Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:30, 19 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jaki tam kłopot piękna kupiłaś. Zostaw jej dużo miejsca bo bardzo szybko rośnie. Korona to duży parasol nawet 4 m średnicy u mnie tyle ma po 5 latach. Jest bardzo okazała aby ją podziwiać musi mieć miejsce. Pięknie się przebarwia jesienią. Moim zdaniem powinnas posadzić jako solitera.
Czy twój ogród jest osłonięty chodzi mi o wiatr czy hula.

Posadz ja gdzieś w rogu trawnika.

Ewka piękna trawę masz ale już się prosi o koszenie. Dlaczego bo zacznie kwitnąć i źdźbła wtedy twardnieją i będziesz miała jeża a nie trawę.

To Ty ze mną takie dysputy prowadziłas na wątku o trawach prawda więc posłuchaj starszej koleżanki i przed świętami jeszcze skos.

Ładnie masz wszystko zrobione i dużo tych roślin nasadzilas.
Przedpłacie też dobry pomysł muszę zobaczyć co to za trawa przed plotem.

Pozdrawiam Wesołego Alleluja

Elu, wersja druga moja, to miało byc posadzenie jej właśnie w rogu trawnika, tak jak magnolię, tylko po drugiej stronie, jako soliter.
Mąż się uparł, żeby rosły w miejscu widocznym na fotce, ma tam sporo miejsca, pół wielkiej rabaty. Na razie stoi, będę prowadzić negocjacje w domu
Na razie wszędzie u mnie hula wiatr, bo szmaragdu i drzewa jeszcze nie wysokie. Za 2-3 lata będzie lepiej.

Tak tak, trawa będzie dzisiaj koszona, powinnam ją już z 3 dni temu skosić ale robiłam najpierw kanty. Odwrotnie niż zwykle. I od dzisiaj będę ją kosić jak zawsze co 4 dni Prowadziłyśmy ciekawe dysputy na wątku o trawniku, to ja

Dziękuję, rzeczywiście roślin sporo, będzie pewnie za kilka lat przerzedzanie

Ciekawa jestem przedpłocia, jak miskanty i tawuły urosną. Chciałabym tawuły ciąc w prostopadłościan, ale zanim się złączą to dużo czasu upłynie.

Pozdrawiam! Wesołego Alleluja
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:14, 19 kwi 2019

Do góry

Kolejne wezwanie może namiastka stepu, prerii w "Mojej Anglii" jak kolekcja niech hasaja dziko (na wesoło to tylko pomysl)

Oglądając prace za głowę się łapie w którym miejscu Danusiu jesteś z realizacją bliżej końca czy dalej. Wiadomo że zawsze będzie praca chodzi mi o zagospodarowanie tego dużego terenu.

Pozdrawiam

Dobry pomysł z ogrodem preriowym, zagajnik brzozowy i dalej preria, pofalowany teren. ,meandrujące łąki...rozmarzyłam się ... i galopujące konie ustawione na kłodach spalonego drewna... działa wyobraźnia
Ptasi gaj 03:08, 19 kwi 2019

Do góry

Elu, piękne masz te trawy! Jaka to odmiana miskantów?
Pamiętajcie o ogrodach 23:22, 18 kwi 2019

Do góry
Nie robię na złość. Gregory każda roślina potrzebuje czasu oby ładnie wyrosla. Przez kilka lat miałam tak, że we wrześniu przyszedl mróz i po kolorowych liściach.
Pięknym krzewem o jesiennym wybarwieniu jest dereń sibirica o czerwonych pędach nie tylko zima. Zima galezie ma intensywnie czerwony kolor a wiosna na czerwonych łodygach wyrastają jasno zielone listki.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:59, 18 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Jaki tam kłopot piękna kupiłaś. Zostaw jej dużo miejsca bo bardzo szybko rośnie. Korona to duży parasol nawet 4 m średnicy u mnie tyle ma po 5 latach. Jest bardzo okazała aby ją podziwiać musi mieć miejsce. Pięknie się przebarwia jesienią. Moim zdaniem powinnas posadzić jako solitera.
Czy twój ogród jest osłonięty chodzi mi o wiatr czy hula.

Posadz ja gdzieś w rogu trawnika.

Ewka piękna trawę masz ale już się prosi o koszenie. Dlaczego bo zacznie kwitnąć i źdźbła wtedy twardnieją i będziesz miała jeża a nie trawę.

To Ty ze mną takie dysputy prowadziłas na wątku o trawach prawda więc posłuchaj starszej koleżanki i przed świętami jeszcze skos.

Ładnie masz wszystko zrobione i dużo tych roślin nasadzilas.
Przedpłacie też dobry pomysł muszę zobaczyć co to za trawa przed plotem.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:12, 18 kwi 2019

Do góry

Aniu koniecznie podłej bo ci nie wykiełkuje. A jak wykiełkuje musisz dalej podlewać bo słońce ostre i ziemia wysycha również może wyschnąć wykiełkowania trawa. Musisz ją podtrzymywać polewając nie zalewać bo zzolknie.
Trawa kiełkuje po 10 dniach przy ciepłej pogodzie i podlewaniu.
Popatrz czy kiełkuje.

Rozpisalam się, rady dotyczą trawy wysianej a nie nawożonej mam nadzieję.

Byłam u ciebie przedwczoraj, ale tak się zaczytałam w początkowych stronach wątku że się nie wpisałam teraz nadrabiam.

Pozdrawiam

Tak Aniu co pokazujesz powyżej a czy ona od Halinki to się dowiedziałam

Dziękuję za te informacje.Przeczytałam, posłuchałam się i ...
Dzisiaj pól dnia dnia zraszaczem maź podlewał trawę.
Jeszcze na jutro część mu zostanie.
Dziękuję,że zagładzasz do mnie .
Ta roślinka ten bez koralowy to u Halinki.Ja go nie mam.
Ale bardzo mi się się spodobał.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja myślę czy to nie jakiś bez, bzy też takie liście mają

Dzięki za te podpowiedź.To cudny krzew.Alez mnie zauroczył.

Ja zamiast bzu napisałam Kalina to ppmylka. Oczywiście, że to bez o ciemnych liściach mam takie.

Piękna roślinka.Teraz już mi po głowie chodzi.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:33, 18 kwi 2019

Do góry
Nic ty nie sądź przy tych choinach jakies małe duperelki a jesienią tulipany albo Narcyzy aby coś wiosna kwitło
Choiny jak są dobrze posadzone to mają szybki przyrost niech podrosną w tym roku w przyszłym przycinaj boki aby się zagęściły.
Jak coś więcej posadzisz będziesz za dwa trzy lata usuwać.
To moja rada.
Mszyce piszesz na różach muszę sprawdzic. Kup substrala 2 w 1 środek na grzyba i robactwo.

O mamo myślisz? Fakt że to wąska rabata. Może rzeczywiście. Mam mętlik w głowie. Na jaką szerokość tnie się żywopłoty z choin?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:04, 18 kwi 2019

Do góry
Nic ty nie sądź przy tych choinach jakies małe duperelki a jesienią tulipany albo Narcyzy aby coś wiosna kwitło
Choiny jak są dobrze posadzone to mają szybki przyrost niech podrosną w tym roku w przyszłym przycinaj boki aby się zagęściły.
Jak coś więcej posadzisz będziesz za dwa trzy lata usuwać.
To moja rada.
Mszyce piszesz na różach muszę sprawdzic. Kup substrala 2 w 1 środek na grzyba i robactwo.
Ptasi gaj 14:02, 18 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Sporo mamy przeciwników w naszym ogrodniczkowaniu, jak nie ćmy, to sarny, karczowniki, opuchlaki itd, ciężko się obrobić, ja już się pogodziłam, z tym co jest

Przed chwilą robiłam oprysk bratkom mszyca zielona się pojawila. Zaczyna się.
Ukojenie 12:05, 18 kwi 2019

Do góry
Ja się zaliczam do tych niemal i kupie bo ładne po co kupować badziewie jak te sprawdzone.
...uDany ogród 09:09, 18 kwi 2019

Do góry
Przeczytałam to rób co zamierzacie i powodzenia.
U nas znowu pięknie cieplutko.
Też porządki przędą mna ale już po świętach nie będę wariować.

Wielkość ogrodu "w miarę jedzenia apetyt rośnie".

Pozdrawiam

Elu powoli dążymy do wyznaczonego celu. Nic na wariata. Trochę odpuściłam i łatwiej mi się żyje, jak się zrobi to będzie. Po co frustracje związane z ogrodem dość człowiek się nadenerwuje...
U nas też pięknie zaraz jadę do ogrodu, ale dzisiaj tylko podziwiać i może wsadzę kilka malin, bo mi Teść przez płot przerzucił

Mój apetyt ostatnio zdecydowanie się zmniejszył Jeszcze tak nie było żebym nic na wiosnę nie kupiła, a jednak można Oprócz nawozu i preparatu na ślimaki nic nie trafiło do mojego koszyka.
Dostałam na dzień kobiet kilka róż i to wszystko z nowości w tym sezonie. Mam nadzieję, że będą pięknie kwitły.

...uDany ogród 08:23, 18 kwi 2019

Do góry
Przeczytałam to rób co zamierzacie i powodzenia.
U nas znowu pięknie cieplutko.
Też porządki przędą mna ale już po świętach nie będę wariować.

Wielkość ogrodu "w miarę jedzenia apetyt rośnie".

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:09, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Teraz mam już kolekcję koni, muszę im rabatę wymyślić

Kolejne wezwanie może namiastka stepu, prerii w "Mojej Anglii" jak kolekcja niech hasaja dziko (na wesoło to tylko pomysl)

Oglądając prace za głowę się łapie w którym miejscu Danusiu jesteś z realizacją bliżej końca czy dalej. Wiadomo że zawsze będzie praca chodzi mi o zagospodarowanie tego dużego terenu.

Pozdrawiam
Ukojenie 06:57, 18 kwi 2019

Do góry
Zoja pięknie masz i dobrze wszystko sądzisz wszystko widać.
Tulipany exotic... przepiękne. Któraś też ma tę tulipany wiem u kogo ale Imię zapomniałam skleroza już.
A gdzie kupowałas te exotic ... Już zanotowałam i jesienią koniecznie muszę nsbyc. Ja znowu zachwycam się tulipanami van eijk nie zawodne nie wyciągałam w zeszłym roku i kwitną podwójnie będą ładnie wyglądać z exotic

Czy posadziłam już dalie. Napalilam się w tym roku i posadziłam co niektóre do doniczek może jeszcze za wcześnie wysadzać do gleby.

Pozdrawiam

Elu niemal wszyscy juz maja ee na kupilam w B.
Van ejk tez mam obserwuje jaki pokaz dadza w 3 sezonie - czekam.
Moje dalie w piwnicy.

Pozdrawiam!
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:20, 18 kwi 2019

Do góry
Milka piszesz, że masz Łyse buki a ty wiesz, że ten u mnie na focie ma jeszcze liście z 2017 r. Śmieszne ale pisze prawdę nisko w tej gęstwinie .

Z tym kwiatem magnolii to nie przypadkiem fotomontaż.

Tyle kolorów jak w jesieni. U mnie kocie dopiero z ziemi wychodza, ale polibin może ma takie same kwiatostany jest cały dzień wystawiony w słońcu.

Dzisiaj mieliśmy od dawna pierwszy raz ciepły wiatr słonko świeciło więc wszystko ruszy jest niestety sucho. Wczoraj padał deszczyk ale to malutko.

To niesamowite Elu, długo te liście trzyma
Co do magnolii, zero fotomontażu, te kwiaty są ogromne. Ostatnio w pracy siedzę, nie ma jak pokazać kolejnego stadium.
U nas wczoraj też ciepło i wieczór ciepły i teraz wyjrzałam, ciepło.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 17 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja myślę czy to nie jakiś bez, bzy też takie liście mają

Ja zamiast bzu napisałam Kalina to ppmylka. Oczywiście, że to bez o ciemnych liściach mam takie.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 17 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Moja brunnera to Jack Frost .
Ladnie rośnie, bezproblemowo.

Mam dylemat...Nie wiem czy jeszcze podlewać trawę posianą ponad tydzień temu ?
Bo u mnie wciąż sucho.Raz ją podleliśmy .I raz deszcz tylko deko zrosił.
Jak myślicie ??

Aniu koniecznie podłej bo ci nie wykiełkuje. A jak wykiełkuje musisz dalej podlewać bo słońce ostre i ziemia wysycha również może wyschnąć wykiełkowania trawa. Musisz ją podtrzymywać polewając nie zalewać bo zzolknie.
Trawa kiełkuje po 10 dniach przy ciepłej pogodzie i podlewaniu.
Popatrz czy kiełkuje.

Rozpisalam się, rady dotyczą trawy wysianej a nie nawożonej mam nadzieję.

Byłam u ciebie przedwczoraj, ale tak się zaczytałam w początkowych stronach wątku że się nie wpisałam teraz nadrabiam.

Pozdrawiam

Tak Aniu co pokazujesz powyżej a czy ona od Halinki to się dowiedzialam

Ptasi gaj 22:21, 17 kwi 2019

Do góry
Buczki od leśnika z lasu w prezencie tylko cięte i przez to gęste. W tym roku jeszcze czubki przytnę bo wybujały.

Tutaj bordowy płaczący

Tutaj nie płaczący bordowy nie cięty

Za kilka lat powinien być taki teraz ma ok 2 metrow

Ale żywe piękne kolorki
piękne, u mnie takich nie ma
Moja działka na Dębowym Lesie 22:20, 17 kwi 2019

Do góry
Aniu a to jakiś rodzaj kaliny bo ma podobne liście. Muszę spojrzeć na moje.

Elu, masz na myśli tą roślinę u Halinki ?

prześliczna
Czyli to jakaś kalina ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies