Basiu, wreszcie dotarłam do Twojego wątku tak "na poważnie" - całego nie przeczytałam, ale początkowe strony od razu mnie zachęciły ogarnęłam jakies 40 ostatnich Podziwiam pierwszą przemianę ogrodu po podniesieniu terenu! od razu ładniej się zrobiło, fajne są te różnice poziomów!
Ten tulipanowy szał, to poezja! Widzę, że lubisz działania z grubej rury Piękne zdjęcia porobiłaś, fajny przegląd. MIałam już nakrzyczeć na Ciebie, że nam skąpisz szerokiego kadru tych łanów, ale się zrehabilitowałaś i szczękę zbieram
Basiu, dokładnie tak samo robię - tym sposobem dość dobrze powtarzają mi kwitnienie w sumie wszystkie posiadane przeze mnie odmiany (przez 3 lata w każdym razie, jest potem gorszy rok i na nowo dobrze )
Ale mistrzostwo świata - faktycznie świetne zestawienie z tego wyszło i w idealnych proporcjach
Fajnie się zapowiada różana rabata! Jak pytałaś o Garden of roses, to myślałam, że masz te róże już rosnące czyli razem będziemy je poznawać ja dziś jeszcze zaopatrzyłam się w planowaną od dawna Olivię rose, ale pojęcia nie mam gdzie ją posadzić
Ogałacanie róz u dołu to częsta sprawa - czasem chorują (nawet jak z założenia są zdrowe) i liście są brzydkie, opadają - dobrze jest mieć czym zasłonić - kwitną i tak na czubkach. A co do wysokości - pierwsze kwitnienie zazwyczaj jest dość grzeczne, krzaczki kompaktowe, a przy kolejnych niektóre odmiany potrafią wystrzelić metr wyżej niektórymi pędami nawet. Kukliki na pewno dałabym przed różami - one nawet zimą zostają ładnymi kępkami
Odgrzewane kotlety bo aparat w naprawie przynajmniej przez tydzieńMatko ile w nim zepsute Pan zapytał ile zdjęć zrobił Emus powiedział , ze po 2000 stracił rachubę. A prawda jest taka, że miesięcznie więcej niż 2000 trzaskałamZajechałam sprzęt....
dziecię gunci wytargane z piwnicy
Anitko, dziękuję za rady.
Usunę więc te dolne zawiązki. U mnie przewodniki to mają wszystkie trzy, tylko te niskie gałązki mnie ciekawiły.
Chyba już nie usunę zdjęć, za późno.
Witam, bardzo proszę o pomoc. Co to za odmiany funkii na zdjęciach. Chcę je posadzić kaskadowo i muszę wiedzieć do jakiej wysokości dorastają i jaką średnicę mogą osiągnąć. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Co do budy i otoczenia... dziś jest tak...
Przed budą rośnie sesleria jesienna i buczki przesadzane z żywopłotu który wcześniej tu sobie rósł... niestety przyjeły się tylko 3 - dwa zewnętrzne i środkowy.. zatem drugi i czwarty muszę usunąć.. Mam mieszane uczucia co do nich... bo warunki będę mieć kiepskie - sucho i gorąco od blachy... no ale miałam sadzonki wiec tu je wsadziłam...
Tył budy - podoba mi się najbardziej... tak ten tego - od D*** strony
bajzlownik (kompostownik i takie tam drewniane zasoby zasłoni żywopłot buczkowy, póki co niski
no i widoczek z daleka...