Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

ren133 09:41, 24 lip 2016

Sebek napisał(a)

Iwonko, jeśli chodzi o remonty dachów i wymienianie całości instalacji, kabli, rur, sufitów, ścian i wszystkiego od piwnicy po komin juz za nami... Także znam Twój ból...

Tani hotel znajduje na hotel4free.pl. Płatność kartą z góry. W zeszłym roku jak szukałem na ostatnią chwilę wakacji to brałem pod uwagę tez Bałtyk - i wiesz co? 12 dni w Grecji mnie taniej wyniosło niż sam hotel w Polsce na tydzień A jedynym warunkiem był basen, bo do morza wejść nie mozna było

Także przez ta wyszukiwarkę znalazłem hotel - mieszkanie dwupokojowe z kuchnią, łazienką, tarasem i basen za jakieś... 12 euro dziennie. Dużo - niedużo, wg mnie jak na Kanary cena przednia, bo hotel 50m od plaży i wszędzie blisko.

Największym wyzwaniem tak naprawdę jest chyba dotarcie z lotniska do hotelu. W moim przypadku był to lokalny PKS 4 euro, wiec tez ok.
Przed wyjazdem czytałem dużo o wyspie, co ile kosztuje (akurat), co mogę zobaczyć itd. Po spieczeniu się w pierwszy dzień wykupilismsy wycieczkę przez najpiękniejsze zakątki wyspy. W necie cena o 20 euro większa niż bezpośrednio w "biurze". Zazwyczaj jest na odwrót
Się rozpisałem! Ale może przydadzą się Ci te informacje. Mnie zmotytowala Karolina do samodzielnego działania

Może jednak skuszę się na dalszy wyjazd/lot
Dla mnie ceny jakie podajesz są nierealne Nawet z dziećmi wg Twojej taryfy wyszłoby niedrogo Muszę przejrzeć sobie tą stronkę A lotów szukasz na fru?
kasia_w 10:01, 24 lip 2016

Sebek napisał(a)

Kto wie W Hiszpanii przeżyłem o wodzie, białym winie i jednej pizzy dziennie

Sebek w Dubaju jedzenie nie jest drogie a w innych emiratach już całkiem tanio.Za spory posiłek dla 4 osób placilismy ok 10 - 15 eur.Oczywiście trzeba wiedzieć gdzie iść -nie do restauracji ale do jadłodajni dla pakistanskich lub indyjskich robotników budowlanych.Menu raczej nie przeczytasz bo robaczkami pisane ale załoga zna podstawowe zwroty typu chicken rise not spicy Pewnego razu nawet jakis szejk zaplacil za nasz obiad na 8 osob ze slowami welcome to emiratrs

kasia_w 10:05, 24 lip 2016

Ren my zawsze latamy z dziećmi z flyforfree i hotelami z booking lub mieszkaniami z airbandb.Do emiratow bilety wyniosły nad ok 1000 zl podobna kwotę placilismy za loty do Izraela.Od 15 lat sami organizujemy wakacje , tylko 2 razy byliśmy w Afryce z biurem tylko dlatego że dzieciaki były naprawdę malutkie.i nigdy więcej
Sebek 13:45, 24 lip 2016

Na posty odpowiem potem - właśnie wróciłem z Giewontu, siedzę w hotelu i marzę o prysznicu Macham do Was
Asisko_2005 22:45, 24 lip 2016

Tylko Macham Sebuś i fotki oglądam. Z czytaniem zaległości.
Sebek 23:33, 24 lip 2016

nicol21 napisał(a)
Dzięki Sebek za fotki silver dollarów a zdjęć z wiosny i zimy nie masz haha! Żarcik oczywiście.

a co więcej w ogrodzie słychać?

Ewelina - no dużo nie słychać. Jedyne co zdążyłem wczoraj zrobić to trawnik skosić i wyciąć ostróżki, część kwiatostanów host i... porwali mnie w góry. Dziś po 16 wróciłem do domu, zjadłem obiad i od razu do K., bo umówiony na 19 byłem Ogród zostawiam na 2 tygodnie, bo jak pomyślę o jeździe za tydzień przez Wadowice i Oświęcim to... nie, wolę nie myśleć

Foty zdązyłem strzelić, nawet kartę z aparatu do laptopa włożyłem
Sebek 23:36, 24 lip 2016

ren133 napisał(a)

Może jednak skuszę się na dalszy wyjazd/lot
Dla mnie ceny jakie podajesz są nierealne Nawet z dziećmi wg Twojej taryfy wyszłoby niedrogo Muszę przejrzeć sobie tą stronkę A lotów szukasz na fru?

Wszędzie Te co znalazłem ostatnio bezpośrednio na stronie ryanair wyhaczyłem Ale teraz mam porobione parę zakładek na esky.pl Lubię ich stronę za calutki kalendarz z terminami i cenami
Sebek 23:38, 24 lip 2016

kasia_w napisał(a)

Sebek w Dubaju jedzenie nie jest drogie a w innych emiratach już całkiem tanio.Za spory posiłek dla 4 osób placilismy ok 10 - 15 eur.Oczywiście trzeba wiedzieć gdzie iść -nie do restauracji ale do jadłodajni dla pakistanskich lub indyjskich robotników budowlanych.Menu raczej nie przeczytasz bo robaczkami pisane ale załoga zna podstawowe zwroty typu chicken rise not spicy Pewnego razu nawet jakis szejk zaplacil za nasz obiad na 8 osob ze slowami welcome to emiratrs

Miło z jego strony Dobrze wiedzieć, że... nie ma źle W tym roku na pewno nie polecę, ale kropla drąży skałę A nóż trafi się mi większa ekipa na zwiedzanie
Sebek 23:40, 24 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Ren my zawsze latamy z dziećmi z flyforfree i hotelami z booking lub mieszkaniami z airbandb.Do emiratow bilety wyniosły nad ok 1000 zl podobna kwotę placilismy za loty do Izraela.Od 15 lat sami organizujemy wakacje , tylko 2 razy byliśmy w Afryce z biurem tylko dlatego że dzieciaki były naprawdę malutkie.i nigdy więcej

Na booking ceny za ten sam hotel mają wyższe niż na hotel4free, ale od czego to zależy? Może okazji
Sebek 23:40, 24 lip 2016

Asisko_2005 napisał(a)
Tylko Macham Sebuś i fotki oglądam. Z czytaniem zaległości.

Tematów ogrodowych... nie za dużo u mnie ostatnio Ale jutro wstawię foty to... wrócimy na właściwy tor