Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:06, 17 maj 2021

Do góry
Anitka napisał(a)

Cudnie
Wilczy ogród 09:04, 17 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Piękny widok!
Bylinowa łąka 08:59, 17 maj 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Paprociowisko, a w tle jeden z "ulubionych chwastów" w wielkiej obfitości. Podagrycznik, ale liczę że paprocie sobie dadzą z nim radę.

podagrycznik bardzo trudno wytępić. Plewić, plewić, plewić jednak u Ciebie, z takim areałem - trudno będzie.
Przerwa na kawę... 08:56, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Zdjęcia robimy najczęściej z boku a tu centralnie z góry i z boku zrobiłam. Mam pełny obraz sytuacji, na świeżo.

Przy okazji. Buczka płaczącego kupiłam, podobno 7 letni. Miniaturka. Ciemne liście ma mieć. Zobaczę czy w donicy da radę.

Mam od zeszłego roku 4 w donicach
2 jeszcze nie ruszyły
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:53, 17 maj 2021

Do góry
Tu działałam wczoraj - to rabata za altaną. Przeniosłam tu dwa bukszpany z rabaty basenowej - są w słabej kondycji, tu nie będzie to bić po oczach, niech się w spokoju odbudowują. Dosadziłam tu też dwie limki. Sukcesywnie będę dosadzać jeszcze hakonki i jakieś byliny.

Trafił tu też kikut Sangokaku - wypuszcza sporo gałązek, mam nadzieję że będzie mu tu dobrze i szybko odrośnie.

I takiego gościa mam ba dereniu, nie mam pojęcia co to.
Brzozowy raj 08:52, 17 maj 2021

Do góry
Ach te tulipany
I nie tylko

April podbija las... 08:52, 17 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

A myślałam że to u mnie wszystko spóźnione zawsze. Kiedy wszyscy się cieszą bo coś zaczyna, ja czekam i czekam. Jak większość już zapomniała że coś kwitło to u mnie się pojawia i nie ma już tego dreszczyku emocji, że coś pierwszy raz w sezonie. Już się opatrzyło w innych wątkach

Po deszczu powyłaziło milion ślimaków

U mnie tez tak wszystko późno, bo zimniej niż u innych
A dzisiaj chodziłam i zbierałam ślimaki
Rzuciły mi się juz na posadzona wczoraj paprykę, nie wiem czy łodyg nie nadgryzły bo klapnely

A z 8 sadzonek ostrozek zostały mi 2, zjadły do zera, młode sadzonki z p9 nie odbija juz, nie mogę kupować takich małych
Wykończyły mi tez kokorycz, wyszły juz małe listeczki i tylko śluz na ziemi został, wiele roślinek w tej fazie mi wykończyły
Rozpisałam się bo wkurzają mnie bardziej niż nornice...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:47, 17 maj 2021

Do góry
Jedna gaura jednak żyje

Ogród po deszczu błyskawicznie urósł w oczach.

Płatki Kanzanów zasypaly trawnik i rabatę
Ptasi gaj 08:28, 17 maj 2021

Do góry
Wczoraj oczyściliśmy oczko. W oczku czysto na zewnątrz jeszcze bałagan po szlamie. Brzozy, tuje nakarmione woda z oczka będą dobrze rosły.

Przy kaskadzie po prawej usunęłam jałowce już stare. Posadzę funkie mniej roboty z nimi.

Jak wyschnie to zbiore i splucze woda. Dobry nawóz do rozsypania.

Wczoraj sporo popadało. Obwódka może nie najładniejsza jednaka trzeba było zrobić wrastała trawa.

Zieleń, drewno i antracyt 08:26, 17 maj 2021

Do góry
Jednak wprowadziła się właśnie na leśną, a druga naprzeciwko cienistej
Miało wczoraj padać, dzisiaj też. Chyba nic z tego nie będzie. Muszę wieczorem wdrożyć podlewanie nowości i skrzyń warzywnych.

Przyjemnego poniedziałku
April podbija las... 08:10, 17 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Powolutku zaczyna się to układać w całość i widać zamysł autora

Wbiło mnie w krzesło...
Cudownie!
April podbija las... 08:05, 17 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

No i przy okazji mój wymarzony Jordan, kupiony dzięki Kwartecikowi w zeszłym roku. Zimował zadołowany pod domem, wiosną przesadzony na miejsce docelowe. Oby było mu tam dobrze. Chciałabym się doczekać takiego egzemplarza jak u Ursy

cudo
inaczej nie mogę nazwać
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:00, 17 maj 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pochwały w stronę Limonkowej - dziękuję. Nie wiem czy zauważyliście, że podkreśliłam je czernią, dzięki temu zaostrzyło się nieco na tej limonce. Czarne tulipany grupami.
Gdzieniegdzie brakuje bieli i teraz postaram się uzupełniać, dosadziłam anemony, zrobiły dobrą robotę. Za chwilę zakwitnie
Alchemilla mollis. Będzie zjawiskowo z tą delikatną mgiełką z równie zjawiskowym odcieniem zieleni.

Pięknie , i jeszcze moje ulubione kolory
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:54, 17 maj 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetna kolorystyka na tej rabacie. Tulipany podbiły jasne kolorki.
Pamiętam że w bukszpanowym, w donicach, miałaś takie kompozycje, w tym tonie. Ale teraz rozmach jest znaaaacznie większy
Przerwa na kawę... 07:47, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Przy okazji. Buczka płaczącego kupiłam, podobno 7 letni. Miniaturka. Ciemne liście ma mieć. Zobaczę czy w donicy da radę.

Spokojnie da radę przez parę lat. Ja zwykłego Atropunicea, który jest wielkim drzewem, trzymałam trzy lata w doniczce i stał się drzewkiem karłowym, nie przyrastał szybko a przy tym, nie było po nim znać że cierpi. Teraz dopiero posadziłam na miejsce docelowe i ciekawa jestem czy się rozbudzi i ruszy z przyrostami.
Przerwa na kawę... 07:43, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Zdjęcia robimy najczęściej z boku a tu centralnie z góry i z boku zrobiłam. Mam pełny obraz sytuacji, na świeżo.

Fajny , on będzie rósł w donicy ?
A co z zimowaniem ?
W ogródku Martki 07:37, 17 maj 2021

Do góry
Warzywka - lekki ruch stwierdziłam także, najpierw szpinak, potem dołączyły buraczki na równi z sałatami, fasola daje znać. Rzodkiewka oczywiście nie czeka na resztę.

Pomidory mobilne całkiem nieźle, niektóre już kwitną.

Przerwa na kawę... 07:36, 17 maj 2021

Do góry

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 07:36, 17 maj 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Mam tyle zdjęć, że aż nie wiem co tu wrzucić Szaleństwo

A ten pomarańczowo zielony to kto?

Edit:
Gratulacje i fanfary na pierwsze 100!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies