Gosiu boje się, że wyrośnie duży krzak i będzie go orzej go potem formować.
Mam st keverne ale jeszcze maleństwa. W zeszłym roku nabyłam. W zeszłym roku w ogrodniczym u sąsiadów widziałam, ale ja już kupiłam.
Gosiu powiem szczerze już mam dosyć krzaków i roślin po tej wiośnie która jest byle jaka. Jestem już mocno zmęczona już bliżej końca, ale jednak jeszcze ciągle jest coś do zrobienia.
Dzisiaj niedziela a u nas na działce jak w PGR, traktor kisił, kosiarka spalinowa i na żyłkę chodziły aż się kurzyło.
Ja robiłam porządki i obsługę koszenia wywożenie trawy, kompostowanie.
Później wywiozlam 4 taczki kompostu, 2 taczki ziemi aby przykryć rozsypany kompost.
Wszystko wykoszone spokój na 2 tygodnie. Jeszcze nic nie posialam nakupiłam nasion i ziarenka do ziemi nie zasiałam może w tym tygodniu.
Trochę fotek
Może jeszcze lilak ma szer ok 1,5 metra i wys 1,2 m
Zawsze chciałam.miec jodłę kalifornijska bardzo uporządkowana i mam 2 szt. Rosną bardzo ładnie chociaż każda inna
Front mało pokazywałam, bo jak była kostka to mnie drażniła, a później nic nie rosło.
Teraz chociaż mikroskopijną trzmielinę widać i trochę tawuł w oddali.
Czekam aż trawy i tawułki nabiorą masy, wyjdą hosty...
Furtka do śmietnika do wymiany Wiśnia do lekkiego przycięcia.
W słonecznych byłoby mi za ciemno chyba. Poza tym ja mam uraz do szkieł na nosie, po bardzo długim czasie noszenia okularów. Odkąd mam soczewki, okulary zakładam tylko rano po obudzeniu i wieczorem przed snem, po wyjęciu soczewek.
Ścieżka skończona.
Rabata po lewej, wzdłuż ogrodzenia, to mini zielnik. Zebrałam w jednym miejscu wszystkie zioła, które miałam, do tego doszedł rabarbar i szczypiorek. W pleckach są powojniki, róże, a z wyższych pięter porzeczka czarna i agrest i dwa derenie jadalne. Czyli w sumie taki mini zielnik plus mini jagodnik.
Dorotko przepiękny ten lilak, wiesz może jak się nazywa? Po drodze na działkę mijam dom przy którym taki krzak jest posadzony od ulicy. Aż mam ochotę zatrzymać się i prosić o sadzonkę. U nas pod blokiem takie zwykłe bezodmianowe rosną, ale zapach dochodzi do mieszkania.
Pozostałe bzy też piękne. I ta serduszka biała.