiołów 16:38, 21 sie 2021

Do góry

Ciągnęło mnie do niego, no i w końcu uległam prawy ciążenia.
Skrzyp zimowy.
Pięknie skrzypi na wietrze.

Skarpa prosi się o chwilę mojej troski i odchwaszczenie.
Teraz po roszadach to jeszcze bym magnolie zamieniła z parocją. Parocja wpisałby się w obowiązującą kolorystykę.
No i skimia i zielony rozchodnik na cenzurowanym.
W ogródku Martki 16:36, 21 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)

OMG, zanim przeczytałam Twój wpis myślałam, ze to obraz impresjonistyczny!
Swietne ujęcie!
W ogródku Martki 16:27, 21 sie 2021

Do góry
W warzywniku króluje teraz dynia Hokkaido! Przypomnijmy, że jest tu zjawiskiem zupełnie nieplanowanym i wywodzi się z kompostu, początkowo uchodziła za ogórka. Oplata swoimi licznymi pędami 3-metrową skrzynię i to z każdej strony. Szaleje z owocami, zapowiada się ok. 20 pomarańczowych główek. Bardzo miła niespodzianka

W ogródku Martki 16:15, 21 sie 2021

Do góry
Rojodziejowa, Judith, to jest niesamowite, że można się tak poinspirować, poczytać myśli inne od własnych - ale dotyczące tych samych spraw, bardzo się cieszę, że mogę gościć w Waszych ogrodach i Was widzieć w moim wątku! Judith, Twoje "poddaj się emocjom" to kolejny hit  czasem trzeba poszaleć

Juzia, zapisz

Marysiu, informację o niewysiewaniu molinii koryguję, opierałam się na wypowiedzi jednego z użytkowników forum. Może nie wszystkie się wysiewają, po tym sezonie będę mogła powiedzieć co nieco o moich. Sesleria nie jest polecana do cienia, to fakt. Limonkowy kolor to nie jest mój ulubiony, muszę przyznać, chyba że w skromnych ilościach, więc na próbę posadzę 5 sztuk. Wizyta w ogrodzie K. Förstera przesuwa mi się na wrzesień, ale to nawet dobrze, bo nie ma lepszego czasu na podziwianie traw.

Aga, dziękuję, zakupy dały mi wiele radości, jednak na posadzenie nadal czekają, gdyż... i Powsin czekał

Jak feniks z popiołów 15:52, 21 sie 2021

Do góry

Wiklasiu, kwiatki dla Ciebie
Twoje plany na jesień pękają w szwach Niezależnie od tego, ile punktów zaliczysz, to i tak będzie wiele powodów do radości, bo ogród już jest, cieszy, życzę Ci, aby był miejscem szczęśliwym i cieszył wtedy, gdy energia i zapał kipią, ale też gdy przygasną. Niezależnie od stanu gotowości do prac niech cieszy Wszystkiego dobrego, Wiklasiu!

Ogród do odnowy 15:41, 21 sie 2021

Do góry
Grujecznik w tym roku zdecydował się wybarwiać... częściowo - gałązka i cały czubek

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:37, 21 sie 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Mój ulubiony floks zdrowy i prosty

jaki piękny ten floks
Choroby róż 14:33, 21 sie 2021

Do góry

Dzień dobry, mam w domu jakąś róże, miniaturkę zapewne. Najpierw zaatakował ja przędziorek chmielowiec (robaczki i pajęczynki) i była pryskana preparatem na niego. Problem zniknął ale na krótko. Na liściach widać robaczki jak na pierwszych 2 zdjęciach (długie czarne lub długie jasne). Cześć liści ma malusieńkie czarne kropki, a kilka wygląda jakby je zjadły jakieś larwy. Czy ktoś wie z czym mam doczynienia i jak sobie z tym poradzić?
Mój ogród pod lasem 14:33, 21 sie 2021

Do góry
Na prawie końcówkę sezonu chciałam nadrobić trochę sadzenie . Pod sosnami zamiaruje posadzić hortke. Jak myślicie dziura głęboka na półtora szpadla wystarczy żeby rosla? Niżej gruby korzen nie do usunięcia

Szersza będzie.da się

Nie wiem jak April to wszystko sądzi w tym swoim lesie
Ptasi gaj 13:49, 21 sie 2021

Do góry
CD

Po prawej miskant Rosi wysoka na 2 metry, ale ładna to najważniejsze.

Ogród na balkonie 13:35, 21 sie 2021

Do góry
Moja nowa jeżówka 'Cherry Fluff'. Czyż nie jest cudna?
Słoneczny Ogród 12:05, 21 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Limelight

Darcia cudowny widok. Trzeba czekać kilka miesięcy aby taki widok oglądać
Oczko też cudowne. W którym miejscu to oczko jest w ogrodzie na rzucie z balkonu.

To limelingi takie cudowne? Może w przyszłym roku będę miała taki szpaler. Oglądałam u sąsiada ogrodnika tyle odmian, że nie wiadomo które wybrać. Herkules też ladna odmiana. Horty piękne i nie ma z nimi roboty. Ja w tym roku ciachnelam wszystkie piła i nie zdążyłam ich oporządzić i mam mnóstwo takich małych odrostów kwitnących.

Pytałam w zeszłym roku pamiętam obta trawę w paski zapomniałam znowu nazwy przypomnij mi. Mnóstwo tych traw paskowych.
Zacisze Alicji 11:52, 21 sie 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies