Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 08:41, 10 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Wczoraj :

Dziś :

Ciężka praca, nie lubię zdzierać "darni", może dlatego, że u mnie są chwasty zamiast trawy

Brawo
W Kruklandii 08:06, 10 cze 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Brzozy robią już konkretny cień.
Jest gdzie odetchnąć

. Czy wiesz jaka to odmiana tych brzóz ? U Ciebie są takie gęste, przycinasz je? Planuję zrobić zagajnik brzozowy za domem.
Ogród do odnowy 07:41, 10 cze 2021

Do góry
Szybka wizyta w Acroconie

Hydrangea arborescens Lime Rickey (130-160cm)
Wyprowadzana na słupek, z doniczką miała ok 180 cm

Sambucus nigra Thundercloud - niesamowity widok, niestety zdjęcie z telefonu ni oddaje kolorów

dereń pagodowy variegata

Acer Schirasawanum Aureum - te noski

Przerwa na kawę... 07:40, 10 cze 2021

Do góry
No Kasiu nie można, to prawda ale robota sama się nie zrobi niestety. Ale rano jest czas na kawę z widokiem na ogród - lubię tę część. Na zdjęciu wychodzi płasko. Muszę w końcu kupić ten aparat...

Hortensjowo 07:32, 10 cze 2021

Do góry
U nas bardzo przyjemnie pada. I niech pada jak najdłużej.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:16, 10 cze 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czosnki się nie wysiewają. Produkują mnóstwo cebulek przybyszowych. Ze dwa lata temu w miejscu, gdzie wsadziłam trzy cebulki, wykopałam ich ponad setkę. To, co rośnie teraz, to dzieci tych pierwotnych nasadzeń powtykane, gdzie popadnie. Pewnie znowu muszę zrobić wykopki.

He, he ale nieporozumienie z czosnkami, mam tyle różnych odmian, jedne niższe inne zdecydowanie wyższe, stąd pewnie to zdziwienie. Wyższe u mnie się sieją ale i przez cebulki rozłażą. Faktycznie, Krzysztofa nie sieją się i są niższe znacznie. Te na zdjęciu nie wyglądają na czosnki Krzystofa - zobacz jak ładnie opisała je Tamaryszek

Zachwycam się Twoją amsonią i gadam i poganiam moją....
W ogródku Martki 06:55, 10 cze 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Drogie i Drodzy, co robicie, jeśli Wasze róże zaczną rosnąć "w te pędy"? Usuwać to czy pozwalać rosnąć? Zaskakująca jest ich werwa, muszę przyznać

Ciesz się, że róża jest taka wigorna
Tą różę koniecznie posadź niżej. Miejsce szczepienia, które tu jest dobrze widoczne, powinno być 5-10 cm pod ziemią.
Ogród pod lasem 06:33, 10 cze 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Taka mała, zielona franca:/

larwa błonkówki z rodziny pilarzowatych - tu zdjęcia tych milusińskich

i jeszcze wikipedia

dalej czytać nie mogę bo teksty zapisane w pdf, a u mnie się od jakiegoś czasu nie otwierają
Ogród Małej Mi 2017 00:16, 10 cze 2021

Do góry
A pamiętasz jaki to itoh ten ostatni ?
Mala_Mi napisał(a)

Drzewiaste przekwitły a bylinowe i itoh sie przygotowują

Itohy

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 00:14, 10 cze 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Pąki u rodka które stanęły w miejscu rozwinęły się ale cały krzak wyglada jakby go ktoś kijem poobijał .Kwiatki sa mniej liczne i nie tworzą kulki .

[

Ja tez widzę ze są paki z których rozwinęła się cześć kwiatków
A jaka to odmiana ?
Ogród Małej Mi 2017 00:13, 10 cze 2021

Do góry
Bylinowe

Ogród Małej Mi 2017 00:12, 10 cze 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ania a może jakieś foteczki? Tobie się tylko wydaje, że ciągle to samo. A jak u ciebie piwonie w tym roku?

Drzewiaste przekwitły a bylinowe i itoh sie przygotowują

Itohy

Wszystkiego po trochu 00:11, 10 cze 2021

Do góry
Ten czerwony rzeczywiście taki czerwony? Podoba mi się ten kolor

mirkaka napisał(a)
Sylwia pewnie gdzieś mam, ale jak przekwitnie to zrobię i wstawię

Wiolka dziękuję

Alicja miło mi

Vita nie pamiętałam że Ci go dałam

Ewa u mnie też pachnie, azalie mam pachnące, mimo że przekwitają to zapach ciągle się unosi

Dorotko na zdjęciach ogród lepiej wygląda, upały i słońce ostre sprawiają że kolory blakną, wszystko przekwita już, nawet piwonie te czerwone majowe zrzucają kwiaty

Przetacznik niestety krótko kwitł, już zaczyna przekwitać, za gorąco u nas i za sucho

wstawiam ostatnie zdjęcia rodków, robione wczoraj rano

W ogródku emerytki 23:50, 09 cze 2021

Do góry
Danko, masz rację, zasłoni mojego gwiazdora.
No to będę szukać innego miejsca, pewnie to będzie podwórko.
Tam, koło czerwonego wraka, jest trójkącik i tam mógłby rosnąć bez ograniczeń.
Tylko nowe skrzynki będą musiały stanąć inaczej, czyli pod siatką.
Tam są 3 kamienne gazony, mogłabym je zlikwidować, bo i tak niewiele tam rośnie.
W jednym jest tylko iglak, w drugim zagłuszony przez trawę ubiorek, a w trzecim nieduży bukszpan.
Następna, nieplanowana robota, ogrodnik sobie kupił, to sobie musi teraz popracować
To tutaj, skrzynki pójdą na prawo.

Em będzie musiał to zaakceptować przy manewrowaniu samochodem
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 23:49, 09 cze 2021

Do góry
Czy to wygląda jak korzenie jakiś 20-25 dużych, wielkich cisów?
No mnie też nie bardzo....
Kiedyś pojechałam w trakcie dnia po truskawki. Akurat u budującego się sąsiada rozwalali i wywozili ziemię. Problem taki że na nasz podjazd, którym mamy ciągnąć media nasypali sporo tej ziemi, jednocześnie zasypując prawie zupełnie pnie cisów, które to planowaliśmy wykopać.
Jak tam stały maszyny, materiał to zupełnie nam to nie przeszkadzało, dojazd mamy tuż obok.
No ale jak nasypali z 40cm ziemi to już się lekko zirytowałam. Najpierw pan koparkowy a potem telefon do inwestora. Rozmowa spoko, mieli do konca dnia zabrać nadmiar ziemi. ok.
Z lubym stwierdziliśmy, że skoro koparkowy tam jest to może i by on te korzenie wyciągnął. Powiedział cenę, spoko. W międzyczasie zjawił się inwestor, chyba żeby wynagrodzić tą wpadkę z ziemią powiedział że on za usunięcie korzeni zapłaci. Miło z jego strony, ale luzik oddałam mu już kasę. Koparkowy miał dorzucić do jego faktury tą godzinkę.
Tylko nie wiem czy koparkowy nie wykopał wszystkich czy może część korzeni wrzucił do kontenera sąsiada.... no ale tego to już nie sprawdę, kontener zabrany. Koparkowy miał powiedziane żeby korzenie złożył na naszej działce. Podjazdu rozkopywać nie będę teraz. Zobaczymy za parę miesiecy. A póki co - taka to wątpliwa ozdoba. Myślałam, że cisy mają większe korzenie/bardziej masywne. Wiadomo, że koparka urwała te dalej idące.

Z drugim sąsiadem-ogrodnikiem wkurza nas trochę, że ten sąsiad sporo podniósł sobie teren, a jego dom i tak był wyżej niż sąsiada i sporo wyżej niż nasz.... a jeszcze ma dojść dobra ziemia na zakładanie ogrodu. I ogrodzenie.... oby nie wysokie i nie ochydne.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:37, 09 cze 2021

Do góry
Kolejny sezon i Gertruda zaczyna pierwsza, daje nieźle czadu .
Sparowała się z klematisem innocent blush

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:17, 09 cze 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Rośliny niektóre napewno odbiją, widać, że były zdrowe i silne, dadzą radę tylko to błoto, żeby z tego jakaś skorupa się nie zrobiła jak zaschnie

Skorupa się zrobi na pewno, w warzywniku już się robi

dlatego wczoraj wzruszałam, a Emuś zbierał z chodnika

dwa wory i trzy wiadra tylko z warzywnikowych ścieżek

Igielnik 23:17, 09 cze 2021

Do góry
Igielnik 23:14, 09 cze 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:12, 09 cze 2021

Do góry

ale kijanki przeżyły i mamy masę pijawek
kwitł pierwszy raz i nawet nie zobaczyłam

I właśnie patrząc na to zdjęcie zrozumiałam dlaczego za każdym razem zalewa nas dalej. zostawiając muł podnosi poziom gruntu, kolejnym razem wyleje jeszcze dalej i zniszczenia będą jeszcze większe, a biorąc pod uwagę, że to niecka między pagórkami to następnym razem zniszczy rośliny, które teraz są bezpieczne....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies