Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

agam 10:58, 28 kwi 2014

Wreszcie, nareszcie. Pięknie, trawnik nowiutki szybko podrośnie, pogoda teraz idealna.
Mam pytanie odnośnie żurawek, niektóre są takie wybujałe, czy one są już do dzielenia?
Pozdrawiam
Syla 11:21, 28 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Gdzieś Ty była !!!!
No ale dobrze że jesteś Ty i Twój piękny ogród

jestem , cały czas jestem piękny nie jest ale działam ile mam jeszcze sił to będę działać ..... muszę tylko dzień rozciągnąć i wymienić baterie
Syla 11:23, 28 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Sylwuś fajnie, że jesteś zapracowana kobieto Ogród cudny i wypieszczony

masakrycznego trawnika nie pokazuję bo mnie drażni i nie będę Was dodatkowo obciążać marnymi widokami .... uciekam kosić trawnik bo chłopców brak i to kolejna rzecz i ostatnia ogrodowo którą zostałam obdarowana .... Muszę jeszcze podkaszarkę rozpracować , będzie to mój pierwszy raz
Syla 11:24, 28 kwi 2014

dorciabe napisał(a)
Sylwia ogród piękny wiosną Pozachwycałam się

dzięki najbardziej się cieszę z jabłonki , posadzona już pokazała uroczy kwiatostan
Syla 11:27, 28 kwi 2014

agam napisał(a)
Wreszcie, nareszcie. Pięknie, trawnik nowiutki szybko podrośnie, pogoda teraz idealna.
Mam pytanie odnośnie żurawek, niektóre są takie wybujałe, czy one są już do dzielenia?
Pozdrawiam

Mogą być do dzielenia , oczywiście .... Ja jednak zostawiam takie duże , te które wyglądały marnie bo miały opuchlaki wyciągałam i dzieliłam i gniotłam to świństwo .... Reszta nie powinna już nic w korzeniach mieć .... mam nadzieję , że je wszystkie wygniotłam

Każdą żurawkę która ma tzw odnóżki (nie wiem czy się dobrze wryaziłam) można podzielić , nie koniecznie musi być wielka
agam 11:30, 28 kwi 2014

Syla napisał(a)

Mogą być do dzielenia , oczywiście .... Ja jednak zostawiam takie duże , te które wyglądały marnie bo miały opuchlaki wyciągałam i dzieliłam i gniotłam to świństwo .... Reszta nie powinna już nic w korzeniach mieć .... mam nadzieję , że je wszystkie wygniotłam

Każdą żurawkę która ma tzw odnóżki (nie wiem czy się dobrze wryaziłam) można podzielić , nie koniecznie musi być wielka

Chodzi mi o to że niektóre żurawki mają liście wysoko do góry postawione, a reszta liści (chyba te starsze) leży na ziemi. Mam u mnie to samo, wiem że żurawki trzeba co jakiś czas odmładzać bo brzydko wyglądają.
Matka 11:35, 28 kwi 2014

trzeba, trzeba dzielić co jakiś czasSyla, uwierzysz, ze ja juz swoje w tym roku podzieliłam?a jeszcze nie tak dawno nie miałam ani jednej-pamiętasz jaka byłam błagająca?szok!

Cudny ogród...mnie ciekawi jak rozwiążesz sprawę z warzywniaczkiem
Tess 11:44, 28 kwi 2014

No, się doczekałam.
Piękna wiosenna odsłona.
Luki 11:54, 28 kwi 2014

No jak zaatakować to z grubej rury zachwycam się kolorami i idealnie wyciętymi krzewami. Stożek przy wejściu wygląda, że w tym roku już zagesci szczyt... idealny. Muszę jeszcze raz fotki zobaczyć. Chyba t też plac zabaw zmienił miejsce, albo coś przegapiłem
Zeta 12:08, 28 kwi 2014

Czy ja mogę prosić o zdjęcie bliżej tej rabatka pod brzozami Doorenbos ...mam taką w planach w miejscu wyciętych brzózek....tam są buksiki cisy czy cosik innego??? Może się zainspiruję