Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja "przyziemna" :) pasja 21:02, 22 maj 2021

Do góry
Jagoda, od dawna już chcę postudiować Twój wątek, trafiłam kiedyś do Ciebie na chwilę przez ... zdjęcie berberysów przy murku na pintereście, zachwyciła mnie ta realizacja. Teraz zajrzałam od końca i znalazłam coś takiego i powiem, że prostota tego zdjęcia mnie urzeka. Genialne tło, genialne połączenie roślin wiosennych. Podpatrzę sobie Twoje poczynania, jeśli pozwolisz. Gratuluję i trzymam kciuki za nową rabatę

Jagodaa napisał(a)

Co to może być i jak się tego pozbyć zamkn. 20:59, 22 maj 2021

Do góry
Witam

Podczas prac nad zmienieniem trawnika znalazłam duże pokłady takich korzeni
Resztka tego czegoś jest również na kosce, roślina bardzo mocno rozkorzeniona z długimi korzeniami odrastającymi od korzeni (potrafi odrosnąć z korzenia spod kostki)
Obecnie mam zdjęty trawnik zostały jedynie ogromne pokłady korzeni tego czegoś
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 20:59, 22 maj 2021

Do góry
Moje hakone też w końcu ruszyły.
Dzielone w zeszłym roku, mam nadzieję, że na przyszły rok pomnożą się na tyle, aby zasilić ogród jeziorny

W ogródku emerytki 20:56, 22 maj 2021

Do góry
I pocykałam
Ukochane ciemierniki

Największa moja brunnera z hostą Halcyon.
Danko, kosmatka rośnie pozostałe też, choć były mniejsze i potrzebują więcej czasu na rozwój
Trzmielina - Euonymus 20:56, 22 maj 2021

Do góry
Szukam trzmieliny do posadzenia przy ogrodzeniu od południowej strony, aby się pięła. W ogrodniczym wypatrzyłam Interbolwi, Sunspot i Emerald'n Gold. Czy którąś z nich szczególnie się nadaje na słońce? Czy każda zimą będzie robiła się różowo-szara?

Na ostatnim zdjęciu wypatrzony po sąsiedzku efekt, który chciałabym uzyskać u siebie. Na moje oko, to nie jest chyba japońska tylko "zwykła", a brak żółtego przebarwienia to jakaś anomalia gatunkowa (swoją drogą, ładna anomalia)

Ptasi gaj 20:51, 22 maj 2021

Do góry
Trzcinnik lubię go nie zawodny wcześnie zaczyna życie

Może przytnę radykalnie polibina. Błękitny anioł dobrze rosnie, róża pnąca przycięta więc nikt powojników nie będzie przeszkadzał

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:49, 22 maj 2021

Do góry
popcorn napisał(a)

I z tyłu działka z domem

Dobranoc miłego weekendu!

Świetne ujęcie domu!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:49, 22 maj 2021

Do góry
Angie123 napisał(a)
Witam, muszę uzupełnić rabatę o długośći 5 m i szerokości 1 m ( w najszerszym miejscu) i 50 cm (w najwęższym miejscu). Na razie jest tam trzmielina szczepiona na pniu, którą muszę usunąć, bo wykryłam na niej guzowatość w miejscu szczepienia. Jest to miejsce bardzo nasłonecznione przez cały dzień. Myślałam o thujach danica i może konwalnik?

Aż się prosi o lawendę
W ogródku emerytki 20:48, 22 maj 2021

Do góry
Hurrra, mam okiennice i boazerię
Emuś skończył domki dla jeży /jutro 2 jadą na łono natury/ i wreszcie mógł zrobić mój wymysł

Ja w międzyczasie położyłam na skalniaku doniczkę i postawiłam pieńki

Dostałam ostatnio jakiegoś zaćmienia
Ten zepsuty zegar cały czas wisiał w kuchni na widoku, a ja dopiero dzisiaj zaskoczyłam, że powinien wisieć na drabinie
Podwórkowa rehabilitacja 20:44, 22 maj 2021

Do góry
Przycięłam forsycję.

Róża Olivia już w pączkach. To najładniejszy krzak różany u mnie.
Towarzyszą jej czosnki Globemaster ( 16 kwiatów będzie w tym roku) kocimiętki i nowość wieczornik damski. Wysiałam nasiona w ubiegłym roku(nie załapał się na fotkę).

Gęsiówka w żeliwnym garze.

Ogrodowe wariacje 20:42, 22 maj 2021

Do góry
Dziewczyny i więcej mnie nie trzeba namawiać, bardzo mi się podoba ta trawa, kupiłam do róż i tam nie pasuje a tutaj będzie idealna do szarości

Na drzewo jest tutaj zbyt mało miejsca, żywopłot niski planowałam ale z trawami jest za wąsko, pomyślę bo mogłabym ewentualnie poszerzyć, choć nie wiem czy sama sesleria nie będzie taka ładnie wyeksponowana. Mam takie stare zdjęcia jeszcze z lawendą pod katalpami, teraz są tam cisy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies