Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród z łezką 06:42, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no no, żurawki piękne jeszcze jak w takiej cenie jak Gosia pisała to nawet nie ma co mówić.
Jak dla mnie tych żurawek troszke tam za dużo te żurawki szybko się rozrastają w duże kępy, ale efekt przy takiej ilości będzie natychmiastowy. Obstawiam, że pod koniec przyszłego sezonu po podziale w najlepszym przypadku będziesz miałą dwa raz więcej żurawek w najgorszym nawet 4-5 razy więcej (zależy czy będziesz dzielić i jak będziesz dzielić) no ale od przybytku głowa nie boli

Tak, po 8 zł. Liczę na to, że się rozrosną. Teraz w doniczkach stoją do przymiarki, to większe się widzą, po posadzeniu nie będzie tak pełno. Nie chcę dzielić na razie, niech się rozrosną, niech będzie busz Mniej do pielenia będzie
Mój 4 arowy azyl... 22:52, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Basiu cudne kwiaty, na swoje jabłonie również czeka, lae chyba tak obficie nie zakwitną.
Mam większą kępke goryczki a tylko 6 kwiatów, coś chyba robie nie tak

W tym roku jabłonie wszędzie kwitną bardzo obficie, to dlaczego u Ciebie miałyby gorzej? Nie martw się na zapas

Kępkę goryczki podsyp zmielonymi skorupkami z jajek, wymieszaj delikatnie z glebą. Na pewno pomoże.
Ja, zanim skorupki rozgniatam pozwalam im dobrze podeschnąć na kaloryferze, wtedy łatwiej się kruszą
W kamiennym kręgu od początku 22:33, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Witam
Zostałem przywołany do rozpoznania żurawki.
Fire Chief to nie jest. Bardzo podobna jest również Peach Flambe, tylko ma mniej pofryzowane listki również bardzo dobrze rośnie.
Twoja żurawka to na 99% Peach Crisp

Dzięki Wiedziałam że na ciebie zawsze można liczyć Widzisz Aniu i już wiesz co masz
W kamiennym kręgu od początku 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Witam
Zostałem przywołany do rozpoznania żurawki.
Fire Chief oraz Cajun Fire to nie jest jak. Bardzo podobna jest Peach Flambe, tylko ma mniej pofryzowane listki również bardzo dobrze rośnie.
Twoja żurawka to na 99% Peach Crisp
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 27 kwi 2014

Do góry
Zrobiłem wielkie buuu jak przeczytałem przed chwilką, że zamówione liliowce będą dopiero po majówce, 6 maja. Miało być wielkie sadzenie. Oby tylko żurawki przyszły.

Wróciłęm z kolejnych wieczornych łowów.
Opuchlaka znalazłem tylko jednego, więc jest dobrze. Na dodatek bardzo żarłoczne szare gąsienice, które nadal nie zidentyfikowane i na dodatek 20 ślimaków skończyło swój żywot. A wszystko siedzi w wielkim jałowcu. Jesienią do stracenia.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:24, 27 kwi 2014

Do góry
Dorcia bardzo dziękuje za tak pochlebne opinie

Agnieszko ja to zmiany szczególnie w kościach czuje ale pomarudzić troszke sobie muszę. Wada wrodzona niestety
Skalniaczek będę musiał poprawić i powiększyć... oj bawie się z nim w kotka i myszke, ale cóż jak tak się podoba to zostawie, ale na żywo już nie ma tak ładnie.

Aniu goryczka tak się rozrosła. Posadzona w 2011 jako taka sadzonka (widoczna obomk kamienia lampy i pod czerwonym rojnikiem w prawy dolnym rogu)

ładnie się rozrosła, ale co z tego jak paskuda nie chce kwitnąć. Kupowałem z 8 kwaitami, teraz jest ok2,5 raza większa, a kwiatów ma 6
Rabata buksikowa ma niestety też ciąg dalszy, który świeci pustkami, ta częśc kulkowo stożkowa najmniej irytująca
Raport moich nocnych poszukiwań zaraz napisze.

Gosiu ja zaczne od wrotyczu, na razie mam dorosłe osobniki i codziennie wieczorkiem wychodze na łowy, może uda mi się ograniczyć lub nawet wyeliminować i mam nadzieję, że Calypso też swoje zrobi. Do żurawek już lece
W kamiennym kręgu od początku 21:56, 27 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu Luki rozpozna tę żurawkę Nie wiem czy nie fire chief Też miałam takie tulipanki i też jeszcze nie kwitną Buziak Aniu

Małgosiu, też zastanawiałam się czy to nie Fire chief.....to może jeszcze takie ujęcie pomoże

W kamiennym kręgu od początku 21:51, 27 kwi 2014

Do góry
Aniu Luki rozpozna tę żurawkę Nie wiem czy nie fire chief Też miałam takie tulipanki i też jeszcze nie kwitną Buziak Aniu
Ogród z łezką 21:37, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no no, żurawki piękne jeszcze jak w takiej cenie jak Gosia pisała to nawet nie ma co mówić.
Jak dla mnie tych żurawek troszke tam za dużo te żurawki szybko się rozrastają w duże kępy, ale efekt przy takiej ilości będzie natychmiastowy. Obstawiam, że pod koniec przyszłego sezonu po podziale w najlepszym przypadku będziesz miałą dwa raz więcej żurawek w najgorszym nawet 4-5 razy więcej (zależy czy będziesz dzielić i jak będziesz dzielić) no ale od przybytku głowa nie boli

Kindzia to ja już zamiawiam kilka Twoich "nadmiarów" w przyszłym sezonie Jestem pierwsza w kolejce Wygląda to super, chociaż Luki ma chyba rację będzie tego duuuużo Ja dwa lata temu kupiłam dwie ciemne żurawki w tym roku mam ich ok 30 Ale piękne są te Twoje

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:26, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Podglądam sobie po cichutku na bierząco cudowne masz widoki w ogrodzie, takie miejsce to skarb.
...........tak, ale te widoki zobowiązują..............cudem jest, że klony mi rosną i mnie nie zawodzą

Piaskownia na zakręcie 21:00, 27 kwi 2014

Do góry
Ewo magnolia bardzoo ładna
Przybiegam również z inną informacją. Byłem we wtorek w Bylinowym R. Już jest spory wybór, ale głównie we wcześniejszych bylinach. Te dwa tunele, które zapewne pamiętasz są wypełnione po brzegi nowymi roślinami, a cały czas przychodzą dostawy. Była masa różnorakich prymulek. Pani Agnieszka powiedziala, że za 3 tygodnie już rośliny powinny podrosnąć i się przekorzenić. Ja wybieram się po 18 maja po zarezerwowane nowości żurawkowe
Ogród z łezką 20:48, 27 kwi 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:42, 27 kwi 2014

Do góry
Podglądam sobie po cichutku na bierząco cudowne masz widoki w ogrodzie, takie miejsce to skarb.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:59, 27 kwi 2014

Do góry
Gosiu nie wiem czy masz już tyle larw, ale najlepiej teraz pryskać krzewy na dorosłe osobniki. Bogdzia poleca Calypso. Larwanem to na larwy w ziemi. Jeżeli nie masz jeszcze plagi to może warto spróbować tańszego sposobu i zlać rabaty wyciągiem z wrotyczu. Właśnie muszę zacząć szukać w zielarskich suszonego wrotyczu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:56, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie mam zwyczaju cytowania fotek, ale musze... tą rabate brałbym w całości gdybym tylko miał miejsce na taki wielki kwadrat. Uwielbiam zresztą cały twój ogród.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:51, 27 kwi 2014

Do góry
No widze, że rozchodnik Matrona upolowany, coś mi się zdjae, że jak nie będzie Ci się podobać to będzie na mnie Też sobie kupiłem ostatnio, chyba troszkę większy.
Kurcze, może w końcu dorobie się jakiejś piwoni, bo piękne są. W bylinowym jak byłem mieli pełno piwoni i nawet kilka było bardzo dużych... muszę nad tym pomyśleć
Ogród cioci 15:43, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu takie stipy za piątaka to skarb, sam bym kilkanaście zabrał ze sobą, nawet jak ma być tylko na jeden rok
Rabata teraz po dodaniu tych wszystkich smaczków wygląda cudnie, niech no tylko żurawy pokażą na co je stać.

Ja mam nadzieję że przezimują bo to z zeszłego roku okazy chyba
Ogród cioci 15:41, 27 kwi 2014

Do góry
Gosiu takie stipy za piątaka to skarb, sam bym kilkanaście zabrał ze sobą, nawet jak ma być tylko na jeden rok
Rabata teraz po dodaniu tych wszystkich smaczków wygląda cudnie, niech no tylko żurawy pokażą na co je stać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:38, 27 kwi 2014

Do góry
Luki bingo obie te żurawki kupiłam Tam tylko byliny i rośliny skalne w wielkiej ilości
Niestety i ja znalazłam to paskudztwo na jednej z rabat. larwan zamówiony
Rabata nawet bez dosadzeń ładna No a skalniak piękny jak miałabym go likwidować to chyba bym ryczała
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:33, 27 kwi 2014

Do góry
Gosiu dziękuje za wszystkie informacje. Łane masz te trawki, a w żurawkach rozpoznałem chyba Sweet Tea i Berry Smothie, ale pewien nie jestm Szkoda, że w tej Bestwince tak słabo, ale te zdjęcia z ich strony jakoś nie dawały mi spokoju i chyba rzeczywiście najładniejsze to mają rośliny sklane

Marzenko niestety to najekologiczniejszy sposób Najgorsze jest chwytanie tego paskudztwa w paluchy, gruba rękawiczka nie zdaje egzaminu bo po dotknięciu robaki dretwieją i zazwyczaj spadają z liści, trzeba w cienkiej, a na dodatek już w paluchach wierzgają łapkami paskudna robota.
Tym sposobem już z 25 chrząszczy zostało zgnieconych, wczoraj zrobiłem oprysk Calypso i będę teraz chodził na zwiady wieczorami. Dzisiaj w dzień też jednego znalazłem, foto powyżej.

Kasiu zapisane i będę pamiętał za informacje dziękuje.

Aniu dziękuje mimo wszystko za zainteresowanie. Wychodzi na to, że Bestwinka szału ni robi. Mozę w pełnym sezonie będą mieli lepszy mateiał. Najważniejsze, że spotkanie się udało.

Bogusiu zazwyczaj szkoda mi skalniaka własnie w maju i czerwcu, bo wtedy wygląda najładniej, później zawsze chce go przenieść i tak już 2 rok Zniszczyć go nie zniszcze, a kiedyś tylko przeniose w inne miejsce na 'zapleczu'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies