Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:08, 08 maj 2019

tulucy napisał(a)
Pięknie Ci kwitnie, dawaj szerokie kadry.
Ja wczoraj stwierdziłam, że co się będę szczypać, jest, jak jest, może będzie trochę lepiej, a jak nie to trudno...

Czekam na róże, szałwie no i trawy. Zauważyłam, ze mam tendencję do kupowania roślin kwitnących czy pięknie wyglądających późnym latem i jesienią. Teraz mam trochę smutno i goło na rabatach.

Masz rację, szczypać się nie ma co. Cieszę się z tego co do tej pory zrobiłam a czas pokaże jakie będą tego efekty, dla mnie oczywiście a jeśli innym będzie się też podobać to będzie mi bardzo miło
malgorzata_s... 19:15, 08 maj 2019

Nooo kochana toś cudów się naoglądała. Dzięki że się z nami podzieliłaś Buziaki
jolanka 19:21, 08 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Jola bylas i napatrzylas sie za duzo. Nie daa sie co rok zmieniac. Pomysl, ze kiedys mialas taki zamysl i to ci sie podobalo i trzeba to pokochac. Przeciez nie jestes projektantka i tak masz ladnie wiec sie tym ciesz co masz.

Tez bym zmienila,. Ale eM by mnie z domu wyrzucil i tak kupuje w ukryciu.

Mnie Tam sie u mnie podoba juz sie przyzwyczaila do moich roslin.
Co zrobie w jesieni jedynie nakupie duzo cebul tulipanow i juz zasialam niezapominajki ktore uwielbiam.

Jeszcze chcialam sie zaptac wsiewasz niezap.... Czyl kupujesz kiedy ew wysiewasz

Pozdrawiam

Elu, oczywiście, ze im wiećej oglądamy to tym więcej chcemy z tego „uszczknąć „ dla siebie. Pomysłów, zestawień itd
Ja jestem taką sroczką, która kiedy jest w szkółce to nie może powstrzymać się od zakupów pięknych roślin a przecież ... prawie każda jest piękna.
Tak naprawdę to ja dopiero zaczynam. Dwa lata temu miałam na działce piach, cztery sosny samosiejki i kilka właśnie wtedy kupionych i świeżo posadzonych roślin od frontu. Teraz mam piękne drzewa, róże, trawy i zadowolenie, ze robię to własnymi łapkami
A eM to już przestał pytać

Niezapominajki znalazły się u mne w ogrodzie same Nie mam pojęcia skąd się wzięły. Prawdopodobnie przywędrowały z kupowaną wywrotkach ziemią. Czy będą się rozsiewać? Nie wiem, mam nadzieje bo pięknie wyglądają
jolanka 19:22, 08 maj 2019

MonikA napisał(a)

Jakie piękne

W tym roku nie będę ich wykopywać, ciekawe czy powtórzą kwitnienie
jolanka 19:23, 08 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Rogow piekny bylam. Musze spisac nazwy tulipanow piekne ktory dla ciebie najladniejszy.

Jeszcze nie pokazałam wszystkich. Ja lubię wszystkie kremowe, fioletowe, purpurowe
jolanka 19:25, 08 maj 2019

Zana napisał(a)

Ty się weź kobito nie wygłupiaj, co?

Te fuksjowe tulipany połączone z różowymi- no mega piękne są.
A klony mają boskie listeczki.

No wygłupiam się ale niektóre kawałki bym wymieniła. Troszkę
Tez mi się te tulipany podobają, dokupie jesienią ich więcej
jolanka 19:26, 08 maj 2019

ewsyg napisał(a)
Jolu, jakie piękne zdjęcia

Dziękuje
jolanka 19:27, 08 maj 2019

makadamia napisał(a)
Jolu, nie marudź!
Wydaje Ci się, że ogród źle wygląda, bo masz dużo prac rozpoczętych, ale to wszystko się w swoim czasie porobi i będzie gites

Buziaki
Oby tylko szybciej to było
jolanka 19:46, 08 maj 2019

mirkaka napisał(a)

Nie zgadzam się z tym.
Kadry z Twojego ogrodu takie same piękne
Gdyby Danusia nie stworzyła nowego ogrodu tylko miała ciągle ten pierwszy, zimozielony, żadna z nas nawet by nie pomyślała że to co teraz pokazuje jest piękne. Uważałybyśmy że jest za dużo, za kolorowo, ale teraz wszyscy uważamy że jest przepiękne, bo Danusia jest dla nas guru i wzorem.
Teraz to co tworzy wszystkim się podoba, bo wszyscy otworzyli się na takie kolorowe rabaty, wszystkie wiemy, że jak Danusia coś zrobi to musi to być piękne, modne i ze smakiem.
Dlatego nie krytykuj swojego ogrodu, zmieniaj jeśli coś Ci się nie podoba ale kochaj go, tak jaj Danusia swój, bo każdy ogród jest piękny jeśli jest w nim nasze serce i miłość i jest zadbany
A w ogrodach Danusi właśnie ta miłość do nich jest widoczna i ogrom pracy jaki w nie wkłada, i to powinniśmy wszyscy naśladować
Czego Tobie i nam wszystkim życzę

Masz rację, każdy nowy pomysł powoduje zmiany naszych upodobań, wpływa na nasze „chciejstwa”
Mnie osobiście nie chodziło o to, ze chciałabym u mne zupełnej zmiany nasadzeń ale raczej o to, że niektóre moje pomysły po prostu albo się nie sprawdzają albo przestały mi się podobać
Na pewno nie będę chciała tworzyć bardziej kolorowych rabat, bo nie lubię zbytniej różnorodności kolorystycznej. Lubię przestrzeń, lubię drzewa i te teraz kupuję, lubię róże, byliny (ale nie wszystkie ) No i trawy.
Ta moja krytyka dotyczyła raczej tempa tych zmian.
Jestem niecierpliwa i już chciałabym widzieć efekty. Hmm...
Dobrze, ze jesteście i dajecie czasami kopniaka
Gdybyśmy nie kochały tego co robimy to nie byłoby nas tutaj Dzięki za Twoje słowa
jolanka 19:48, 08 maj 2019

inka74 napisał(a)
Mirka - popieram w całej rozciągłości. A u Joli jest już bardzo dobra baza. Wystarczy jak zacznie dokańczać poszczególne rabaty i już inaczej będzie. I jak na 2 lata pracy i wymienianie całej nawierzchni, robienie własnymi rękami to Jola zrobiła bardzo dużo. Mam porównanie do ubiegłego roku.

Jolu - twój rosołek uratował mnie przed rozchorowaniem się. Genialny był. Wielkie buziaki!!!

Ściskam Iwonko
Mnie uratował Twój polar, tylko katar mnie dopadł.