Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Rododendronowy ogród II. 12:27, 24 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Reniu kwitną przecietnie jesli chodzi o czas ale nie jest źle.Wysokosc na ogół 70-80cm ale czasem i 1m , nie pokładaja sie , sa sztywne.To sa te same co u Ani.

Dziękuję
To te same, które ma też Krysia Muszę się uśmiechnąć o siewki
Anulajda w raju 12:23, 24 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Reniu ten słodziak jest moim pierwszym wnuczkiem

No ja jak już coś powiem

PS Ale w sumie to się nie gniewasz?
Anulajda w raju 12:23, 24 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Raz w sezonie na wiosnę nawozem dla kwasolubnych

Jakim?
Czasem słońce czasem deszcz 12:07, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ewuniu
Dziękuję bardzo za tyle zdjęc wrzosowiska
U Ciebie wrzosy lącza sie w jednolitą masę, moje roczniaki jeszcze każdy oddzielnie No i moje ani myślą jeszcze kwitnąć, dużo niższe od Twoich.
Dwa dni temu miałam malą rewolucję na wrzosowaej (podłączenie do kanalizacji wyszło akurat w tym miejscu gdzie mam wrzosy) więc nie wiem jak dadzą sobie radę po takim szoku?
A mogłabyś zdradzić czym je zasilasz?

Jak pisałam wcześniej sypię im nawóz do borówek lub rh ale z pH metrem nie latam. Generalnie myślę że to dość mocne rośliny więc po Twoim przesadzanie nie powinno być źle
Anulajda w raju 11:59, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
No i gdzie tam moje limki do Twoich
Zdradź mi tajemnicę co ile zasilasz swoje i czym?

Raz w sezonie na wiosnę nawozem dla kwasolubnych
Anulajda w raju 11:56, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Cały czas myślę jak ja czytałam Twój wątek że nie wiedziałam, ze jesteś w ciąży Jak Ty sobie z tym wszystkim poradziłaś? Ogród masz tak dopieszczony jak mało kto na forum

Reniu ten słodziak jest moim pierwszym wnuczkiem
Anulajda w raju 11:50, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

podpisuje się obiema ręcami,cym ty je karmisz ?
Anulajda w raju 11:47, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aaa widzisz zawsze dobrze zapytać mądrzejszej Dzięki

Proszę bardzo
Czasem słońce czasem deszcz 10:41, 24 lip 2016

Do góry
Ewuniu
Dziękuję bardzo za tyle zdjęc wrzosowiska
U Ciebie wrzosy lącza sie w jednolitą masę, moje roczniaki jeszcze każdy oddzielnie No i moje ani myślą jeszcze kwitnąć, dużo niższe od Twoich.
Dwa dni temu miałam malą rewolucję na wrzosowaej (podłączenie do kanalizacji wyszło akurat w tym miejscu gdzie mam wrzosy) więc nie wiem jak dadzą sobie radę po takim szoku?
A mogłabyś zdradzić czym je zasilasz?
Rododendronowy ogród II. 09:53, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękny łan jeżówkowy
To są te zwykłe, te same, które ma Mała Mi?
Cały czas chodzi mi po głowie zrobić sobie tak łan różowych jeżówek na brzozowej Jakie wysokie są u Ciebie Bożenko? Jak długo kwitną? Czy pokładają się czy raczej są sztywne?
Piękne zdjęcia robisz
Pozdrawiam

Reniu kwitną przecietnie jesli chodzi o czas ale nie jest źle.Wysokosc na ogół 70-80cm ale czasem i 1m , nie pokładaja sie , sa sztywne.To sa te same co u Ani.
Coś jeszcze, coś więcej... 09:41, 24 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Iwonko, jeśli chodzi o remonty dachów i wymienianie całości instalacji, kabli, rur, sufitów, ścian i wszystkiego od piwnicy po komin juz za nami... Także znam Twój ból...

Tani hotel znajduje na hotel4free.pl. Płatność kartą z góry. W zeszłym roku jak szukałem na ostatnią chwilę wakacji to brałem pod uwagę tez Bałtyk - i wiesz co? 12 dni w Grecji mnie taniej wyniosło niż sam hotel w Polsce na tydzień A jedynym warunkiem był basen, bo do morza wejść nie mozna było

Także przez ta wyszukiwarkę znalazłem hotel - mieszkanie dwupokojowe z kuchnią, łazienką, tarasem i basen za jakieś... 12 euro dziennie. Dużo - niedużo, wg mnie jak na Kanary cena przednia, bo hotel 50m od plaży i wszędzie blisko.

Największym wyzwaniem tak naprawdę jest chyba dotarcie z lotniska do hotelu. W moim przypadku był to lokalny PKS 4 euro, wiec tez ok.
Przed wyjazdem czytałem dużo o wyspie, co ile kosztuje (akurat), co mogę zobaczyć itd. Po spieczeniu się w pierwszy dzień wykupilismsy wycieczkę przez najpiękniejsze zakątki wyspy. W necie cena o 20 euro większa niż bezpośrednio w "biurze". Zazwyczaj jest na odwrót
Się rozpisałem! Ale może przydadzą się Ci te informacje. Mnie zmotytowala Karolina do samodzielnego działania

Może jednak skuszę się na dalszy wyjazd/lot
Dla mnie ceny jakie podajesz są nierealne Nawet z dziećmi wg Twojej taryfy wyszłoby niedrogo Muszę przejrzeć sobie tą stronkę A lotów szukasz na fru?
Rododendronowy ogród II. 23:03, 23 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Prawdę mówiac wolałabym jeżówki odmianowe ale u mnie żadnej zimy nie przezyły wiec mam tylko te które przezywaja.Rozsiewaja sie ale konkuruje z nimi zólta bylinowa rudbekia i wygrywa.Niedługo mi chyba ogród zarosnie.

Jezówki

i rudbekia

Piękny łan jeżówkowy
To są te zwykłe, te same, które ma Mała Mi?
Cały czas chodzi mi po głowie zrobić sobie tak łan różowych jeżówek na brzozowej Jakie wysokie są u Ciebie Bożenko? Jak długo kwitną? Czy pokładają się czy raczej są sztywne?
Piękne zdjęcia robisz
Pozdrawiam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:44, 23 lip 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
hehe, poświęcę się i nie wstanę tak wcześnie

średnio bywam ale wystawiam się 30. lipca na Święcie Kwiatów

A to muszę być
Ogród z pergolą 17:20, 23 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dlatego coby uniknąć takiego widoku przed urlopem , w ostatnim dniu skrociłam wszystkie róże, dwa tygodnie wypoczywalam na urlopie a po powrocie powitały mnie już nowe paki.

Teraz już to wiem
Anulajda w raju 16:11, 23 lip 2016

Do góry
Anulajda w raju 16:09, 23 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Cały czas myślę jak ja czytałam Twój wątek że nie wiedziałam, ze jesteś w ciąży Jak Ty sobie z tym wszystkim poradziłaś? Ogród masz tak dopieszczony jak mało kto na forum
Anulajda w raju 16:06, 23 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Jest wyższa,raczej razem nie,kolor podobny ale kształt kwiatu i krzaka inny,razem by się chyba straciły....

Aaa widzisz zawsze dobrze zapytać mądrzejszej Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:02, 23 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

obie są ciemnozielone kwiatostan ED jest fontannowy rozkłada się na boki, Moorhexe ma bardziej sztywne i pionowe

Teraz to już w ogóle nic nie wiem
Ogród z pergolą 11:23, 23 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aniu
Ładne masz te róże
Widzę, że trochę już liznęlaś temat różany ... i opryski robisz ja do tej pory tylko na mszyce pryskałam ... i trochę sie rozczarowałam moimi ... po urlopie różanka wyglądała fatalnie ... wszystko przekwitło ... uschnięte płatki poprzyklejały się do liści róż Teraz tylko trzy sztuki kwitną ... reszta nawet nie ma jeszcze pąków

Dlatego coby uniknąć takiego widoku przed urlopem , w ostatnim dniu skrociłam wszystkie róże, dwa tygodnie wypoczywalam na urlopie a po powrocie powitały mnie już nowe paki.
Z moich obserwacji wynika, ze nowe roze sa bardzo podatne na plamistość, pewnie sa zainfekowane w szkółkach. W kolejnych latach ta podatność słabnie jesli nie lejesz wody po liściach, a przy liniach kroplujących ograniczasz to ryzyku.
U mnie plamistośc mają w tym roku tylko młode roze, pozostałe zdrowe, no jedna jest chora blisko zraszaczy trawnika. Pozrywałam chore liscie a jeszcze przed urlopem robiłam oprysk.
Teraz jeszcze bym prysneła a w sierpniu naprawde nie ma co sie przejmować, tylko obrywać trzeba porazone i zbierac wszytsko co opadło. Roze nawet gole bez lisci będą kwitnąc. Za rok -dwa będzie zdecydowanie lepiej

Ana do róz dosadż teraz traw, kupisz wypasione egzemplarze, ktore dobrze sie ukorzenią orzed zima a za rok będzie szał ciał
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:36, 23 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
AniaCh mnie pyta wczoraj-"a Renię ze Szmaragdowego znasz?"
No nie znam, wiec wstyd mi i myślę, wpadnę, zobaczę przywitam Krajankę ze srodkowej Polski. Wpadam, patrzę. ...ło matuchno-ponad 1100 stron! No to do urlopu już wiem, co będę czytać wieczorami

Póki co mówię "dzień dobry tudzież dobry wieczór" i biorę się za lekturę

A czemu od razu wstyd? Milo mi, że zaglądasz No i oczywiście nie trać czasu na czytanie mojego wątku ... pismo obrazkowe w zupełności wystarczyKojarzę Twój avatarek ale nie wiem czy już u Ciebie byłam ... muszę nadrobić Witaj zatem w grupie łódzkiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies