Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Viola 23:29, 05 maj 2014

Powiem krótko, nie będę się rozwlekać: czarodziej z Ciebie i tyle
monteverde 00:49, 06 maj 2014

Luki napisał(a)
gierczusiu nawet nie pisze jakie miałęm wyobrażenia przed ogrodowiskiem
Zdjęcia skalniaka w szczegółach zrobie dopiero jutro, troszke dzisiaj w niedoczasie jestem
Rh troszke zmieniły układ, ae ten co na fotce kwitnący tylko troszke w lewo się przemieścił.

Aniu rabata przy tym płocie jest w szczególności pechowa dla cebul. Nawet sobie nie przypominam ile się zmarnowało No święto azali mam nadzieje, że będzie bardzo udane... to moje pierwsze ogrodowiskowe spotkanie. Rozumiem, że odległość masz sporą, ja przy dobrych wiatrach mam półtorej godziny drogi.
A teraz cicho sza bo nie jestem pewien co masz za żurawke, ale kolorystycznie najbardziej przypomina mi Rio

Ewo bardzo dziękuje za miłe słowa rabaty owszem baardzo kolorowe, ale nie wszystkie tak mocno przemyślane

Gosiu w całym moim wątku są opisywane żurawki, ale nie polecam bo długo byś szukała. Najlepiej wklej zdjęcia u siebie bądź u mnie, ewentualnie w wątku żurawkowym. Postaram się rozpoznać odmiany.
Może w tym roku podejmę próbę zrobienia zdjęć i opisania każdej odmiany.

nie to nie Rio zgaduj dalej a te rozchodniki masz przepiękne, a z ta goryczka to już super a czerwonego nie mam
Madzenka 05:58, 06 maj 2014

Czytam o planach, ależ będsiesz zabiegany.

Czy mogę prosić o info jak czesto i czym nawozisz zurawki?
WilczaGora 08:48, 06 maj 2014

Luki napisał(a)
No i dubelek.

Myślałem dużo nad zmianami i doszedłem do pewnych refleksji na temat mojego 'ogrodniczkowania' ale nie będę zanudzał.
Wrzuce jeszcze dwa strzały ze skalniaka z dedykacją dla gierczusi za wyróżnienie czegoś co chciałem zlikwidować
Za chwaściory przepraszam, ale nie wyrobiłem się. Będzie całośc poprawiana to i chwasty znikną.

chwaściory ????
chciałbyś moje zobaczyć ... złapałbyś spokojniejszy oddech

piękne kompozycje Łukasz !!!

macham z Wilczej
anna_g 09:24, 06 maj 2014

Powtórzę się - no muszę - nie likwiduj tego skalniaka - szkoda likwidować tego co jest w ogrodzie oryginalne, jest świetny - nawet jeśli na zdjęciach ładniejszy niż w rzeczywistości w co nie bardzo wierzę, to go upiększ i popraw ale zostaw bo naprawdę jest fajny i - jak mówi moja teściowa "taki inny niż inne" Warto zachowywać takie rzeczy - właściwe "tylko nam". Pozdrawiam Luki.
dorciabe 09:45, 06 maj 2014

Łukasz, no i nornica wynorała nową rabatę Różowy busz, fajnie
Kejti 10:10, 06 maj 2014

Luki napisał(a)

Witaj,
Twoje rabaty rozkochały mnie w żurawkach
teraz już wiem, co będzie zdobić obrzeża moich dwóch rabatek... Masz piękny ogród... Jest moją inspiracją nr 1!
Pozdrawia bardzo początkująca ogrodniczka
admete 20:05, 06 maj 2014

Łukasz jesteś niemożliwy!!!!!
Tutaj wyobrażamy sobie emotkę z opadającą szczęką

Znowu zmiany i to jakie i to w tak krótkim czasie.
Wielkie brawa Ci się należą

Pięknie jest!!!!!!!!!!!

ps dalej uważam że jest Was 3

Pozdrawiam
gierczusia 20:46, 06 maj 2014

Luki napisał(a)
Elu no to wcale nie tak daleko dlatego wybieram się z samego rana 17 maja w droge

Nooo ja myślę
Luki 21:43, 06 maj 2014

Violu magicznie ziękuje ale do czarowania daleko

Aniu no jaki wstyd nie wiem co to za domiana. Kwiaty będzie chyba miałą kremowe... nie dam się tak łatwo znajde i zgadne Pamiętaj rojników u mnie pod dostatkiem czerwonych, zielonych, bordowych, zielono czerwonych i innych kolorów, których mój mózg nie potrafi nazwać.

Marzenko zawsze byłem bardzo leniwy, ale jakoś teraz mam więcej energii do pracy, musi tylko wrócić energia do nauki, którą miałęm na 1 i 2 rok.

Żurawki nawoże dwa razy doglebowo i dwa razy dolistnie.
Na wiosne azofoska, dolistnie florowit, drugie doglebowe nawozem do roślin kwitnących. Można też raz podlać nawozem do pelargoni, podobno służy wybarwieniu, ale to raczej równoważne z nawozem do kwitnących.
W tym sezonie zrobie 3 opryski dolistne.
Podkreśle, że mam bardzo słabą glebe, więc troszke jedzonka muszą u mnie dostać.

Ewo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa u mnie też z chwastami jest lepiej, myślisz po co takie zbliżenia ale cichutko, jutro coś podłubie przy skalniaku.

Aniu już przesądzone, skalniak zostaje. Muszę mu tylko przeprowadzić rewaloryzacje
Tak wszyscy go chwalą, więc zbrodnią byłoby jego likwidowanie. Dodam mu też troszke smaczków i wywale to co mnie denerwuje, dojdzie sporo rojników, obecne troszkę ogranicze.

Doroto ogromnie jestem ciekaw co z tego wyjdzie, bo to totalna improwizacja.

Kejti dziękuje za tak ogromne wyróżnienie, bardzo mi miło. Jednak jest mnóstwo o wiele ładniejszych ogrodów, które tworzą całość. Mój taki nie jest niestety i chyba nie będzie, ale to co mam cieszy.

Agnieszko dziękuje Ci bardzo. Twoje wpisy bardzo motywują i dodają skrzydeł. Nie wiesz jak przydałby mi się chociaż jeden klon No, ale jeszcze technologia tak do przodu nie poszła i nie pochlebiam takich działań Natura to natura.

Elu jak czasu mi braknie to coś przygotuje o fotkach pamiętam, ale wróciłę do domu o 20. Jutro będą na pewno.