Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 10:24, 09 maj 2014

Do góry
Agam, ja mam pierwszy raz taką sytuację

Luki, bardzo się cieszę, że trawki fajne, muszę pooglądać u Ciebie . Z tego co obserwuję, to do powolnych na pewno nie należysz!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:23, 09 maj 2014

Do góry
Kilka szczegółów, moje ulubione rojniki to te mikruskowate
Grosik dla porównania.

I przyszły trawki, bardzo ładnie zapakowane, jęzówki troszeczke się wysypały, ale nie wyadły z doniczek ani troszke, frosted mogłyby nie mieć gniazd po środku, ale ja zawsze musze sobie pomarudzić taka natura. Dziękuje Jagoda

Rabata się wypełnia, brakuje już tylko trzmilin, żurawek i Carex Evergold.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:22, 09 maj 2014

Do góry
Obiecane szersze ujęcia na skalniak dla gierczusi.
Trudno pokazać to na zdjęciach, ale jest on wzniesioną elipsą z najwyższym punktem w środku. Dzięki temu jest troszke więcej miejsca, ale i tak troszke całość osiadła, będę przeprowadzał niedługo skomplikowaną operacje podnoszenia brzegów skalniaka bez przesadzania roślin
Uwaga rabata całkowicie nieskończona, czeka na nasadzenia, które nie potrafią dotrzeć pod mój adres..

Ups... szmata na zdjęciach przyjmijmy, że niewidoczna
Moja "przyziemna" :) pasja 09:19, 09 maj 2014

Do góry
Bukiecik pierwsza klasa i sadzonki bardzo ładne ja miałem do posadzenia tylko 60 i zajeło mi to 1,5 godziny... chyba powolny jestem.
Przyszły mi trawki z polecanego źródła, jestem bardzo zadowolony, obcięte i już odrastają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:15, 08 maj 2014

Do góry
Aniu to mogłem nie wiedzieć Ta odmiana do mnie jedzie... no tylko dotrzeć nie może i jeszcze jej nie widziałem na żywo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:48, 08 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Violu magicznie ziękuje ale do czarowania daleko

Aniu no jaki wstyd nie wiem co to za domiana. Kwiaty będzie chyba miałą kremowe... nie dam się tak łatwo znajde i zgadne Pamiętaj rojników u mnie pod dostatkiem czerwonych, zielonych, bordowych, zielono czerwonych i innych kolorów, których mój mózg nie potrafi nazwać.

Marzenko zawsze byłem bardzo leniwy, ale jakoś teraz mam więcej energii do pracy, musi tylko wrócić energia do nauki, którą miałęm na 1 i 2 rok.

Żurawki nawoże dwa razy doglebowo i dwa razy dolistnie.
Na wiosne azofoska, dolistnie florowit, drugie doglebowe nawozem do roślin kwitnących. Można też raz podlać nawozem do pelargoni, podobno służy wybarwieniu, ale to raczej równoważne z nawozem do kwitnących.
W tym sezonie zrobie 3 opryski dolistne.
Podkreśle, że mam bardzo słabą glebe, więc troszke jedzonka muszą u mnie dostać.

Ewo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa u mnie też z chwastami jest lepiej, myślisz po co takie zbliżenia ale cichutko, jutro coś podłubie przy skalniaku.

Aniu już przesądzone, skalniak zostaje. Muszę mu tylko przeprowadzić rewaloryzacje
Tak wszyscy go chwalą, więc zbrodnią byłoby jego likwidowanie. Dodam mu też troszke smaczków i wywale to co mnie denerwuje, dojdzie sporo rojników, obecne troszkę ogranicze.

Doroto ogromnie jestem ciekaw co z tego wyjdzie, bo to totalna improwizacja.

Kejti dziękuje za tak ogromne wyróżnienie, bardzo mi miło. Jednak jest mnóstwo o wiele ładniejszych ogrodów, które tworzą całość. Mój taki nie jest niestety i chyba nie będzie, ale to co mam cieszy.

Agnieszko dziękuje Ci bardzo. Twoje wpisy bardzo motywują i dodają skrzydeł. Nie wiesz jak przydałby mi się chociaż jeden klon No, ale jeszcze technologia tak do przodu nie poszła i nie pochlebiam takich działań Natura to natura.

Elu jak czasu mi braknie to coś przygotuje o fotkach pamiętam, ale wróciłę do domu o 20. Jutro będą na pewno.

Napiszę Ci bo masz na głowie inne to Maroon Blush miłego dnia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 08 maj 2014

Do góry
Agato nie mam wyjścia, ale nie ukrywam, że już coraz łątwiej to i chęci mniej

Robert dziękuje, twoje zmiany muszę również zobaczyć

Kasiu odgapiaj ile chcesz bardzo mnie to cieszy bo nie spodziewałem się, że aż tak może się podobać co mnie bardzo cieszy przy moim kolorowym szaleństwie
Niebieski kwiatuszek to goryczka bezłodygowa, nie rozrasta się szczególnie szybko i jest bardzo niska, ale za to ładna cały rok

Dziękuje Edyto ja to też mam ooogromne kamienie
Moja bajka 23:05, 07 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czytam o fali jakiegoś Łukasza... nie znam
Twoja nowa żurawka to dokładnie żuraweczka Solar Power, bardzo ładna i wdzięczna odmiana.
Informuje, że przybyło/przybędzie jeszcze kilka fal Ja 4 lata temu też zaczynałem od 2 żurawek, a później to już poszło...

Widzisz Mistrzuniu? mówiłam, że jak się uczyć to od najlepszych Ładna mi żuraweczka smoczysko takie Buziaczki
Ogród niby nowoczesny ale... 22:45, 07 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
eeee już pusta butelka

Spoko...już jest i pełna

ana_art napisał(a)
no Paaani gabion uzupełniony nabrał elegancji, w połączeniu z cisem hmmm rerwelka.
U nas dzisiaj też zimno, niby słońce było ale wiatr taki ostry brrr , wczoraj M plecy spalił bo robił bez koszulki, a dzisiaj w bezrękawniku...

A dziękuję Pani...niestety...to nie cis lecz tuja a szkoda...ale też źle nie wygląda więc jak tak to spoko...

Luki napisał(a)
No no... na widok gabionów szczena mi opadła. Robi wrażenie

Dzięki Luki

AniaDS napisał(a)
Ja siem stąd nie ruszam <3

Jesteś jeszcze ?

JulkAd napisał(a)
A mnie zatkało z zachwytu, więc nic nie powiem

Ciebie zatkalo...a ja już nie wiem co mam pisać ha ha ha...
Moja bajka 22:38, 07 maj 2014

Do góry
Czytam o fali jakiegoś Łukasza... nie znam
Twoja nowa żurawka to dokładnie żuraweczka Solar Power, bardzo ładna i wdzięczna odmiana.
Informuje, że przybyło/przybędzie jeszcze kilka fal Ja 4 lata temu też zaczynałem od 2 żurawek, a później to już poszło...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:26, 07 maj 2014

Do góry
Aniu jak tak kopałem i sadziłem i tylko wirtualnie wyobrażałem sobie jaka malutka moja bylinówka przy twojej to mogę tylko podziwiać ile ty się napracowałaś. Ze zmian jestem zadowolony bo wiele roślin zostało uratowanych od zmarnowania. Mój busz jest w "skali micro" w porównaniu do twojego.

Agato
zmiany zmiany, ale cieszą mnie

Basiu
podlej żurawki i oberwij kwiatostany, aby nie nadwyrężać roślin. Nic nie powinno się stać, bo nie raz przesadzałem rośliny w sezonie. Tak teraz 10-11 są targi, ja będę zapewne w sobote rano.

Marzenko no i jeszcze mnie odpędzasz od nauki no jednak semestr zaliczyć trzeba będzie. Improwizacja to moja specjalność
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:55, 07 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W ten weekend są targią ogrodnicze w Częstochowie, już dwa lata się wybieram, może w tym roku uda złowić się to ci mi potrzebne

W ten, to znaczy 10 i 11 maja? Na pewno się wybiorę! Gaurę dokupić muszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:53, 06 maj 2014

Do góry
W ten weekend są targią ogrodnicze w Częstochowie, już dwa lata się wybieram, może w tym roku uda złowić się to ci mi potrzebne

Jeszcze słówko o przymrozkach. W trzecim dniu okrywania w końcu i do mnie dotarł i gdybym nie miał okrytych traw i Rh mogłoby być nieciekawie jednak temperatura -1 nie powoduje wielu uszkodzeń na innych roślinach. Dobrze, że dzisiaj już nie ma być przymrozków i mam nadziej, że kolejne dopiero w grudniu... no mogą być w listopadzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:43, 06 maj 2014

Do góry
Violu magicznie ziękuje ale do czarowania daleko

Aniu no jaki wstyd nie wiem co to za domiana. Kwiaty będzie chyba miałą kremowe... nie dam się tak łatwo znajde i zgadne Pamiętaj rojników u mnie pod dostatkiem czerwonych, zielonych, bordowych, zielono czerwonych i innych kolorów, których mój mózg nie potrafi nazwać.

Marzenko zawsze byłem bardzo leniwy, ale jakoś teraz mam więcej energii do pracy, musi tylko wrócić energia do nauki, którą miałęm na 1 i 2 rok.

Żurawki nawoże dwa razy doglebowo i dwa razy dolistnie.
Na wiosne azofoska, dolistnie florowit, drugie doglebowe nawozem do roślin kwitnących. Można też raz podlać nawozem do pelargoni, podobno służy wybarwieniu, ale to raczej równoważne z nawozem do kwitnących.
W tym sezonie zrobie 3 opryski dolistne.
Podkreśle, że mam bardzo słabą glebe, więc troszke jedzonka muszą u mnie dostać.

Ewo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa u mnie też z chwastami jest lepiej, myślisz po co takie zbliżenia ale cichutko, jutro coś podłubie przy skalniaku.

Aniu już przesądzone, skalniak zostaje. Muszę mu tylko przeprowadzić rewaloryzacje
Tak wszyscy go chwalą, więc zbrodnią byłoby jego likwidowanie. Dodam mu też troszke smaczków i wywale to co mnie denerwuje, dojdzie sporo rojników, obecne troszkę ogranicze.

Doroto ogromnie jestem ciekaw co z tego wyjdzie, bo to totalna improwizacja.

Kejti dziękuje za tak ogromne wyróżnienie, bardzo mi miło. Jednak jest mnóstwo o wiele ładniejszych ogrodów, które tworzą całość. Mój taki nie jest niestety i chyba nie będzie, ale to co mam cieszy.

Agnieszko dziękuje Ci bardzo. Twoje wpisy bardzo motywują i dodają skrzydeł. Nie wiesz jak przydałby mi się chociaż jeden klon No, ale jeszcze technologia tak do przodu nie poszła i nie pochlebiam takich działań Natura to natura.

Elu jak czasu mi braknie to coś przygotuje o fotkach pamiętam, ale wróciłę do domu o 20. Jutro będą na pewno.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:46, 06 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Elu no to wcale nie tak daleko dlatego wybieram się z samego rana 17 maja w droge

Nooo ja myślę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:10, 06 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Witaj,
Twoje rabaty rozkochały mnie w żurawkach
teraz już wiem, co będzie zdobić obrzeża moich dwóch rabatek... Masz piękny ogród... Jest moją inspiracją nr 1!
Pozdrawia bardzo początkująca ogrodniczka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:24, 06 maj 2014

Do góry
Powtórzę się - no muszę - nie likwiduj tego skalniaka - szkoda likwidować tego co jest w ogrodzie oryginalne, jest świetny - nawet jeśli na zdjęciach ładniejszy niż w rzeczywistości w co nie bardzo wierzę, to go upiększ i popraw ale zostaw bo naprawdę jest fajny i - jak mówi moja teściowa "taki inny niż inne" Warto zachowywać takie rzeczy - właściwe "tylko nam". Pozdrawiam Luki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:48, 06 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dubelek.

Myślałem dużo nad zmianami i doszedłem do pewnych refleksji na temat mojego 'ogrodniczkowania' ale nie będę zanudzał.
Wrzuce jeszcze dwa strzały ze skalniaka z dedykacją dla gierczusi za wyróżnienie czegoś co chciałem zlikwidować
Za chwaściory przepraszam, ale nie wyrobiłem się. Będzie całośc poprawiana to i chwasty znikną.

chwaściory ????
chciałbyś moje zobaczyć ... złapałbyś spokojniejszy oddech

piękne kompozycje Łukasz !!!

macham z Wilczej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:49, 06 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
gierczusiu nawet nie pisze jakie miałęm wyobrażenia przed ogrodowiskiem
Zdjęcia skalniaka w szczegółach zrobie dopiero jutro, troszke dzisiaj w niedoczasie jestem
Rh troszke zmieniły układ, ae ten co na fotce kwitnący tylko troszke w lewo się przemieścił.

Aniu rabata przy tym płocie jest w szczególności pechowa dla cebul. Nawet sobie nie przypominam ile się zmarnowało No święto azali mam nadzieje, że będzie bardzo udane... to moje pierwsze ogrodowiskowe spotkanie. Rozumiem, że odległość masz sporą, ja przy dobrych wiatrach mam półtorej godziny drogi.
A teraz cicho sza bo nie jestem pewien co masz za żurawke, ale kolorystycznie najbardziej przypomina mi Rio

Ewo bardzo dziękuje za miłe słowa rabaty owszem baardzo kolorowe, ale nie wszystkie tak mocno przemyślane

Gosiu w całym moim wątku są opisywane żurawki, ale nie polecam bo długo byś szukała. Najlepiej wklej zdjęcia u siebie bądź u mnie, ewentualnie w wątku żurawkowym. Postaram się rozpoznać odmiany.
Może w tym roku podejmę próbę zrobienia zdjęć i opisania każdej odmiany.

nie to nie Rio zgaduj dalej a te rozchodniki masz przepiękne, a z ta goryczka to już super a czerwonego nie mam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:05, 05 maj 2014

Do góry
Elu no to wcale nie tak daleko dlatego wybieram się z samego rana 17 maja w droge
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies