Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 13 mar 2014

Do góry
Kindzia - muszę, bo mi forum za dużo czasu zabiera Ledwo u i tam zajrzałam.. i minęła ponad godzina..

Madzia - nic nie dawałam, ale to był chyba błąd.. wiem, wiem..zaraz mnie dziewczyny zakrzyczą, że szmaty łaty to zbrodnia.. ale zielsko przerasta, pasuje je opielić.. jak wchodzę w moja gliniastą ziemię, to kamyki od razu lecą pod moim ciężarem w głąb.. jest ślad głęboki, który pasuje czymś uzupełnić.. wsadziłam tonę kamienia, a po roku trzeba będzie dołożyć kolejną.. no i nie ma szans wybrać tego z gliny by kiedy umyć.. robi mi się po prostu utwardzony parking kamienny... a nie ziemia do roślin.. Glina nie nadaje się do sypania kamienia bez niczego pod spodem.. to takie moje przemyślenie... przy ciurkadle mam posadzone trawy w gruncie i tam nie mam maty, wykopywałam trawę... kamienie wpadły już na 10 cm głębokości.. i są nie do wybrania i nie do wyselekcjonowania z gruntu.

Mama Bartka - no, no.. i z tego powodu jest plan naprawczy Ale miło, że zajrzałaś

Mirka - nie szkoda, bo u mnie mniej ble, ble, ble, a ja mam więcej czasu by do Was też czasami zajrzeć .. staram sie robić większość rewizyt

Małgosiu - rozrosną się i to szybko.... a jak nie to będzie szwedzki stół... szkoda, że te cholery Ci nie podziękują. Ja mam problem z muchami narcyzowymi... więcej narcyzów już nie kupuję.. bo albo leje zabójczą chemią i je mam, albo 100% cebul jest zjedzonych... wczoraj przesadzałam sporo rzeczy w tym i narcyze.. myślałam, że może chociaż te sie uchowały, bo kilka w pąkach.. w pąkach tylko nowe cebule, a wszystkie stare z dziurą w środku i zgniłe.

Agata - Misiek szczęśliwy... bo pańcia na polu

Mira... a gdzie Ty widzisz moje kanciki??? A do rady sie nie zastosowałam.... , bo wczoraj byliśmy w fatalne formie fizycznej

Agnieszka - efekty to dopiero kiedyś będą..na razie było porządkowanie na rabacie i trochę darni zdarte.. dziś ciąg dalszy.. nie mam gdzie składować darni, wiec jest noszenie slalom między roślinami po trochę za choinki... syzyfowa praca.. a moja darń z gliny waży swoje.. to takie glinane kostki wycinam... jeszcze przełożyć obrzeża, przesadzić żywopłot bukszpanowy i ... urobić tę glinę by dało sie w nią cos posadzić.. praca jak w kamieniołomie

Bogusia - super, że dobre i duże... przekopywałam sobie wczoraj różne dobro..w tym i lilie przesadzałam, bo zarosły magnoliami, a jesienią coś sie niektórym działo.. te moje cebule porosły giganty..aż gały wyszły mi z orbit Niestety kilka podziabałam łopatą Szkoda, że aparatu nie miałam w ręku..giganty

Nikita - zapraszam.. możemy się spotkać nawet gdzieś po drodze

Kasiek - cebulowe aby łądnie sie rozrastały muszą mieć jak najdłużej zielone liście... aż do zaschnięcia.. inaczej będzie ich coraz mniej

Kas1a - trochę sie rozpędziłam... ale gdzieś muszę nadrobić mój plan naprawczy

Muszę uciekać... bo dzień leci, pogoda cudna.. a ja na forum... już 2 godziny... ile można w tym czasie zrobić...
Pszczelarnia 08:34, 13 mar 2014

Do góry
Uff... tu jest jak na prawdziwym forum ogrodniczym....

Jeżyny tylko bezkolocowe.. z kolcowymi walczę ... do krwi ostatniej

Mój warzywnik jeszcze nie zrobiony... walcze z rabatami pod róże.. bo jak przyjdą to będzie klops.. lilie przyszły i leża luzem od tygodnia.. wszystkie maja keiłki.

Róża Sonnenroschen wygoooglana... cudna jest... ale po łapach sie bije.. na razie koniec z różami... ale może keidy ..
Pszczelarnia 07:19, 13 mar 2014

Do góry
Ewo robilaś kiedyś nalewkę poziomkową? Wczoraj zakupiłam gotową ale marzy mi się takie cudo w sezonie

Moje lilie jeszcze nie dotarły... Bo chyba przelewu nie puściłam...
Pszczelarnia 22:49, 12 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I

to nowa robota przyjechała co? co robisz z daliami ?
Pszczelarnia 22:41, 12 mar 2014

Do góry
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I winogron się ukorzenia - przedwojenny dolnośląski. Czy się uda?

Ogród cioci 21:13, 12 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.

Miały być w maju A są w marcu
Ogród cioci 21:05, 12 mar 2014

Do góry
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.
Ogród cioci 20:52, 12 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wczoraj przyszły lilie. całe pudełko szczęścia.

A szczęście w jakich kolorach...
Ogród cioci 20:41, 12 mar 2014

Do góry
Wczoraj przyszły lilie. całe pudełko szczęścia.

Ładne paczuszki.

Już mają kiełki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:35, 12 mar 2014

Do góry
A mnie przyszły wczoraj lilie. Dałam do zimnego bo wyrastają Buziaki Siostra
Ogród z łezką 20:15, 12 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Temat różany i i awatarek na temat
Kasia ja dziś kupiłam dwie róże w Castoramie ,nie takie jak twoja ale też ładne,aż jałowca musiałam wyciepnąć bo miejsca zabrakło,a jutro lilie sadze drugą ture ,bo paczka przyszłapozdrawiam

Czyli Ciebie też dopadło Bogusiu
Ciekawe jak będą rosły, ale Ty rękę masz do kwiatów, dadzą czadu

I znowu mi o tych liliach w lodówce przypominasz
Ogród z łezką 20:11, 12 mar 2014

Do góry
Temat różany i i awatarek na temat
Kasia ja dziś kupiłam dwie róże w Castoramie ,nie takie jak twoja ale też ładne,aż jałowca musiałam wyciepnąć bo miejsca zabrakło,a jutro lilie sadze drugą ture ,bo paczka przyszłapozdrawiam
Nieuporządkowana działeczka. 19:53, 12 mar 2014

Do góry
Dziękuję Kasiu za podpowiedzi. Naradzie próbuje komponować z tego co posiadam choć do tej rabaty przed kompostownikiem muszę coś dokupić by nie było lyso gdy wszystkie cebulkowete znikną. Jak myślisz te 2 hortensja o których pisalas było by ok? W tedy były by przed orzechami i forsycja i obok machonia po prawej stronie a lilie po lewej może pójdę za twoja rada i rysuje jak ja to widzę a ty poprawiły jak by było coś nie tak. Tego klona i wierzbe posadzić przy oczku czy przy stwie? Czy raczej przy stawie coś większego?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:37, 12 mar 2014

Do góry
Aniu ja dziś kupiłam dwie róże w Castoramie bo ja tylko wielkokwiatowe po 9,99zł.
Nie mam już miejsca, wyrzuciłam 1 jałowiec,zięć o mało zawału nie dostał ,że taki piękny był.
Dziś przysłali mi lilie 30 szt.i pola mi brakło
Dwa ogrody 13:42, 12 mar 2014

Do góry
Irenko, dzięki, będę psy wyręczać

i żeby nie było, że się nie leczę

odebrałam przed chwila przesyłkę z lilypolu, lilie mają potężne kły, musze posadzic do doniczek i na taras, potem zadołuję.
Zostawiam życzenia miłego dnia.
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:27, 12 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj popracowałam do 17.00 wsadziłam kilka bodziszków co przyszły, zasiliłam piwonie, po kawałku dziabię w ogródku powolutku bo wszystko wychodzi, coby nie wydziabać, codziennie cebulowe takie jak nerine, agapanty, lilie w donicach(niskie)calle i inne wynosiłam na dwór na słoneczko i potem chowałam bo są w donicach, a dzisiaj wszystko zostawiłam przy domu tylko osłoniłam włókniną ma być +1 w nocy obcięłam już wszystkie stare liście ciemiernikom zasiliłam je lawendy i goryczki dolomitem, podlałam wieczorem rh po liściach i troszeczkę podłoże, ręka mnie swędziała to kilka długich pędów różom poczerniałych też przycięłam ale nie do żywego tylko tyle coby nie przeszkadzały i tak dzionek zleciał i podcięłam hibiscusa
Kilka fotek też zrobiłam
Irysków coraz więcej się rozwija

poobcinałam lawendy bo prawie uschnięte(białe) kilka łodyżek zielonkawych, jak puszczą od dołu to dobrze a jak nie to wywalę
rozchodnik okazały

coraz dłuższe "Józefki", ale nie tnę jeszcze liści z jesieni, bo gdyby co to zawsze osłona dla młodych łodyżek

Kawał pracy zrobiony, czyściutko i schludnie, a iryski rzeczywiście przecudne, te jasne wyjątkowe
biała lawenda rusza później niż inne, dopiero w 3 roku pokazuje swoją urodę, więc nie martw sie, odbije i będzie ładniejsza
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:33, 12 mar 2014

Do góry
Ania mnie przyszły wczoraj lilie LANKON ale z innej szkółki i gratis hoste dostałam
Wsadziłam do ziemi ,ale jak sadziłam to tam już byly lilie i jedną na pól ciachłam ale zakopalam może przeżyje
Ciebie powiadomili wcześniej jak miała paczka przyjśc,ja nawet potwierdzenia przelewu nie dostałam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 11 mar 2014

Do góry
Bogusia - lilie przyszły.... muszę je posadzić, tylko jak zwykle nie przygotowałam miejsca.. pójdą jutro do doniczek i na pole, bo wystartowały..

Aneta - Mierz na głębokości ok. 3-5cm.. i po nocy... jaka ważność środka, czytałaś?? Muszę do ciebie zajrzeć...

Bawarka - zakładam wersję optymistyczną.. ale w opuchlakach podałam do 1000

Marzena - z tego powodu ja też nie kupuję.. chociaż mnie szlag trafia... rok temu padły kupione żurawki... a w tym już i rozchodniki.. grr Chyba przestanę kupować po szkółkach... będę manewrować tym co mam..

Marek - poczytaj a żurawki jak wywalasz to z całą ziemią po sąsiedzku.. ja dziś bawiłam sie w Kopciuszka.. i wybierałąm dokładnie, a każdą żurawke nawet podzieliłam na elementy pierwsze.. i posadziłam..będą sadzonki Jak sie przyjmą bo dałam do gruntu
A z plag to pamiętam plagę stonki ziemniaczanej

Basiu - odp. na PW. Ja już chyba nie będę kupować żurawek.. tylko w jednym miejscu.. 2 lata .. sporo kupione i spokój.. nic nie ma.. bo dziś ciągałam za czupryny wszytkie.. i co gorsze wykopywałam... ale miałam nerwa.. grrr Gotowa byłam zamawiać nicienie bez względu na cene i pogodę... ale rozsądek bierze górę..

Zbyszek, tak dawno kupowałam, że nie pamiętam.. ale kilka razy je kupowałam.. i za kazdym razem to samo..

Ewa - ja do ciebie idę, idę, idę i dojść nie mogę... wybacz...

Sprawiedliwie nigdzie dziś już nie idę... powstawiam jakie fotki i do spania.. mężuś skoro świt ma być w szpitalu na zabiegu.. nic poważnego... wiec nie robić szumu i rabanu.

Zbieram fotki i powrzucam .. chwilę poczekać..

Moja działka. 20:41, 11 mar 2014

Do góry
Bogusiu nie wierzę, że sadzonki róż po 6 zł to coś porządnego, myślę, że szkoda kasy.

To są róże szczepione, podkładka musi być porządna, koło takiej sadzonki trzeba chodzić...za tanio na porządne...

Czytałam, że lilie sadziłaś już Ja mam parę sztuk, w lodówce, w Pszczynie trzymam, razem z dalią...dobrze, że mi przypomniałaś! Muszę je wyciągnąć!
Mój 4 arowy azyl... 20:25, 11 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu dziś dostałam lilie z tego sklepu, chyba słyszeli że ich obgadywałyśmy

Hahaha, na pewno słyszeli A dołączyli jakiś gratis?
Ja jadę po odbiór w piątek. Najpierw upewnię się telefonicznie, czy mi rośliny przyszykowali. Może jeszcze się na coś skuszę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies