Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moja bajka 20:57, 18 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Poszukam nazwy brzozy.. jak zapomnę przypomnij bo skleroza moje drugie imię.
W małym ogródku musisz mieć rośliny piękne cały rok. Tu nie ma miejsca na coś co jest ładne tydzień. Czy nawet 2. Ta brzoza jest mała i wolno rośnie....idealna do Ciebie. Tylko pilnuj by nie poszła jak moja. Sprawdzę w szkolce gdzie kupowalam czy maja....

Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź, uwielbiam Cię i za to . Dzięki . To jakby co, będę się przypominać z nazwą tej brzózki . Ja też mam pamięć dobrą, ale krótką .
Moja bajka 15:41, 18 lip 2015

Do góry
Poszukam nazwy brzozy.. jak zapomnę przypomnij bo skleroza moje drugie imię.
W małym ogródku musisz mieć rośliny piękne cały rok. Tu nie ma miejsca na coś co jest ładne tydzień. Czy nawet 2. Ta brzoza jest mała i wolno rośnie....idealna do Ciebie. Tylko pilnuj by nie poszła jak moja. Sprawdzę w szkolce gdzie kupowalam czy maja....
Wilcza Góra 21:33, 17 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, masz może również Strong Annabell? Jeśli tak, jak ją postrzegasz?

Brzozy i Annabell - znak firmowy ogrodu.

mam i Strong Annabelle, ale moje tradycyjne "staruszki" też już się nie pokładają
krzaki 5 letnie, mocno cięte - dobrze sobie radzą
powiem szczerze: nie widzę różnicy Pszczółko
Pomysł na ogród 20:04, 17 lip 2015

Do góry
Skula napisał(a)

grzybol - tak spod brzozy

mam takie miejsce gdzie co roku rosną

to super
Pomysł na ogród 20:03, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a ten sliczny grzybek to w ogródku ?

grzybol - tak spod brzozy

mam takie miejsce gdzie co roku rosną
Mój ogród nad rzeką... 14:08, 17 lip 2015

Do góry
Ogród nad rzeką Brzozy, hosty, bukszpany.... moje klimaty
Przejrzałam zdjęcia i na moje oko to sporo zrobiliście przez ostatni rok. Taras masz ładny i duży. Jakiś parasol stawiasz w upały czy masz w planach zadaszenie?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:43, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.

Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.

Cyba za wiele nie znajdziesz bo rabata już trzeci sezon jak rośnie a wyglada kiepsko i raczej nie pokazywałam jak chcesz mogę Ci zrobić dla porównania fotki hortek sadzonych trzy sezony temu i sadzonych w ubiegłym roku n arabacie bez brzóz róznica jest bardzo duża te z ubiegłego roku są dwa razy większe
U BusyBee w ogródku... 12:38, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Nie Kasiu Myślałam tam o drzewach, które wyrosną powyżej tych tuj. Nie chcę jednak, żeby były za duże. Myśałam o czymś z lekką koroną- np. nigry, albo nawet brzozy doorenbos. Co myślisz?

no wlasnie mysle teraz ze slicznie by wygladaly tam jeszcze 2 takie hortensjowe drzewka...w sumie 3 by byly...cudnie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:32, 17 lip 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Kasiu postaram się wieczorkiem o zdjęcia tej brzozy. Nie wiem jak dziewczyny sobie radzą z brzozami na rabatach u mnie nie ma nawadnienia i muszę wykopać dwie zwykłe brzozy narabacie z limkami i grackami bo mi pod nimi nic nie rośnie gracki mikrusie a limki jakby dziczały myślałam, że się uda ale niestety musimy się pożegnać myślę nad umbrami w zamian za nie tylko ze musiałabym posadzić 4 szt a 4 to tak jakoś dziwnie 5 tam chyba nie zmieszczę czytałam,że musi być jakieś 3 m odstępu pomiędzy nimi.
U Ciebie jest nawodnienie to może dadzą radę bardzo przyjemnie szumią i trochę ich żal ale mus się z moimi pożegnać.

Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.

Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.
U BusyBee w ogródku... 12:20, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

jeszcze raz sie przyjrzalam

na co chcesz wymienic te kloniki ? mam nadzieje ze na takie hortensjowe drzewka ?

Nie Kasiu Myślałam tam o drzewach, które wyrosną powyżej tych tuj. Nie chcę jednak, żeby były za duże. Myśałam o czymś z lekką koroną- np. nigry, albo nawet brzozy doorenbos. Co myślisz?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:18, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Masz naprawdę pięknie I ta brzoza ( chyba ) wspaniale się prezentuje. Możesz jej cyknąć jeszcze jakieś zdjęcie? Anetko myślę czy nie dać u siebie 2 brzóz doorenbos. Czy nie wysusza ta brzoza za bardzo innych roślin wokoło? waham się jeszcze....

Kasiu postaram się wieczorkiem o zdjęcia tej brzozy. Nie wiem jak dziewczyny sobie radzą z brzozami na rabatach u mnie nie ma nawadnienia i muszę wykopać dwie zwykłe brzozy narabacie z limkami i grackami bo mi pod nimi nic nie rośnie gracki mikrusie a limki jakby dziczały myślałam, że się uda ale niestety musimy się pożegnać myślę nad umbrami w zamian za nie tylko ze musiałabym posadzić 4 szt a 4 to tak jakoś dziwnie 5 tam chyba nie zmieszczę czytałam,że musi być jakieś 3 m odstępu pomiędzy nimi.
U Ciebie jest nawodnienie to może dadzą radę bardzo przyjemnie szumią i trochę ich żal ale mus się z moimi pożegnać.
Wilcza Góra 10:20, 17 lip 2015

Do góry
Ewo, masz może również Strong Annabell? Jeśli tak, jak ją postrzegasz?

Brzozy i Annabell - znak firmowy ogrodu.
Ogródek Iwony 23:56, 16 lip 2015

Do góry

Dlaczego liście brzozy mimo podlewania po wsadzeniu jej do ziemi żółkną?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:30, 16 lip 2015

Do góry
Magda_, jak głeboka ta rabata? sama nie wiem... akurat te brzozy to jest róg rabaty i nie wiem jak mam ci ją zmierzyć
Od tych zielonych placków odrastającej seslerii w głąb (w róg rabaty) jest jakies 4 m, tak pi razy oko
Napisz czy o te odległości ci chodziło

A te choineczki w tle to najzwyklejsze śwerki kłujące.
Posadziliśmy je jak jeszcze dom miał same fundamenty żeby sobie rosły i od razu utworzyły ściane jak się wprowadzimy
Masz rację - są rózne. Jak sadziliśmy to nie bardzo rozróżniałam, one były małe, tak max do kolan.

U BusyBee w ogródku... 11:01, 16 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Lubie brzozy,choć u siebie nie mam ani jednej sztuki
...a Nigry to wiesz,że uwielbiam,więc nie będę obiektywna

A u siebie nie masz bo???.... pijusy i smieciuchy ?
U BusyBee w ogródku... 10:08, 16 lip 2015

Do góry
Lubie brzozy,choć u siebie nie mam ani jednej sztuki
...a Nigry to wiesz,że uwielbiam,więc nie będę obiektywna
U BusyBee w ogródku... 23:38, 15 lip 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Popatrzyłam jeszcze raz na fotki i może rzeczywiście lepsze będą te brzozy.
http://www.kalisiak.pl/images/articles/porady/DSC_1675.jpg
http://www.mojpieknyogrod.pl/gfx/00/00/f2/e9/image-1y8syij_jpg/thumb_560x800_10.jpg

dzięki za fotki Asiu tak jak pisałam - kuszą mnie te brzozy, ale trochę się ich boję- wiesz sama czemu
U BusyBee w ogródku... 23:34, 15 lip 2015

Do góry
Popatrzyłam jeszcze raz na fotki i może rzeczywiście lepsze będą te brzozy.
http://www.kalisiak.pl/images/articles/porady/DSC_1675.jpg
http://www.mojpieknyogrod.pl/gfx/00/00/f2/e9/image-1y8syij_jpg/thumb_560x800_10.jpg
U BusyBee w ogródku... 23:11, 15 lip 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Drzewka nie są wcale takie niskie. To te klony które wcześniej kupiłaś?
Miałaś rozważyć platany
Stipka za bardzo nie lubi przesadzania ale mam nadzieję że da radę.

Tak Asiu to te brilliantissimum. Mnie się wydają za małe...
Platany- no właśnie ! albo brzozy doorenbos mnie kuszą
Jutro zrobię fotkę na wprost- popatrzysz jeszcze...

Dzisiaj sadziłam werbenki na rabacie z łezką- przy hortensjach. Odkryłam tam 4 sadzoneczki werbeny- siewki po 10 cm może one wysiały się z werbeny, którą dostałam zeszłego lata od koleżanki. Tam właśnie rosła. Z tej drugiej werbeny- od Ciebie - tez było mnóstwo siewek, ale wszystkie wyrwałam, tak jak rozmawiałyśmy
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:38, 15 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Śliczna jest i ma piękne listki, u moich są chyba większe, ale nie karbowane tylko płaskie. Zrobię też jakieś fotki.

Chętnie zobaczę, planowałem jeszcze jedną brzozę przy altanie i myślałem właśnie o Doorenbos. Porównam sobie.

Kacha123 napisał(a)
Cudnie u Ciebie, jak w raju

Dziękuję W tym roku wyjątkowo lubię swój ogród chociaż chwilowy kryzys mnie dopadł podczas suszy.

Luki napisał(a)
Ładna ta Bobo, wydaje się być sztywna, ja kupiłem w Pęchcinie Bombshel, która miała być sztywna, a teraz wyczytałem, że bardzo się kładzie... nieplanowane zakupy.
Brzozy są cudne, ale szkoda że takie z nich pijaki
Jednak nie dotarłeś do Szmitów w sobotę

Bobo będzie sztywna, ma grube pędy. Może kwestia niskiego przycięcia?
Dlatego brzozy mam tylko 2 żebym dał rade podlewać

Niestety nie dotarłem, miałem pilną robotę do zrobienia a był to ostatni dzień na wykonanie Bardzo żałuję, ale Twoje piękne zdjęcia obejrzałem.

leon60 napisał(a)
Bardzo lubię Twój ogród i to w jaki sposób nam go pokazujesz

I wzajemnie Trochę muszę się nagimnastykować żeby brzydkiego otoczenia nie pokazywać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies