Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z pergolą 17:32, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Spory misz masz się zrobił. Chyba tak chciałaś...
Ale pomysł z palisadkami dobry. Czyli 3 metry.
Ania, te palisadki podzielą ci rabatę. Ja bym to wykorzystała do podziału gatunków. Wewnątrz palisady i poza nią. Przeanalizuj jeszcze raz moją koncepcję. Szpaler jednakowych róż, delikatny podział gatunków roślin... Jakby kontynuacja uporzædkowanego przodu...
Są zwolennicy też twórczego bałaganu... W takim ci nie pomogę. Gubię się w nim.

O miskantach zrozumiałam z Ogrodowiska, że trzeba przyjąć pewne postanowienia. Mniej więcej co 3 lata zmniejszać karpę traw. Można podzielić wykopując całą lub tylko kawałek z boku. W ten sposób trawę dziewczyny trzymają w ryzach. Jak zostawisz na bardzo długo bez dzielenia, w środku się zrobi pusta. I kto jæ wtedy wyciągnie z ziemi? Tak wyczytałam u Danusi.
Ja będę swoją dzielić. Bynajmniej będę miała własne sadzonki za darmo...

misz masz?a mi się znowu wydaję że tylko troszkę zmienilam Twój pomysł
ja to sobie tak myslałam że na pieterku bedzie bialo na dole różowo, wspolnym punktem są obeliski. i do tego hanne dałam w róg dalej od innych róż bo mają zupelnie inny odcien
lekcja z miskantami zapisana, co 3 lata mała rewolucja
Typografia ogrodu 15:49, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli szybowiec był na specjalnie ważne urodziny? Fajnie miałaś.
zwykle urodziny.okraglebmam w tym roku oj fajnie niesamowite odczucie w trakcie akrobacji.polecam choc trzeba na rawde chciecy nie spanikowac
Moje małe królestwo 15:28, 18 mar 2016

Do góry
Ładnie się zapowiada. Rabatki oczyszczone. Różyczki wsadzone. Fajny gratis. ND lubi półcień. Lepiej kwitnie u mnie, jak ma poranne słońce.
Reklamowałaś brak róż? Napisz do nich. Płaciłaś za przesyłkę. Jak zamówisz w następnym miejscu- następny koszt.
Ogród z pergolą 15:21, 18 mar 2016

Do góry
Nie wiem czy gracki pod oknami...
Może lepiej rozplenica hameln?

Podział róż chyba jest dobry na twoim planie. Resztę w trakcie sadzenia ... Zmiany i improwizacja zawsze towarzyszy takiemu sadzeniu. nic się wtedy nie zgadza
Ogród z pergolą 15:15, 18 mar 2016

Do góry
Spory misz masz się zrobił. Chyba tak chciałaś...
Ale pomysł z palisadkami dobry. Czyli 3 metry.
Ania, te palisadki podzielą ci rabatę. Ja bym to wykorzystała do podziału gatunków. Wewnątrz palisady i poza nią. Przeanalizuj jeszcze raz moją koncepcję. Szpaler jednakowych róż, delikatny podział gatunków roślin... Jakby kontynuacja uporzædkowanego przodu...
Są zwolennicy też twórczego bałaganu... W takim ci nie pomogę. Gubię się w nim.

O miskantach zrozumiałam z Ogrodowiska, że trzeba przyjąć pewne postanowienia. Mniej więcej co 3 lata zmniejszać karpę traw. Można podzielić wykopując całą lub tylko kawałek z boku. W ten sposób trawę dziewczyny trzymają w ryzach. Jak zostawisz na bardzo długo bez dzielenia, w środku się zrobi pusta. I kto jæ wtedy wyciągnie z ziemi? Tak wyczytałam u Danusi.
Ja będę swoją dzielić. Bynajmniej będę miała własne sadzonki za darmo...
Typografia ogrodu 14:47, 18 mar 2016

Do góry
Czyli szybowiec był na specjalnie ważne urodziny? Fajnie miałaś.
Ogród Mirelli 10:26, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Marudziłaś na te krokusy we wrzosach...
Wrzosy przycięte, krokusy cudnie tam wyglądają

Iwonko tak, w przyciętych wrzosach od razu lepiej się prezentują
Na jesień więcej dosadzę. no chyba, że wrzosowisko zlikwiduję, bo coś mnie denerwuje - za płasko
Asi ogródek pod świerkami 08:57, 18 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Iwk4 Ty taka dobra dusza forum chętna do pomocy

Asiu może mi umknęło,a gdzie będziesz robisz stipowe pole?Z czym ją będziesz łączyć?

Pola stipowego nie mam w planach. Nie mam też sprecyzowanych planów dla stipy. Potraktuję ją raczej jako wypełniacz . Przejrzę rabaty i wtedy pomyślę.
Ogródek Iwony 08:56, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Postaram się zajrzeć, ale na weekend nie licz. Muszę odwiedzić moją siostrę, jest poważnie chora.
Hortensje powoli zaczęłam ciąć, przy okazji porządkowania rabat. Robię tak, by już do danej rabaty nie wracać. Na koniec zostawię sobie różankę i lawendę.
Mówisz, ze stipę się źle pikuje? Hm... chciałam moją popikować, ale czasu zabrakło. Po kilka sztuk może być

Życzę zdrowia dla siostry . Ja hortensje ciachnę chyba wszystkie jutro bo już wypuszczają paki.Dziś krwawnik muszę popikować. Ale najpierw idę robić gipsowe jajca
Asi ogródek pod świerkami 08:54, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, w czym masz problem?
Przyszłam ...

Iwk4 Ty taka dobra dusza forum chętna do pomocy

Asiu może mi umknęło,a gdzie będziesz robisz stipowe pole?Z czym ją będziesz łączyć?
Ogródek Iwony 08:42, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jutro do południa porządki. Potem weekendowe zakupy... Oprać przyjezdnych, przygotować do wyjazdu... Standard.
W niedzielę chcę siostrę odwiedzić... I następny tydzień będzie
Z kąd ja to znam .Milego weekendu Iwonko.
Ogródek Iwony 08:14, 18 mar 2016

Do góry
Moniko, a mi się zdaje, że połowa rzeczy leży ugorem.
Muszę opróżnić komodę, bo M ją do malowania chce zabrać. Nie wiem, gdzie wszystko upchnę. A święta idą...
Ogródek Iwony 07:51, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wczoraj poszłam spać wcześnie, jak dziecko o 22.00 byłam już przygotowana do błogiego snu. A o 1.00 obudziłam się i nie mogłam zasnąć. Czasami tak mam. I tak do 3.30 bezsenne kręcenie się na łóżku... Poodpisywałam na posty, zajrzałam na kilka wątków.
Dziś po pracy byłam padnięta. Wypiłam koktajl i się zaczęłam zastanawiać. Miałam dwa wyjścia: przespać się, albo iść do ogrodu. Poszłam przekopywać kawałek rabaty, nawiozłam obornika, przycięłam trawy, dosypałam resztę kompostu, wygrabiłam rabatę. Przesadziłam 3 bukszpany i 3 żurawki na rabacie ognistej Dosadziłam ID przed Baronem. Będę miała zestawienie, jak u Polinki: Red Baron i ID. Wytyczyłam miejsce pod parking. Tylko nie wiem, kiedy kostkę położymy, ale wytyczenie linii pozwoliło na poszerzenie rabaty

A potem poleciałam na chór. Dziś zeszło nam trochę dłużej, prześpiewaliśmy cały repertuar na Tridum Paschalne .... na 4 głosy. jeszcze we wtorek ostatnia próba. Ładnie już wychodzi nam

Dziewczyno ale masz power
Tez musze porzadnie wziac sie do roboty
Ogródek Iwony 07:46, 18 mar 2016

Do góry
Jutro do południa porządki. Potem weekendowe zakupy... Oprać przyjezdnych, przygotować do wyjazdu... Standard.
W niedzielę chcę siostrę odwiedzić... I następny tydzień będzie
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:19, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś mam na plusie. Bratki sterczą do góry
super, u nas malutki mrozik

a jak planujesz w sobote oprysk, bo ja się mocno nastawiam
Ogródek Iwony 07:19, 18 mar 2016

Do góry
Cześć wszystkim. Dziś u mnie na plusie. Nawet +4 jest z rana.
Miłego dnia wszystkim życzę.
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:17, 18 mar 2016

Do góry
Dziś mam na plusie. Bratki sterczą do góry
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:05, 18 mar 2016

Do góry
Przy tarasie zaczyna się robif ładnie. Lubię te linie wyznaczone krawężnikami. Humus - fajna rzecz. Roślinki się odwdzięczą.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:02, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sprawdź jeszcze raz. Pogoda zmienną jest. Wpisałam moją miejscowość i dla mnie jest ok. Jeden raz tylko -1. Reszta na plusie.

Kilka pierwszych dni pracy w ogrodzie- to zakwasy normalne. Potem będzie już tylko lepiej.

Ale tylko dla Warszawy pokazuje temp przy gruncie, a te są najnizsze
Jak się patrzy na temp nocne to złe nie wyglada
Ale u mnie na wys 1,5m jest zawsze tyle ile prognozują przy gruncie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:55, 18 mar 2016

Do góry
Róże w kopcach powinny być ok. Najwyżej niżej je przytniesz za miesiąc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies