Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:08, 21 maj 2021

Do góry
Jutro Dni Otwarte (w każdy weeked od 10 do16) i będziemy tworzyć (sadzić) ognistą rabatę. Rośliny będą jeszcze dodawane o różnych porach kwitnienia. Można na żywo obserwować naszą pracę.

Na razie tworzę dwie strony ogrodu wgłębionego. Jedna ognista a druga chłodna.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:06, 21 maj 2021

Do góry

Ogród pod lasem 22:06, 21 maj 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

O takie są. Po lewej Aureola, po prawej chyba Nicolas...

Jessoooo!!!!
Ja tak kcem w moim lesie!

Te hakone. to czym karmisz?
No boskie!

Już wiem, że nad jeziorem. z niskich traw. będę miała TYLKO HAKONE

A teraz. będę się. gapić i gapić i inspirować do rana…

… rano do pracy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:06, 21 maj 2021

Do góry
Z braku dużych kwiatów kąpie się w pyłku floksów szydlastych

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:04, 21 maj 2021

Do góry
Małe portrety - narcyzy

Ptasi gaj 21:55, 21 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piszesz boskie? Dzięki. Najgorsze, że wypadły mi bardzo ładne trawy palczatki nie odbiły. Trzeba zrobić zakupy

Ela, daj palczatkom szansę, bo one zawsze później ruszają. Moje dopiero od wczoraj puszczają pojedyncze pędy, a są w pelnym słońcu. Siedziały cała zimę w doniczkach.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:50, 21 maj 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Jeden z ładniejszych zapachów na które czekam wiosną mam u siebie tylko dwa, ale są u Ciebie zapach napewno zachwyca ale też kolorystycznie ładnie wyglądają szczególnie te pomieszane w jednej gromadzie, ładnie to wygląda
"I przyszedł wyczekany...
Zielony niczym gaj...
Pachnący lilakami
Piękny kolega maj..."
U mnie po lilakach będą rozsiewać zapach jaśminy, które też mam w kilku miejscach.
Staram się aby w ogrodzie było dużo pachnących roślin.
Chyba dosadzę jeszcze białe bzy przy tych ciemnych. Jest kilka odrostów to je wykorzystam.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:50, 21 maj 2021

Do góry
Dzisiaj miałam 2 godziny przerwy między zabiegami i tak to się skończyło
Wróciłam z 5 azaliami i dwoma workami torfu
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 21:45, 21 maj 2021

Do góry
Przy okazji odkryłyśmy, że mamy kibelek w trendzie
Zobaczcie jak się ma versus inspiracje

Inspo

vs Reality
Migawki z ogródka 21:40, 21 maj 2021

Do góry
Ułożone więcej jak połowa. Szkoda, że jutro ma padać.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:36, 21 maj 2021

Do góry
Alicja kocham maj za kolory, zapachy i atmosferę, żeby tylko był cieplejszy

czarna pszczoła

W ogródku Martki 21:32, 21 maj 2021

Do góry
Mam też do Was dwa pytania i prośbę o pomoc, nie znam nazwy dwóch drzewek, które mam od lat. Jedno to sosna, ale taka mocno kolumnowa w pokroju, szerokość max ok. 80 cm, smukła.

Drugie o kolorze srebrnym, dość wolno przyrasta, ma 10 lat i wysokie na 1,60, jakaś nana chyba.

Może ktoś coś?
Działeczka Asi :) 21:24, 21 maj 2021

Do góry
Wiosna według mnie, to najpiękniejsza pora roku

Ogród pod lasem 21:22, 21 maj 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

o tego mi chodzi, sztuczny???? no bo to jest niemozliwe zeby taki kobyl ci urosl bez szwanku po takiej zimie
W ogródku Martki 21:22, 21 maj 2021

Do góry
Rabata Limelight w bólach, ale rodzi się, zdejmowanie darni idzie do przodu, niestety nie mogę poświęcić ogrodowi tyle czasu ile wymaga sprawne zakończenie prac

Pomiędzy bloczkami granitowymi szczeliny mają wypełnienie z betonu, co z pewnością tylko opóźni lekko próby wtargnięcia trawy na rabatę, to jest wada mojego rozwiązania, poza tym same zalety.

Rabaty są szerokie, hortensje siedzą, trawowe towarzystwo dla nich czeka na posadzenie, myślę jeszcze o dosadzeniu na tej rabacie dwóch lub trzech buków szczepionych. Poluję na ładne egzemplarze.

Z innych dobrych wiadomości, Juzia!!! Mam i ja swoją ropuszkę! Maleństwo dziś dało się sfotografować.

Oraz z jeszcze innych dobrych, wschody udane, warzywniki zaczynają się zielenić. Teraz coś takiego jak przerywanie mnie czeka, ale jak i kiedy to robić, aby nie wyrwać wszystkiego, znów chyba za gęsto siałam...

Bylinowa łąka 21:18, 21 maj 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Osobna sesja była dla pigwowca. Zasłużył sobie. Z roku na rok jest ładniejszy, bo krzaczek większy i kwiaty przez to są bardziej widoczne. Jednak w przeciwieństwie do zwykłych pigwowców wcale nie wypuszcza rozłogów, które mogłabym wykorzystać na kolejne sadzonki. Zeszłoroczne próby pozyskania też nie wyszły. W tym będę próbowała przez odkłady. I dla porównania taki zwykły z marketu. Kolor mi się podoba.

Ogrom pracy u Ciebie, podziwiam!
Piękny ten pigwowiec, nie widziałam takiego koloru.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 21 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotko
w ogrodzie pięknie kolorowo a bzy cudneeee
też sobie kupiłam 3 szt -na razie do donic na taras -myślę nad miejscówką dla nich

Buziaki
Miło mi że się spodobały moje bzy.
U mnie rosną dookoła ogrodzenia i to się sprawdza. Wiosną kiedy wszystkie roślinki startują i nie są jeszcze w pełni rozwinięte - wtedy lilaki chociaż są w tle przyciągają wzrok. Mam jeszcze moją lilakową wyspę, w takim przypadku trzeba przewidzieć miejsce na rozrastanie się krzewów.

Zapach ogrodu 21:13, 21 maj 2021

Do góry
Zapach ogrodu 21:12, 21 maj 2021

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 21:11, 21 maj 2021

Do góry
Ania, będziesz zadowolona, poprawa ziemi naprawdę się opłaca
Moje mini oczko będzie w dużym stopniu w słońcu. Rosliny dam do środka na pewno, tylko jeszcze się nie zastanowiłam jakie. Ale już się prace rozpoczęły

Nie ma to jak odreagować stres przy pomocy szpadla
3 godziny pracy, skurcz w prawej łydce i dużo lepszy nastrój gwarantowany.
Szybka fotorelacja z placu boju

Działałam wg wskazówek Tamaryszka. Na dno dziury dałam piasku, dzięki temu o wiele łatwiej szło poziomowanie. Napełniłam wodą ze studni. Teraz będę czekać jakieś 2 tygodnie i zacznę obsadzanie wewnątrz
Muszę kilka dni wokół tego pochodzić, czy na pewno taki a nie inny układ osłon zostawić. Ten wielki płaski kamień zostanie w tym miejscu na 100%, bo zwierzony już próbowały z tej strony, czy wodą na pewno smaczna Jeszcze coś dla mniejszych stworzeń muszę wykombinować, żeby mogły swobodnie korzystać. Na razie brzeg jest za wysoki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies