Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

Basieksp 09:46, 10 wrz 2021

gogo napisał(a)
Obiecane zdjęcie rojniczków na kamieniu.

Ale mi się podoba ten kamień
sylszu 18:31, 10 wrz 2021

Grażynko, nawet nie wiesz ile radości i szczęścia dała mi przesyłka od Ciebie. Dziękuję Ci bardzo. Najprzyjemniejsze zajęcie( dla mnie) w ogrodzie to wsadzanie nowych roślin. Byłam przekonana, że w tym sezonie już mnie to szczęście nie spotka a tu nagle zjawia się dobra wróżka. Buziaki ślę a jutro jak się uda to prześlę zdjęcia.
gogo 19:31, 10 wrz 2021

sylszu napisał(a)
Grażynko, nawet nie wiesz ile radości i szczęścia dała mi przesyłka od Ciebie. Dziękuję Ci bardzo. Najprzyjemniejsze zajęcie( dla mnie) w ogrodzie to wsadzanie nowych roślin. Byłam przekonana, że w tym sezonie już mnie to szczęście nie spotka a tu nagle zjawia się dobra wróżka. Buziaki ślę a jutro jak się uda to prześlę zdjęcia.

Sylwio, aż się uśmiechnęłam, po przeczytaniu powyższego
Niech Ci wszystko rośnie i cieszy
gogo 19:41, 10 wrz 2021

Na szachownicy jest kolejny skalniaczek

A do doniczek wsadziłam takie bidule
Ogryziona brunnera.

Przypalona turzyca - musiałam przyciąć końcówki

Nędzna żurawka - nic nie urosła od ubiegłego roku

Widoczek ogólny
gogo 19:54, 10 wrz 2021

Emuś zrobił 2 domki dla jeży, mamy nadzieję, że zostaną zasiedlone

Miskant Little Miss

Róża Bad Birnbach się poprawiła i kwitnie
KasiaBawaria 20:02, 10 wrz 2021

Nigdy nie widzialam u nas tego miskanta.Domki dla jezy super.I ta szkownica mi sie podoba
Dragonka 20:17, 10 wrz 2021

Jak nie zasiedlą domków, to ja bym ich szukała na szachownicy- a nuż, jeże lubią grać w szachy? Na pewno je ona przyciągnie! Świetne te rojniczki, masz zgrabną rękę do kompozycji.

Gdzieś czytałam, ze u Ciebie rozplenica Rubrum kosztuje ponad cztery dychy?? Matko, ale zdzierstwo! Ja płaciłam 12 zł za duże, dorodne. Moje mają kotki, nie mogę tylko wyczuć w nich nasionek..nie wiem czy za wcześnie czy one ich nie tworzą.. jeśli będą to zamierzam oczywiście spróbować je wyhodować Jak mi się uda, masz u mnie sadzonki Rozplenice mi super wschodzą z nasion, z takich pojedynczych kłosków jakie wzeszły teraz mam spore rozrośnięte sadzonki. Trzymaj kciuki, żeby z tą Rubrum się udało.
gogo 21:25, 10 wrz 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Nigdy nie widzialam u nas tego miskanta.Domki dla jezy super.I ta szkownica mi sie podoba

Kasiu, on mi wpadł w oko w którejś szkółce internetowej, bo miał być niski 60 - 70 cm jak to little.
I oczywiście taki nie jest, ma ponad 160 cm bez wiech i zastanawiam się, czy nie mam pomyłki, co jest mi obojętne, bo jest piękny
Przekażę eMusiowi, że domki się podobają
A ja dziękuję za pochwałę szachownicy
gogo 21:34, 10 wrz 2021

Dragonka napisał(a)
Jak nie zasiedlą domków, to ja bym ich szukała na szachownicy- a nuż, jeże lubią grać w szachy? Na pewno je ona przyciągnie! Świetne te rojniczki, masz zgrabną rękę do kompozycji.

Gdzieś czytałam, ze u Ciebie rozplenica Rubrum kosztuje ponad cztery dychy?? Matko, ale zdzierstwo! Ja płaciłam 12 zł za duże, dorodne. Moje mają kotki, nie mogę tylko wyczuć w nich nasionek..nie wiem czy za wcześnie czy one ich nie tworzą.. jeśli będą to zamierzam oczywiście spróbować je wyhodować Jak mi się uda, masz u mnie sadzonki Rozplenice mi super wschodzą z nasion, z takich pojedynczych kłosków jakie wzeszły teraz mam spore rozrośnięte sadzonki. Trzymaj kciuki, żeby z tą Rubrum się udało.

Basiu, dzięki
Jeże urzędują w ogrodowym buszu, na podwórku mało miejsc do ukrycia, ale i tam mają domek /blisko liści bergeni i szachownicy/, więc kto wie

Tak, to ja pisałam o niebotycznej cenie, a ona bardzo mi się podoba.
To zaczynam trzymać kciuki, widząc Twoje sukcesy w wysiewach już się cieszę na propozycję sadzonek
gogo 21:47, 10 wrz 2021

Obiecałam zdjęcia ładnych kamieni, oczywiście w towarzystwie roślin
Ten jest największy, z rojnikami

Ten drugi w kolejności, też z rojnikami

I jeszcze takie