Elu trawy na razie posadzona są na tej rabacie ale tu troche zmienię po bokach będą wyższe w środku gaura i rdest a z przodu niskie trawy. Na arzie wygląda tak
Uuu, aleTy działasz, ten kolor płytek przy elewacji pamiętasz to jest muszelkowy?
Imponujesz mi tymi wyplatankami i ścianką, lubię makramy na roślinki doniczkowe
Hortesji na jesieni obcinam kwiaty bo nie lubię jak zimą wiatr mi je rozrzuca po ogrodzie. I tylko tyle są przycinane, no chyba ze mi gdzieś przeszkadzają to wtedy tnę wszystko co przeszkadza.Z oczami nie jest dobrze dlatego miedzy innymi mało tu bywam, starosc nie radość.Ostatnio bez litości tnę rh strasznie się rozrosły i włażą na wszystko, wiele worków juz wywieźliśmy na wysypisko i wiele jeszcze wywieziemy.Trzy rh w tym tygodniu przesadziliśmy, nie jest to najlepszy termin i nigdy o tym czasie nie przesadzałam ale jak M był chętny to musiałam to zrobic , bardzo sie umeczyliśmy bo dwa wielkie juz były ale jakos się udało.
I to juz chyba koniec przesadzania rh bo siły juz nie te co kiedys. (ile razy ja już tak mówiłam??????)
Aniu! Pięknie i kolorowo, mnóstwo kwiatów w Twoim ogrodzie.
Piękne zestawienia, jeżówki i kosmosy, jeszcze floksy, hortensje i trawy, ślicznie.
Bardzo podobają mi się też niebieskie jednoroczne szałwie (chyba to one?)
Zresztą wszystkie kwiaty piękne.
Tu są takie śmieszne zęby w trawniku na dwa klony. Chyba pociągnę tą rabatę po całości, obsadzę stipami, krwawnicami od przodu, które ostatnio Kasią-Oliwką kupiłam i czyścami Humello i szałwiami od Danusi, w środku rabaty. Kulki buskowe do wywalenia, wyglądają okropnie, nie ma sensu ich trzymać.