Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerwa na kawę... 08:17, 25 maj 2021

Do góry
Lilaki za płotem radzą sobie dobrze. Palbin też obsypany kwiatem. Charles Joy jeszcze nie zachwyca ale ładny ma ten kolor.
Nasz przydomowy ogródek 08:16, 25 maj 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzień dobry Oliwko. Ale się cieszę że odwiedziłaś nasz ogródek. Po porady to ja mogę się udać do Ciebie. Byłem kilka razy n twoim cudownym balkonie ale bez wpisu.
Dzięki w imieniu swoim i Hani. Od czasu do czasu bawimy się słówkami.

Haniu a jakże - szwarne dziouchy u mnie zawsze mile widziane. Nie jest gorąco i typowo majowa pogoda. Przyroda nadrabia opóźnienie w szybkim tempie.

Parę szczegółów że tak jest.

Dziękuję Zbyszku za miłe słowa. Ja się dopiero uczę, no i mam niewielkie doświadczenie tylko z uprawy donicowej, a w niej rośliny są kapryśne i zachowują się zupełnie inaczej niż w ziemi.
Piwonie przepiękne. Zaczęły mi się podobać, dopiero jakiś czas temu. Niestety kwitną za krótko, więc nie mam dla nich miejsca na balkonie. A tyle jeszcze roślin chcialabym miec.

Uwielbiam tę wiosenna zieleń, przepięknie wygląda !!!
Przerwa na kawę... 08:14, 25 maj 2021

Do góry
Tiarełkowe gwiazdki są urocze. Bożykwiat mnie zaskoczył. To tegoroczny zakup.
Przerwa na kawę... 08:12, 25 maj 2021

Do góry
Pada... Znowu. W sumie OK dla roślin ale nie mam jak oprysku lepinoxem zrobić. Chodzę i wybieram te larwy paskudne. Wczoraj jeszcze 3 sztuki przydybałam.
Udało się skosić trawnik. Z tego małego skrawka przy tej ilości wody i po nawozie zebrałam pełny worek odpadu, 6 koszy. A tydzień temu było koszone. Nadal wyrównuję łaty na trawniku. Ręczne nawożenie się nie sprawdza. Taki siewnik ręczny też nie. Muszę chyba ten na kółkach wyjąć i spróbować w czerwcu ale tam zawsze miałam problem z ustawieniem ilości sypanego nawozu. Zacznę od najmniejszego, najwyżej dwa razy przejadę wzdłuż i wszerz.

Z kwiatowych tematów. Krzewuszki są obsypane pąkami kwiatowymi. Tulipany bardzo powoli przekwitają. Sprzyja im pogoda. Powoli azalie japońskie się otwierają. Ogród nadal pełen koloru.

Nasz przydomowy ogródek 07:58, 25 maj 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Żniwa udane Haniu. Bari odnalazł na spacerze duże pokłady. Żywokost już się kisi.
Ale powiem ci że nie jest łatwo znaleźć. Były 2 miejsca po 3 kępy i koniec. Miejsca zostały zapamiętane. To i tak miałem szczęście że ich nie wykosili.

Brawo Bari!!!! Z tego co widzę, to żywokost ma ładne kwiaty w kolorze który lubię. Czytałam, że pomaga na wiele dolegliwości, ale zapomnialam jakich. Pooglądam go w necie i poszukam na spacerach tak choćby jako ciekawostka
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:49, 25 maj 2021

Do góry

tak wyglądają pąki które się nie rozwinęły nie są zmarznięte a stoją i jakby zastanawiały się czy zakwitnąć .

[ przepraszam ale coś mi się nie powiodłodam inne zdjęcia w to puste miejsce.[

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:49, 25 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Red pixie

wysoko rośnie?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:25, 25 maj 2021

Do góry
Red pixie
Ogród do odnowy 06:01, 25 maj 2021

Do góry

tak wygląda część gaur - grzyb?

Rozpoznawanie bylin 05:37, 25 maj 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)

Gosiek33 - czy to było do mojego postu?

Szukałam tego przetacznik ożankowego - ale to co znajduję to ma inna formę kwiatów.

Daje zdjęcia obu roślin w zbliżeniu. MOże to pomoże.

Roślina nr 2

Tak, tyle, że znowu pomyliłam nazwę - to przetacznik goryczkowy, to drugie nadal myślę, że kocimiętka
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:09, 25 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Ojej, cudowności pokazujesz. Rewia tulipanowa piękna.
Przepięknie, elegancko, czyściutko, zadbanie. Same ochy i achy zostawiam.
Własny Vengerberg 00:06, 25 maj 2021

Do góry
Powoli wschodzi posiana gorczyca. Patrząc na to ile deszczu pada to i tak jest dobrze.

Trzy dni walczyliśmy z jeżynami na przedpłociu. Stan na zdjęciu z początków dzisiejszych prac.

Udało się wszystkie rzucające się w oczy fragmenty wykopać. Mąż skosił hmm rośliny ( bo trawą tego nazwać nie można było). Zapchałam przy okazji kompostownik - nie spodziewała się, że aż tyle będzie.

Resztę po skoszeniu wyłożyłam na pół przechowalnika, który powstanie w niedalekiej przyszłości
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:54, 24 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Bożenko, bardzo ładnie masz. Widziałam Twoje plany rabaty wokół altany. Ciekawa będzie, tylko czemu dopiero wiosną? Tyle czasu mamy czekać??

Dziękuję Basiu czekam niecierpliwie aż ogród wydorośleje ,może wtedy będę z niego zadowolona narazie wszystko malizny
A rabatkę może i zacznę co nie co ale mam tam rosliny do przesadzania a boję się że teraz by padły gdybym je ruszyła poza tym nie wiem jak ją ogarnąć i co tam posadzić trza mi plan narysować

róże w natarciu
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:48, 24 maj 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
Piękny. Jak wysoko szczepiony?

Chorowałam na niego już jakiś czas nie jest bardzo wysoko szczepiony bo 170cm ale myślę że też nie jest to bardzo mało coś się pod niego zmieści
Dziś przekopałam rabatkę a jutro będzie sadzenie o ile pogoda dopisze
Jeszcze moje kukliki z klonikiem
W ogródku emerytki 23:46, 24 maj 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Begonia już stoi na parapecie, a rdzewiak koło podkowy to dusza do żelazka, samego żelazka nie wykopałam
A w okienku wiszącym w ogrodzie powiesiłam ozdóbkę-kółko z serduszkiem

A to pytanie do Hani, czy to są siewki rannika, bo nie wiem, czy zostawić, czy wydłubać i czekać, aż naprawdę wzejdą.

Jeszcze nie wydłubuj, ranników tu nie widze, może ostrózki, ta jedna z rozcapierzonymi listkami na to wygląda., Poczekaj z tydzień.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:35, 24 maj 2021

Do góry
Kim napisał(a)
Moje trochę szersze kadry

Bożenko, bardzo ładnie masz. Widziałam Twoje plany rabaty wokół altany. Ciekawa będzie, tylko czemu dopiero wiosną? Tyle czasu mamy czekać??
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:51, 24 maj 2021

Do góry

Bardzo ładnie skomponowałaś tą rabatę, jest przestrzenna, bardzo to ciekawie wygląda, kule super i jakie ogromne. Róże w jednej linii, to ja poszalałam z ułożeniem będzie cudnie z kwiatami róż.
Ogród w Tarnowie 22:49, 24 maj 2021

Do góry
kilka dzisiejszych fotrk

Ogród w Tarnowie 22:43, 24 maj 2021

Do góry
Kilka kompozycji doniczkowych

Dębowe zakątki 22:43, 24 maj 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies