Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:50, 01 maj 2014

Do góry
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nasiała się naparstnica

trzeba będzie trochę wypielić, w tym roku chyba nie zakwitnie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:44, 01 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko ta żurawka o czerwonych kwiatach i zielonych liściach w ciapki to Herkules

Dzięki zrobiłam kilka sadzonek, bo z wiekiem brzydnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 30 kwi 2014

Do góry
Nasiała się naparstnica
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:44, 30 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko ta żurawka o czerwonych kwiatach i zielonych liściach w ciapki to Herkules
Łukasz dziękuję za rozpoznanie żurawki też mam ją od Irenki.Sorki że u ciebie piszę.Pozdrawiam i miłe jmajówki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:22, 30 kwi 2014

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 13:15, 30 kwi 2014

Do góry
Dziewczyny:

Luki to będą mikro sadzonki, więc bez obaw . Proszę bardzo .
Moja "przyziemna" :) pasja 13:06, 30 kwi 2014

Do góry
Z takim bukietem koniecznie musi być fotka może być jedynie problem z złapaniem wszystkiego.
Dziękuje za namiary
Ogród z łezką 09:33, 30 kwi 2014

Do góry
Uu huśtawka świetna, wykonanie pełna profeska. Żurawki w buksikach bardzo fajnie wyglądają, jak podrosną będzie super efekt
Ogród w skali mikro cz.II 09:13, 30 kwi 2014

Do góry
Witam się oficjalnie
Poprzedni wątek podglądałem po cichu i nie byłem na bieżąco, ale teraz trzeba to zmienić
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:50, 30 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Strasznie jestem ciekaw tych wielkich prac. Kiedy to się ma zacząć, chyba już dni odliczasz
Fotki bardzo przyjemnie się ogląda

Hej Łukasz
Mam nadzieję że prace rozpoczną się w przyszłym tygodniu
I ojjjjjjjjjj tak odliczam dni

Dziękuję za fotki
W kamiennym kręgu od początku 22:17, 29 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Witam
Zostałem przywołany do rozpoznania żurawki.
Fire Chief oraz Cajun Fire to nie jest jak. Bardzo podobna jest Peach Flambe, tylko ma mniej pofryzowane listki również bardzo dobrze rośnie.
Twoja żurawka to na 99% Peach Crisp

Bardzo dziękuję za rozpoznanie bezimiennej....nie ma to jak fachowe oko
Pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:12, 29 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja proszę o namiary na Amazony
Pomysł na rabate bardzo mi się podoba jak również rysunek w sumie można by też za te bukszpany dać też coś kwitnącego, może rozchodniki 'Frosty Morn' lub 'Star Dust' albo żurawki, ale nie wiem jaką odmiane kolorystycznie polecić.

Luki, myślę o czymś kwitnącym, bardziej na razie o cebulowych, ale nie wiem czy to pomieszczę, bo ta "obwódka" ma mieć 50cm szerokości . Jeszcze myślę jak to dokładnie wykończyć, z założenia ma być raczej prosto. Posprawdzam sobie Twoje propozycje, bo przyznam, że nie znam tych rozchodników .

Info wyślę na priv.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 29 kwi 2014

Do góry
Aniu również pozdrawiam

Agato w zeszłym roku miały dwa metry, ale w tym wyszły o raz grubsze pędy, więc mam obawy, że lilie zawalczą o jeszcze większą wysokość Jak już mają wcześnie kwitnąć, ja poprosze pod koniec czerwca, nic wcześniej, chociaż jedna pomarańczowa azjatycka zakwitnie pod koniec maja. Gdyby nie nornica na jednej rabacie, nie miałbym żadnych strat w liliach, a tak piękny biało różowy bukiet (w zeszłym roku było ponad 120 pojedyńczych kwiatów z 10 cebul) jest już historią

Alka od roku się wybieram, ale jeszcze nie dotarłem. Niestety nie znam opini na temat tej giełdy.

Agania na kwitnienie liliowców jeszcze troszke trzeba czekać, mam nadzieje, że te które jeszcze nie kwitnęły poprawią się w tym roku i może nawe 15-20 nowych kwiatów zobacze. Emilowe przyjdą do mnie w wtorek lub środe. Ja w sumie też nie powinienem zamawiać przy tych wszystkich zmianach, ale nie potrafiłem się powstrzymać, ale nie zaszalałem bardzo.

Dzisiaj wyczaiłem żródło bardzo ładnych turzyc Prairie Faire. Najlepsze, że przejeżdzam tą drogą kilka razy w miesiącu, ale nie sądziłem, że może być tam coś godnego uwagi
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:08, 29 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu ja widziałęm zdjęcia działki, ale czy ty na pewno te wszystkie rośliny masz na niej? Pojemna ta działka, że hej a gdzie tam letnie i jesienne rośliny.

Ja obstawiam że to ogród z gumy lub Ania wbiła się na działkę sąsiada, z czego ten powinien się cieszyć
Moja codzienność - ogród Oli 21:11, 29 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, ale to genialnie wygląda, zdjęcie sobie zapisałęm, żeby się nim w przyszłym roku wzorować
Moje psedo skrzyneczki tymczasowe ze starych desek i raczej niewarte pokazywania

Łukasz bardzo mi miło, że moje foto moze być dla kogoś inspiracją
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 29 kwi 2014

Do góry
Luki byłeś kiedyś w Czewie na giełdzie kwiatowej, warto sie wybrać?
Moja codzienność - ogród Oli 20:48, 29 kwi 2014

Do góry
O kurcze, ale to genialnie wygląda, zdjęcie sobie zapisałęm, żeby się nim w przyszłym roku wzorować
Moje psedo skrzyneczki tymczasowe ze starych desek i raczej niewarte pokazywania
Moja "przyziemna" :) pasja 20:44, 29 kwi 2014

Do góry
To ja proszę o namiary na Amazony
Pomysł na rabate bardzo mi się podoba jak również rysunek w sumie można by też za te bukszpany dać też coś kwitnącego, może rozchodniki 'Frosty Morn' lub 'Star Dust' albo żurawki, ale nie wiem jaką odmiane kolorystycznie polecić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:08, 29 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
...
Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

One chyba Ci w maju zakwitną normalnie - szok! A w czerwcu to na bank!

Ale ja, które posadziąłm na wiosnę ubiegłego roku, mam takie że grubośc pół ręki, niesttey tylko 2 szt., z wsadzonych na jesieni 24 szt nie wyszły 3 szt. (pewnei nornica, bo te chyba bez donicy sadziłam). Niektóre ładne, inne drobniutkie, pół na pół.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies