Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:03, 07 maj 2014

Agcia napisał(a)
Fajne zakupy szukam też właśnie miskantów morning lights.. dużo zapłaciłaś za nie ?

8zł za sztukę, ale na razie są jeszcze takie mało, że tak powiem spektakularne. Jak chcesz to zaraz wrzucę zdjęcie.
Katkak 23:05, 07 maj 2014

Luki napisał(a)
Czytam o fali jakiegoś Łukasza... nie znam
Twoja nowa żurawka to dokładnie żuraweczka Solar Power, bardzo ładna i wdzięczna odmiana.
Informuje, że przybyło/przybędzie jeszcze kilka fal Ja 4 lata temu też zaczynałem od 2 żurawek, a później to już poszło...

Widzisz Mistrzuniu? mówiłam, że jak się uczyć to od najlepszych Ładna mi żuraweczka smoczysko takie Buziaczki
Katkak 23:09, 07 maj 2014

Wrzucam jeszcze miskanty Morning Light. Teraz jeszcze nie wyglądają, ale będą mam nadzieję Tylko błagam, weźcie te chwasty które wszędzie widać z przymrużeniem oka. Nie wyrabiam z plewieniem. Jutro się zabiorę za tamtą rabatę, bo wszystkiego na raz nie ogarniam. Koro! Przybywaj!
Tak dla formalności - te trawki to te dwa maluchy między hortkami
AgataBC 08:44, 08 maj 2014

Wcale nie są takie "mitryngi" ładne sadzonki- szybko się rozrosną. I wcale nie zbyt drogie. Tak gęsto je posadziłaś bo chcesz jedną większą kępę?
AgataBC 08:54, 08 maj 2014

A co do chwastów to wcale dużo ich nie ma, takie małe ciężko się wyrywa- ja zwykle czekam aż podrosną, albo wzruszam ziemię trójzębem lub haczką-to pomaga, nie zabiera dużo czasu i chwasty od razu nie odrastają. Masz sporo miejsca między roślinkami na manewry więc polecam takie działanie.
Ale oczywiście ja tam chwastów nie widzę
jola54 10:10, 08 maj 2014

Kasieńko! Twój talent i Twoja pasja jest inspirujaca dla innych, a to najważniejsze. Ja już wykorzystuję niektóreTwoje patenty, np. podpórki z patyków i sznurka...rewelacja!...pozdrawiam
Jag_58 10:17, 08 maj 2014

Agcia napisał(a)
Wcale nie są takie "mitryngi" ładne sadzonki- szybko się rozrosną. I wcale nie zbyt drogie. Tak gęsto je posadziłaś bo chcesz jedną większą kępę?

Kasiu faktycznie posadzone te trawki zbyt blisko siebie one utworzą spore kępy ,chyba że tak chciałaś ,ale w sumie szkoda bo drugą można gdzie indziej posadzić
Katkak 10:44, 08 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu faktycznie posadzone te trawki zbyt blisko siebie one utworzą spore kępy ,chyba że tak chciałaś ,ale w sumie szkoda bo drugą można gdzie indziej posadzić

To co dziewczyny? Radzicie żeby między hortkami jedną zostawić, a drugą dać w inne miejsce?
Katkak 10:46, 08 maj 2014

jola54 napisał(a)
Kasieńko! Twój talent i Twoja pasja jest inspirujaca dla innych, a to najważniejsze. Ja już wykorzystuję niektóreTwoje patenty, np. podpórki z patyków i sznurka...rewelacja!...pozdrawiam

Dzięki Ewuniu Cieszę się, że osoba tak utalentowana jak Ty dostrzega we mnie jakieś zdolności. Pozdrawiam
jola54 10:53, 08 maj 2014

Kasieńko! mam na imię Jolanta