Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Przyjazny ogród 22:31, 02 maj 2014

Do góry
Irysy powalają na kolana, cudowny widok. Zurawki oczywiście również świetne
Ogród niby nowoczesny ale... 22:30, 02 maj 2014

Do góry
No no... na widok gabionów szczena mi opadła. Robi wrażenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 02 maj 2014

Do góry
A rabata przed domem nadal owiana tajemnicą
Zdjęcia cebulowych codziennie wrzucaj, nikt nie będzie protestował. Pergolo-gratownik bardzo mi sie podoba
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:18, 02 maj 2014

Do góry
Fajne spotkanie ojj jak mnie przydałyby się takie dobrze zaopatrzone targi
Widze, że żółtemu miniaturowemu Rh zmroziło pąki, mam takiego samego i nie zakwitnie nawet 1 kwiatkiem też zmroziło.. i znów rok czekania.
Kondziowy ogrod cz II 22:13, 02 maj 2014

Do góry
No nie wypada mi pochwalić kurnika bardzo ładnie wyszedł. Ja z kurkami nie mam dobrych wspomnień, taka trauma z dzieciństwa, więc już niegdy ich nie chce widzieć u siebie na podwórku no ale jajecznica z takich swojskich jajek to nie to co sklepowe
Jurajski Ogród 21:32, 02 maj 2014

Do góry
No i jak tu się nie zachwycać tak pięknym ogrodem. Pisałem to już kilka razy, ale wykorzystanie kamienia u Ciebie w ogrodzie to mistrzostwo.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:24, 02 maj 2014

Do góry
Tak jakoś nie zwrcałem uwagi na brunery, a chyba jednak warto bo kwitną w dobrym terminie
Wiem tylko tyle, że brunery są kłopotliwe gdy zimą mają za makro, ale nie wiem czy nie tyczy się to bardzo wyszukanych odmian
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:04, 02 maj 2014

Do góry
Ja tu myślałem, że twój zbiornik wodny to taki mały stawik, a to wielki staw widać dopiero w porównaniu do Ciebie myjącej kamyczki. Ogród cudownie się przezentuje, ciekaw jestem zagadki bo nie mam pojęcia co powstanie, może jakaś pergola.. altana?
Ja ładnie poprosze o jakieś ciekawe namiary na szkółki, bo ja mam wrażenie, że w okolicach Tg nie ma zbyt ciekawych miejsc.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:09, 02 maj 2014

Do góry
Zaległości mam sporo we wszystkich wątkach, a to tylko dwa dni Wykopałem prawie wszystko, ale jeszcze sporo do kóńca zostało uciekam po pracy sporo, a czas tyka
Ogród z łezką 10:55, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Uu huśtawka świetna, wykonanie pełna profeska. Żurawki w buksikach bardzo fajnie wyglądają, jak podrosną będzie super efekt

Huśtawka już działa
Lime tylko niech radę dadzą w tym miejscu, a rosnąć powolutku mogą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:32, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Naparstnica zakwitnie w przyszłym roku, może zostaw jeszcze niech podrośnie, a póżniej te najmocniejsze siewki przesadz w planowane miejsca No chyba, że okropnie i wszędzie się rozsiała
rozsiała się mega na jednej rabacie niech na razie rośnie....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:08, 01 maj 2014

Do góry
Rewolucja na zapleczu na wąskiej rabacie, która w tle ma kolejny piękny betonowy płot... ale przerabiałem tam starą kostke i przy okazji trzeba zrobić miejsce na pozostałe rośliny po rewolucjach. Może z tego mixu coś się da zrobić. No i rabata po nornicy do zmian. Tylko nornica coś zdychac nie chce, zjadła już 1/3 paczki trutki i dalej zjada możliwe, że było ich więcej.
Na poskrzypke też poluje, strasznie dużo jej w tym roku, a lilie w przedogródku będą miały co najmniej 2 metry Będę musiał brać drabine do zdjęć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:58, 01 maj 2014

Do góry
Naparstnica zakwitnie w przyszłym roku, może zostaw jeszcze niech podrośnie, a póżniej te najmocniejsze siewki przesadz w planowane miejsca No chyba, że okropnie i wszędzie się rozsiała
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:58, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje

Dlatego się wściekam bo mam worki z agro czyściutkie po praniu tylko okazji do okrycia nie będzie.
No cóż co ma być to będzie.
Mam tak jak ty, zimą się nie stresuję a w maju nie cierpię przymrozkow...
Magnolia Yellow river ostatnim tchnieniem kilka kwiatów wypuściła i znów ją zmrozi...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:53, 01 maj 2014

Do góry
Wczoraj dostałem ataku i wysadziłem 80% rabaty Teraz czeka mnie wsadzenie z 80 doniczek z roślinami wykppanymi i z mojej własnej szkółki
Znając życie nie będzie mi się podobać i w przyszłym roku znowu będę przesadzał, no ale trudno na pewno będzię lepiej niż było.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:50, 01 maj 2014

Do góry
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nasiała się naparstnica

trzeba będzie trochę wypielić, w tym roku chyba nie zakwitnie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:44, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko ta żurawka o czerwonych kwiatach i zielonych liściach w ciapki to Herkules

Dzięki zrobiłam kilka sadzonek, bo z wiekiem brzydnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 30 kwi 2014

Do góry
Nasiała się naparstnica
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:44, 30 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko ta żurawka o czerwonych kwiatach i zielonych liściach w ciapki to Herkules
Łukasz dziękuję za rozpoznanie żurawki też mam ją od Irenki.Sorki że u ciebie piszę.Pozdrawiam i miłe jmajówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies