Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:20, 09 maj 2019

Do góry
Jadę ze wsi jestem bardzo wkurzona wczoraj musiał być spory przymrozek każda roślina która miała młode listki obmarzla.
Magnolia w katastrofalnym stanie

Zmarzły nawet nowe odrosty przy rododendronach

Winogron też nie będzie

Ogród z uśmiechem 19:23, 08 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Rogow piekny bylam. Musze spisac nazwy tulipanow piekne ktory dla ciebie najladniejszy.

Jeszcze nie pokazałam wszystkich. Ja lubię wszystkie kremowe, fioletowe, purpurowe
Ogród z uśmiechem 19:21, 08 maj 2019

Do góry
Jola bylas i napatrzylas sie za duzo. Nie daa sie co rok zmieniac. Pomysl, ze kiedys mialas taki zamysl i to ci sie podobalo i trzeba to pokochac. Przeciez nie jestes projektantka i tak masz ladnie wiec sie tym ciesz co masz.

Tez bym zmienila,. Ale eM by mnie z domu wyrzucil i tak kupuje w ukryciu.

Mnie Tam sie u mnie podoba juz sie przyzwyczaila do moich roslin.
Co zrobie w jesieni jedynie nakupie duzo cebul tulipanow i juz zasialam niezapominajki ktore uwielbiam.

Jeszcze chcialam sie zaptac wsiewasz niezap.... Czyl kupujesz kiedy ew wysiewasz

Pozdrawiam

Elu, oczywiście, ze im wiećej oglądamy to tym więcej chcemy z tego „uszczknąć „ dla siebie. Pomysłów, zestawień itd
Ja jestem taką sroczką, która kiedy jest w szkółce to nie może powstrzymać się od zakupów pięknych roślin a przecież ... prawie każda jest piękna.
Tak naprawdę to ja dopiero zaczynam. Dwa lata temu miałam na działce piach, cztery sosny samosiejki i kilka właśnie wtedy kupionych i świeżo posadzonych roślin od frontu. Teraz mam piękne drzewa, róże, trawy i zadowolenie, ze robię to własnymi łapkami
A eM to już przestał pytać

Niezapominajki znalazły się u mne w ogrodzie same Nie mam pojęcia skąd się wzięły. Prawdopodobnie przywędrowały z kupowaną wywrotkach ziemią. Czy będą się rozsiewać? Nie wiem, mam nadzieje bo pięknie wyglądają
Ogródek podwórkowy 23:58, 07 maj 2019

Do góry
Piękny ogródek. Widzę, że masz kopytnika błyszczące liście gdzie go kupowałas w Warszawie.
Ptasi gaj 23:06, 07 maj 2019

Do góry
Odnośnie odcinka 709 Mają wogrodzie Danusia posadziła platany.

Przechodząc dzisiaj zrobiłam fotki plątanie ok 8 letnich szybko rosną mają piękna korę jak widać na poniższych fotkach

Nowoczesny ogród ze skarpami 16:08, 07 maj 2019

Do góry
Zaznacz jak wygląda taka skarpa u Madzi watku "ogród z wilkiem" .
Dom bardzo ładny masz duże pole do popisu.
Trudno tutaj co kolwiek radzić zastosowała bym kamien, iglaki i liściaste krzaki na skarpach bo kosiarka trudno kosić na skarpach.
Drzewa nie wysokie przycinane.
Zibacz wątki tutaj się zorientujesz co i jak zrobić podaj co ci się podoba.
Trudno komuś radzić. Projektant też się pyta a co państwo sobie życzą.
Napis która strona frontowa z tyłu, wschodnia, zachodnią, południe północ.

Pozdrawiam

Pani Elżbieto u Madzi w wątku "ogród z wilkiem" bardzo ładnie, zadbany ogród widać dużo pracy włożone, piękne skarpy, jednak nie za bardzo w moim stylu.
Chciałabym bardziej uzyskać nowoczesny efekt, proste formy, sadzić w dużych grupach (nie pojedyncze sztuki) i ograniczyć ilość odmian.

Nie wiem właśnie dokładnie co ze sobą łączyć, dużo czytam i oglądam ale na razie brak weny...

Nastawiam się na trawy, żurawki, berberysy. Podobają mi się bardzo zestawienia roślin u Oli "Moja codzienność - ogród Oli" - dużo traw.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 15:02, 07 maj 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Te różowe płaczące drzewo to judaszowiec? Piękne.
Białoróżowe kwiatki to piwonia drzewiasta? Widziałem takie w ogrodzie botanicznym w Zabrzu, tylko bardziej różowe.

Damian wszystko się zgadza. Piękna zieleń i przepych kościelny zarazem, tak się zyje. Wszystkiego nie focilam. Griliwnia w stylu meksykański i jeszcze inne detale.
Ptasi gaj 11:53, 07 maj 2019

Do góry
CD

Chodniki z granitu odpadowego. Trawników nie fociłam bo tragicznym stanie

Mam nie daleko zakład kamieniarski już rozmawiałam nogi mu orzywiezdz takich odpadów.

Piękny chodnik. Hmm, zakład kamieniarski. Muszę iść tym tropem.
Ogród z uśmiechem 21:08, 06 maj 2019

Do góry
Rogow piekny bylam. Musze spisac nazwy tulipanow piekne ktory dla ciebie najladniejszy.
Ogród z uśmiechem 20:58, 06 maj 2019

Do góry
Jola bylas i napatrzylas sie za duzo. Nie daa sie co rok zmieniac. Pomysl, ze kiedys mialas taki zamysl i to ci sie podobalo i trzeba to pokochac. Przeciez nie jestes projektantka i tak masz ladnie wiec sie tym ciesz co masz.

Tez bym zmienila,. Ale eM by mnie z domu wyrzucil i tak kupuje w ukryciu.

Mnie Tam sie u mnie podoba juz sie przyzwyczaila do moich roslin.
Co zrobie w jesieni jedynie nakupie duzo cebul tulipanow i juz zasialam niezapominajki ktore uwielbiam.

Jeszcze chcialam sie zaptac wsiewasz niezap.... Czyl kupujesz kiedy ew wysiewasz

Pozdrawiam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:45, 06 maj 2019

Do góry
Pieknie tylko zimno jak ch.... Moze dlatego tulipany tak dlugo sie trzymaja.

U mnie tez roznie w cieniu jeszcze ladnie kwitna.

Jak beda nastepne dni otwarte postaram sie przyjechac bardzo jestem ciekawa rozwiazan wodnych no i reszty przede wszystkim nasadzen. Juz beda rosliny wodne rozwiniete. Tez bym teraz inaczej rozwiazala zaplanowala oczko. Mozno by go bylo pRzerobic ale juz mi sie nie chce.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:19, 06 maj 2019

Do góry
CD

To modrzew srebrzysty

Pod modrzewiem rośnie piękny buk czerwony widać, że cięty bardzo gęsty

Chodniki z granitu odpadowego. Trawników nie fociłam bo tragicznym stanie

Mam nie daleko zakład kamieniarski już rozmawiałam nogi mu orzywiezdz takich odpadów.

Ptasi gaj 20:13, 06 maj 2019

Do góry
CD

Ptasi gaj 20:10, 06 maj 2019

Do góry
Cd

Ptasi gaj 20:05, 06 maj 2019

Do góry
Byłam dzisiaj w pięknym ogrodzie przykościelnym. Chodziłam obok i nie wiedziała że za murowanym parkanem jest tak pięknie. Fociłam tylko te rośliny czy widoczki które mnie interesowaly.

To jest żywopłot z bukszpanu wysokości ok 70 cm

Ptasi gaj 12:22, 05 maj 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Sucho

Ela, u ciebie jednak musi być nieco cieplej niż u mnie, może dlatego, że u mnie wieje. W każdym razie rhododendrony moje jeszcze śpią jak susły. Tylko glicynie otwierają pączki i kalina powiększa kule kwiatowe.

Kasiu na suszę nie będę się licytować u mnie wydmuchow.
Wczoraj sądziłam dalie więc wiem jaka mam suszę, skala szpadel ledwo wchodził trzeba było ciosać.

U mnie z rodkow tylko królowa Elżbieta tak wczesna i kwiaty nie za bardzo wykształcone. Reszta powoli się zbiera. Już wiem, że 2 azalie żółte które kupiłam w tym roku nie będą kwitły obmarzly. Niala zbiera się do rozkwitu.

Starsze powolutku nabierają pąków. Jestem zawieszona magnolia żółta każdy rok inaczej zakwita. Raz ma liście i kwiaty raz same kwiaty. Teraz ma liście i kwiaty więc nie specjalnie widać kwiaty.

Dzisiaj zrobię jeszcze porządki po przycince m im azalia w bałaganie rośnie

Ptasi gaj 11:54, 05 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
U Ciebie już powojniki kwitną?

Tak bo to sa powojniki wczesne botaniczne. Nie raz sierpien-wrxesien powtarzają kwitnienie,ale o wiele mniej kwiatów się pojawia.
Pięknie wyglądają po okwitnieciu.
Ptasi gaj 09:13, 05 maj 2019

Do góry
Czarne świeczki wypuszczają

Ta sosenka po prawej ma 35cm mierzyłam. Pięknie rossnie od zeszłego roku samosiejka

Elu ta żółta hosta to Fire Island?
Ptasi gaj 22:27, 04 maj 2019

Do góry
CD

Ptasi gaj 22:22, 04 maj 2019

Do góry
Czarne świeczki wypuszczają

Ta sosenka po prawej ma 35cm mierzyłam. Pięknie rossnie od zeszłego roku samosiejka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies