Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

April 18:38, 21 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękna kompozycja tego floksa i anafalisa. Niby mam blisko siebie ale jednak razem to jest to. Chyba odgapię gdzieś na nowych rabatkach
Martka 18:48, 21 sie 2021

Sylwia, gratuluję osiągnięć, przy okazji dowiedzieć się można, że i w pośladkach może łupać  Jak tam u Ciebie jest pięknie, Sylwia! Do teraz myślałam, że Twój ogród jest tu gdzie dom. To masz ostre dawki ruchu Czytam też o tych opryskach i bardzo mnie smuci, że teraz inaczej się nie da, że na ostro wszystko na polach, że roundap już w nasionach, że opryski za opryskami, ale że u Was nie tylko wieczorem, bardzo dziwne, mam zaprzyjaźnionych rolników w Lubuskiem i twierdzą, że nie ma opcji, aby ktokolwiek robił opryski w dzień, za to są też kary i nikt by się choćby z tego względu nie odważył. A w innych miejscach to uchodzi? ... Ach... gdzie nie spojrzysz, tam absurdy.
To zdjęcie mnie ujęło, główki hortensji przytulone do ławki, piękne. To zacytowane przez Juzię chyba i mnie zachwyciło najbardziej, ale już nie cytuję drugi raz, przepiękne plamy kolorów w grze ze słońcem.
sylwia_slomc... 20:22, 21 sie 2021

April napisał(a)

Piękna kompozycja tego floksa i anafalisa. Niby mam blisko siebie ale jednak razem to jest to. Chyba odgapię gdzieś na nowych rabatkach

Niebieski i fioletowy ze srebrem ładnie wyglądają
sylwia_slomc... 20:28, 21 sie 2021

Martka napisał(a)

Sylwia, gratuluję osiągnięć, przy okazji dowiedzieć się można, że i w pośladkach może łupać  Jak tam u Ciebie jest pięknie, Sylwia! Do teraz myślałam, że Twój ogród jest tu gdzie dom. To masz ostre dawki ruchu Czytam też o tych opryskach i bardzo mnie smuci, że teraz inaczej się nie da, że na ostro wszystko na polach, że roundap już w nasionach, że opryski za opryskami, ale że u Was nie tylko wieczorem, bardzo dziwne, mam zaprzyjaźnionych rolników w Lubuskiem i twierdzą, że nie ma opcji, aby ktokolwiek robił opryski w dzień, za to są też kary i nikt by się choćby z tego względu nie odważył. A w innych miejscach to uchodzi? ... Ach... gdzie nie spojrzysz, tam absurdy.
To zdjęcie mnie ujęło, główki hortensji przytulone do ławki, piękne. To zacytowane przez Juzię chyba i mnie zachwyciło najbardziej, ale już nie cytuję drugi raz, przepiękne plamy kolorów w grze ze słońcem.

Wszystko zależy od rolnika i jego podejścia do sprawy. Ja nie raz z pola goniłam takich co szambem warzywa podlewali, zgłaszałam do Gminy, nic się nie zmieniło. Musi się zmienić mentalność ludzi i zachowania, ale to się z domu wynosi moim zdaniem i dlatego nic się nie zmienia z pokoleniami. Przykre to

No mam ogród blisko 200 metrów długi i cały czas pod górkę
sylwia_slomc... 21:56, 21 sie 2021

Posadziłam dzisiaj resztę Kurnik i woliera posprzątane, Klon podlany Magicurem oby pomogło i zaczęta konstrukcja pod wały powodziowe, zaczynam to sobie lepiej wyobrażać i nawet coś tam wymyślać, żeby to zamienić w atut, a nie straszydło....nigdy nie chciałam dzielić tego ogrodu na pokoje, ale chyba tak wyjdzie, siła wyższa Trzymajcie kciuki żeby się udało.

Juzia dziś do domu się prawie czołgałam
Juzia 22:08, 21 sie 2021

ALe fajne to czołganie, co?

Trzymam kciuki z całych sił!
ALe relacje będziesz zdawać na bieżąco ???
Bo mnie ciekawość będzie zżerać
sylwia_slomc... 22:28, 21 sie 2021

Juzia napisał(a)
ALe fajne to czołganie, co?

Trzymam kciuki z całych sił!
ALe relacje będziesz zdawać na bieżąco ???
Bo mnie ciekawość będzie zżerać

Może z lekkim poślizgiem, ale będzie relacja
Sprawdziłam koszyki po tym dzisiejszym wsadzaniu, a tam mam nawsadzane jeszcze 50 bylin....i łamię się bo fajne i w cenach fajnych, ale sił zaczyna brakować...a we wrześniu cebulowe zaczną przychodzić i też trzeba w ziemie dać.....
Skończy się chyba na turlaniu do domu
Nowa12 22:32, 21 sie 2021

Sylwia piękne zdjęcia ogrodu. Gdybym nie śledziła Waszych zmagań w życiu bym nie pomyslała, że to ogród po takich przejściach.
sylwia_slomc... 22:39, 21 sie 2021

Od Iwonki dostałam cudnego kogutka, na razie stoi w nim budlejka od Uli- zobacz jak śmiga już
ale planuję dać mu wrzosy w tym tygodniu może

sadźce pasuje już przyciąć bo przekwitają i będą sypać nasionami, ale dziś od pszczół aż się w nich ruszało

gunnera bardzo choruje po tegorocznym zalaniu roundapem z pól, nie wiem czy nie będziemy musieli drastycznie jej odmłodzić

w międzyczasie przerabiałam owoce
Agatorek 22:41, 21 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przyjdzie czas, ze i Ty będziesz ją darła bez opamiętania, potrafi zarosnąć każdy skrawek ziemi i to ciągu kilku lat. Możesz zostawiać, ale po kwitnieniu ścinaj bo nie opanujesz potem.

Mam nadzieję, że zapamiętam