Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Edyta10 07:01, 08 maj 2014

Łuki, nowa rabata świetna ja ostatnio skalniak przerabiałam, kamory wielkie przetaczaliśmy
Luki 09:44, 08 maj 2014

Agato nie mam wyjścia, ale nie ukrywam, że już coraz łątwiej to i chęci mniej

Robert dziękuje, twoje zmiany muszę również zobaczyć

Kasiu odgapiaj ile chcesz bardzo mnie to cieszy bo nie spodziewałem się, że aż tak może się podobać co mnie bardzo cieszy przy moim kolorowym szaleństwie
Niebieski kwiatuszek to goryczka bezłodygowa, nie rozrasta się szczególnie szybko i jest bardzo niska, ale za to ładna cały rok

Dziękuje Edyto ja to też mam ooogromne kamienie
monteverde 09:48, 08 maj 2014

Luki napisał(a)
Violu magicznie ziękuje ale do czarowania daleko

Aniu no jaki wstyd nie wiem co to za domiana. Kwiaty będzie chyba miałą kremowe... nie dam się tak łatwo znajde i zgadne Pamiętaj rojników u mnie pod dostatkiem czerwonych, zielonych, bordowych, zielono czerwonych i innych kolorów, których mój mózg nie potrafi nazwać.

Marzenko zawsze byłem bardzo leniwy, ale jakoś teraz mam więcej energii do pracy, musi tylko wrócić energia do nauki, którą miałęm na 1 i 2 rok.

Żurawki nawoże dwa razy doglebowo i dwa razy dolistnie.
Na wiosne azofoska, dolistnie florowit, drugie doglebowe nawozem do roślin kwitnących. Można też raz podlać nawozem do pelargoni, podobno służy wybarwieniu, ale to raczej równoważne z nawozem do kwitnących.
W tym sezonie zrobie 3 opryski dolistne.
Podkreśle, że mam bardzo słabą glebe, więc troszke jedzonka muszą u mnie dostać.

Ewo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa u mnie też z chwastami jest lepiej, myślisz po co takie zbliżenia ale cichutko, jutro coś podłubie przy skalniaku.

Aniu już przesądzone, skalniak zostaje. Muszę mu tylko przeprowadzić rewaloryzacje
Tak wszyscy go chwalą, więc zbrodnią byłoby jego likwidowanie. Dodam mu też troszke smaczków i wywale to co mnie denerwuje, dojdzie sporo rojników, obecne troszkę ogranicze.

Doroto ogromnie jestem ciekaw co z tego wyjdzie, bo to totalna improwizacja.

Kejti dziękuje za tak ogromne wyróżnienie, bardzo mi miło. Jednak jest mnóstwo o wiele ładniejszych ogrodów, które tworzą całość. Mój taki nie jest niestety i chyba nie będzie, ale to co mam cieszy.

Agnieszko dziękuje Ci bardzo. Twoje wpisy bardzo motywują i dodają skrzydeł. Nie wiesz jak przydałby mi się chociaż jeden klon No, ale jeszcze technologia tak do przodu nie poszła i nie pochlebiam takich działań Natura to natura.

Elu jak czasu mi braknie to coś przygotuje o fotkach pamiętam, ale wróciłę do domu o 20. Jutro będą na pewno.

Napiszę Ci bo masz na głowie inne to Maroon Blush miłego dnia
Luki 18:15, 08 maj 2014

Aniu to mogłem nie wiedzieć Ta odmiana do mnie jedzie... no tylko dotrzeć nie może i jeszcze jej nie widziałem na żywo
Luki 10:22, 09 maj 2014

Obiecane szersze ujęcia na skalniak dla gierczusi.
Trudno pokazać to na zdjęciach, ale jest on wzniesioną elipsą z najwyższym punktem w środku. Dzięki temu jest troszke więcej miejsca, ale i tak troszke całość osiadła, będę przeprowadzał niedługo skomplikowaną operacje podnoszenia brzegów skalniaka bez przesadzania roślin
Uwaga rabata całkowicie nieskończona, czeka na nasadzenia, które nie potrafią dotrzeć pod mój adres..

Ups... szmata na zdjęciach przyjmijmy, że niewidoczna
Luki 10:23, 09 maj 2014

Kilka szczegółów, moje ulubione rojniki to te mikruskowate
Grosik dla porównania.

I przyszły trawki, bardzo ładnie zapakowane, jęzówki troszeczke się wysypały, ale nie wyadły z doniczek ani troszke, frosted mogłyby nie mieć gniazd po środku, ale ja zawsze musze sobie pomarudzić taka natura. Dziękuje Jagoda

Rabata się wypełnia, brakuje już tylko trzmilin, żurawek i Carex Evergold.
Jagodaa 11:02, 09 maj 2014

Nie ma za co! Widzę, że masz te większe sadzonki w doniczkach litrowych. Mnie Pan zasugerował mniejsze P9, bo wg niego była mała róźnica, a właśnie takie bardziej zwarte sadzonki, ale to w przypadku Amazona, może FC nie miał w dwóch wersjach.... Część z nich będę i tak musiała podzielić, bo mi braknie na nową rabatę, a już kolejnej paczki n i e z a m a w i a m!
Luki 11:29, 09 maj 2014

Amazon po prawej bardzo ładne i rosną z całej kępy, frosted po lewej mają małe gniazda, ale nie przeszkada mi to. Najwyżej podziele i będę miał więcej i tak nie mają docelowego miejsca, ale żal było nie zamówić
Jagodaa 11:36, 09 maj 2014

O to fajnie, że masz porównanie - i co? duża jest róźnica w wyglądzie między Amazonem i Frosted? Dla mnei one sa bardzo podobne...
Luki 11:44, 09 maj 2014

Hmmm na razie nie widze różnicy, ale też mają na razie krótkie źdźbiełka. Będzie można porównać jak podrosną troszke.