Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 06:39, 28 kwi 2014

alinak napisał(a)
Kasiu już przymiarka żurawek wygląda super ...u mnie rodonki jeszcze w pączkach ...3 białe z Biedry do wyrzucenia ..już nie mam siły walczyć z grzybem...lepiej kupie w Pisarzowicach coś konkretnego . od Pudełków wszystko zdrowe , dorodne .będziesz w Pisarzowicach na spotkaniu ?

Dobrze to wygląda, prawda?
Właśnie czytałam o opryskach na rh i Bogdzia też niedawno o tym pisała. Czas na Calypso już, u nas truskawki kwitną. Od Pudełków mam tylko jednego, zeszłorocznego rh. Rodki i azalie kupowałam jeszcze zupełnie na początku, nawet wtedy nie wiedziałam o Pisarzowicach.
Będę w Pisarzowicach Cieszę się, że się spotkamy
Kindzia 06:42, 28 kwi 2014

Luki napisał(a)
No no no, żurawki piękne jeszcze jak w takiej cenie jak Gosia pisała to nawet nie ma co mówić.
Jak dla mnie tych żurawek troszke tam za dużo te żurawki szybko się rozrastają w duże kępy, ale efekt przy takiej ilości będzie natychmiastowy. Obstawiam, że pod koniec przyszłego sezonu po podziale w najlepszym przypadku będziesz miałą dwa raz więcej żurawek w najgorszym nawet 4-5 razy więcej (zależy czy będziesz dzielić i jak będziesz dzielić) no ale od przybytku głowa nie boli

Tak, po 8 zł. Liczę na to, że się rozrosną. Teraz w doniczkach stoją do przymiarki, to większe się widzą, po posadzeniu nie będzie tak pełno. Nie chcę dzielić na razie, niech się rozrosną, niech będzie busz Mniej do pielenia będzie
Kindzia 06:43, 28 kwi 2014

Kasik napisał(a)

Pięknie - cudeńko, własnie takie muszę kupić. Zakąteczek - cukiereczek.

Buziak

Jeszcze trochę i będzie ładnie. Na razie vanilki malutkie i Variegatusów nie widać, ale jak urosną...już to widzę
Kindzia 06:46, 28 kwi 2014

JulkAd napisał(a)

Aż mnie się czerwień na policzki rzuciła i miód na serce wylał jak słyszę takie słowa...dziękuję Ci Kasiu za nie .....
.....gnojówka z pokrzyw?, no też by wypadało, muszę po pokrzywy się udać, ale do nich to kawał drogi mam, bo ostatnio park wykosili...
.....no już jestem, przynajmniej spróbuję

Czerwień to Ci się powinna ze wstydu rzucić, że mnie tak opuściłaś...
Pokrzywy ręce mi poparzyły, mimo rękawiczek. Jakieś skórzane powinnam założyć. Gnojówka się robi, zaczyna śmierdzieć
Ty się wciągnij z powrotem, bo mówię Ci, lanie nieuniknione!
Kindzia 06:46, 28 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Moja gnojówka już tydzień się robi

Buziaczki

Oooo, to Twoja już śmierdzi fest

Kindzia 06:48, 28 kwi 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

U Kasi ,,normalka'' wszystko przemyślale ,dopasowane, i dopiero sadzone

Powiedziałabym, że nie do końca Bogusiu Gdyby tak było, to nie przesadzałabym. Ale już wiem gdzie wiosną...albo jesienią jak się da (muszę się dowiedzieć) przesadzę Marikena z buksikową skarpetką
Kindzia 06:53, 28 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Kindzia to ja już zamiawiam kilka Twoich "nadmiarów" w przyszłym sezonie Jestem pierwsza w kolejce Wygląda to super, chociaż Luki ma chyba rację będzie tego duuuużo Ja dwa lata temu kupiłam dwie ciemne żurawki w tym roku mam ich ok 30 Ale piękne są te Twoje

W przyszłym jeszcze nie będę dzielić, chcę busz Ale potem masz pierwszeństwo
Moje zeszłoroczne, na obrzeżach skarpy, wielkie kupiłam i dość gęsto sadzone były, wcale za obfite nie są. Busz będzie pewnie, ale o to mi chodzi
Być może w przyszłym roku ich za dużo będzie, a tam mam same piękności southern comfort, marmalade i sweet tea. Dobrze, będzie czym się dzielić
Kindzia 06:56, 28 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kasia buchanani wyglądają dobrze z innymi zielonymi trawkami. Podjerzyj kompozycje u Any Art z ubiegłego sezonu.

Tak, wiem, że zielone podkreśli ich kolor (M mówi, że to uschłe, on by nie kupił), koło buksików będzie je widać. Za nimi mam vanlki i miskanty, muszę poczekać aż się rozrośnie, zobaczę, ile miejsca zostanie na jeszcze
Any wątek często oglądam, bardzo podobają mi się nasadzenia w jej ogrodzie. Jeszcze przelecę uważniej.
Kindzia 07:02, 28 kwi 2014

O 5-tej rano obudziła mnie ulewa...pierwszy dzień urlopu, to tradycji musi stać się zadość Godzinę solidnie padało, ale teraz już niebieskie z białymi chmurkami na niebie. Niech trochę obeschnie i w pierwszej kolejności za dalie się biorę. Już wymyśliłam gdzie płotek z buksika posadzę, obfocę i do akceptacji przedłożę Potem za żurawki i trawki się wezmę. A potem jeszcze muszę lewkonią miejsce znaleźć, które pewnie pielenie musi przed sadzeniem przejść.
Róże mi zarasta...
I jeszcze gdzieś w ten grafik ogrodowy, do środy, muszę mycie okien i prasowanie, nie tylko, firanek wcisnąć

Miłego i słonecznego życzę
boguslawa_ma... 07:04, 28 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Powiedziałabym, że nie do końca Bogusiu Gdyby tak było, to nie przesadzałabym. Ale już wiem gdzie wiosną...albo jesienią jak się da (muszę się dowiedzieć) przesadzę Marikena z buksikową skarpetką

Kobieto jeszcze jedno nie zasadzone a już myślisz żeby drugie przesadzać,ale masz paer,ale to dobrze,
bo mnie sę nic nie chce jeszcze mnie jakiś wirus grypy dopadł,idę do lekarza ,ale co się dziwić cały tydzień chorego wnuka pilnowałam,na kogoś choroba musiała przejść
Przyjemnego sadzenia,u nas słoneczko świeci
A co to jest ta Markiena (domyślam się że jakies drzewko)