Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Glina i zielsko 10:45, 04 wrz 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziś życzymy Wam zdrowia i dobrych humorów.

Dziękujemy i wzajemnie! Kubeczki jakby to rzekła moja córka takie retro
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:34, 04 wrz 2024

Do góry
Coś próbowałam tworzyć, ale mi to średnio wychodzi

Buty robiły za drzewa

Tu jeszcze widok na taras ze sciezki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:31, 04 wrz 2024

Do góry
Dzięki wszystkim za gratulacje. Wciąż czuję się niegodna tej nagrody.

Potrzebuję waszej pomocy. Oczywiście mam niedosyt i w planach kolejne wycinanie trawnika. Potrzebuję pomysłu na stworzenie ładnych kształtów rabat, tak by pasowała do reszty i stworzenie jakiegoś ciągu komunikacyjnego z tarasu do huśtawki, ale nie po lini prostej, bo mi się nie podoba, potrzebuję jakiś zawijasów

To stare zdjęcie, ale dobrze widać kształty rabat

Zaznaczyłam, gdzie widziałabym nowe rabaty. W tym dużym kole chciałabym posadzić brzozy doorenbos, 2-3 sztuki. To mniejsze koło przy tarasie jest też możliwe do zaaranzowania, być może w późniejszym czasie, bo czuję, że trawnika tam też za dużo.
Glina i zielsko 09:26, 04 wrz 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)

Prześliczne! Kubeczki jak w dzieciństwie, w białym, drewnianym kredensie u cioci, u której każde wakacje spędzałyśmy! Mleko prosto od krowy z pianką na górze smakowało najlepiej już bym takiego nie wypiła chyba, ale mam teorię, że dlatego teraz nadal najbardziej lubię latte z pianką
Dobrego dnia i dużo zdrówka dla Was też!
Glina i zielsko 08:36, 04 wrz 2024

Do góry
Ogród bez roweru 23:26, 03 wrz 2024

Do góry
Zobacz tutaj co napisałam we wrześniu 2022, po wejściu na Triglav.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6461-ogrod-bez-roweru?page=137

Wyprawę na Triglav można rozpocząć z różnych dolin. Na sam szczyt także można wejść różnymi trasami.
Rozpoczęcie z doliny Vrata wygląda tak. Trzeba się wdrapać na te skały. Prosty spacerek to nie będzie.

Jeżeli zaczyna się z doliny Vrata, to dwa warianty prowadzą do Triglavskiego domu na Kredarici. Podejście na sam szczyt od tego schroniska, z mojego punktu widzenia, nie było bardzo trudne. Większość trasy idzie się górą grani.
(Budynki na dole to Triglavski dom na Kredarici)

Rozpoczęcie trasy od strony od której patrzyłaś, czyli od wschodu, jest chyba prostsze. Trasa będzie chyba dłuższa, ale bardziej wypłaszczona.
Zgodnie z przewodnikiem Alpy Julijskie, Piotra Nowickiego i Janusza Poręby, jeżeli chodzi o końcowy odcinek, tzn. wejście na sam szczyt, to najprostsze jest podejście od schroniska Koca na Dolicu, a drugie w kolejności z Domu Planika, przez Mali Triglav (!). Ten drugi wariant da się pewnie połączyć z podejściem z dołu od wschodu.
Wzgórze chaosu 23:08, 03 wrz 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)

Masz pięknie
Poproszę więcej zdjęć z fotelikiem z tej serii Mam taki sam i jak go widzę na Twoich zdjęciach to oczami wyobraźni "myślę" sobie, że te foty to z moich rabatów
Grzebiuszka ziemna 23:02, 03 wrz 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Te świecące to mi meduzy przypominają

W której Krynicy?

Asiu niech Ci będą meduzy, a jak meduzy to w Krynicy Morskiej Ela też widzi meduzy, ale za to Basia widzi fontanny Wniosek - każdy widzi to co chce

ElzbietaFranka napisał(a)
Dla mnie Edith Piaf zawsze się kojarzy z piosenką "Niczego mi nie żałuje". Z Niemenem "Sen o Warszawie", Demarczyk "Groszki"...

Ela wymieniłaś wszystkie trzy, które uwielbiam, "Sen o Warszawie" słuchałam ostatnio w kółko włączając na YT "odtwarzaj w pętli". A "Modlitwa" Nalepy i Breakout?
Dzień bez muzyki jest dniem straconym

Magara napisał(a)
Bożenko, ja się do Ciebie jednak zapisuję na listę chętnych na te paprocie
Nie wiem kiedy będę je chciała, ale zapisana przynajmniej będę

Magarku ok jesteś wciągnięta na społeczną listę

antracyt napisał(a)
Kurcze, dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu tyle pięknych zdjęć.
Zakątek z paprociami jak z innej pory roku.
Co ciekawego rozmnażasz przy kawiarence?

Zuza dzięki miło, że zajrzałaś. Mam prowadzone od nasionka krwawnice i na razie sobie rosną w doniczuszkach, a przeszły wiele od całkowitego przesuszenia i ponad 40°C na słońcu (np dziś okropny ukrop ) do zbyt intensywnego podlewania (deszcze) zahartowane jak nic

Rzuciłam w kąt ogrodu kępę rudbekii błyskotliwej, bo już nie miałam gdzie wcisnąć, a ona szalona i tak bujnęła, może ktoś chciałby taką kępę? Wysłałabym

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:58, 03 wrz 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Okulary ciemne wskazane - obłędu ogrodowego w oczach nie widać
Asia, przyrzeczeniami wrześniowymi się absolutnie nie przejmuj Co to za wrzesień jak temperatury 30 na plusie??? No żaden wrzesień, tombak jakiś
Ogród prawie wymarzony … 22:15, 03 wrz 2024

Do góry
Mam prośbę. Czy dałabyś radę wrzucić fotkę aktualną z tego samego miejsca? Takie porównawcze ujęcie do tego z 2021 roku jak się wszystko rozrosło.
olciamanolcia napisał(a)

Glina i zielsko 21:50, 03 wrz 2024

Do góry
Polon napisał(a)
Czyli na tej rabacie ze zdjęcia były jeszcze drzewa? Gdzie?
Liliowce jeszcze kwitną? Pięknie

One kwitna do jesieni.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:22, 03 wrz 2024

Do góry
Ja będę szukać narcyzów Thalia na trójkąty frontowe. Podpatrzyłam u Danusi w połączeniu z ciemiernikami, kulami. Ruszyła też przedsprzedaż krokusów w sklepie online, w którym co roku kupuje nasiona warzywne ehhh…
Gardenarium

Pokażę nasz ogród 21:19, 03 wrz 2024

Do góry
Pokażę nasz ogród 21:17, 03 wrz 2024

Do góry
Jeszcze kilka dni temu ogród wydawał mi się jakiś zarośniety i szary. Wydawało się, że rośliny straciły blask i jesień wali przez furtkę. Ale oczywiście cięcie kantów i koszenie trawnika zawsze wprowadza spokój, a przy niższym już słońcu zieleń prezentuje się świetnie.
Dębowe zakątki 21:00, 03 wrz 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Bardzo lubię nasturcje, dawno nie siałam, trzeba się poprawić na przyszły rok

Ja ich nie siałam z 8 lat. W tym roku się skusiłam na małym kawałeczku. I kwitną i kwitną. I to mi się podoba

Dębowe zakątki 20:55, 03 wrz 2024

Do góry
Ptasi gaj 20:49, 03 wrz 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
...Ja tam też mam piękne bugenwille które bez problemu u mnie rosną w dużej donicy. Ta balkonowa w Wawie.
Mam balkon zasłonięty bo bym nie wytrzymała tych 8 godz w słońcu.

Elu piękna roślina ta bugenwilla, gratuluję jej uprawy Wygląda na dość wysoką?
Dębowe zakątki 20:48, 03 wrz 2024

Do góry
I takie kwiatki w tym roku też mam

Dębowe zakątki 20:45, 03 wrz 2024

Do góry
Dębowe zakątki 20:43, 03 wrz 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu, portret wyszedł rewelacyjnie! I w ogóle owocny plener!

A dziękuję za pochwałę mojego obarzu
Takie plenery to suuper sprawa oderwanie się od różnych rzeczy, gonitwy życia codziennego, pracy itp. a malowanie i samemu w grupie jest inspirujące i człowiek ciągle uczy się od drugich osób. Naprawdę super taki wyjazd i plener.
Ja jestem zadowolona. A i kilka nowych obrazów też namalowałam. To mnie samą cieszy.

Ogród wrześniowy..ale letni i kolorowy
Hibiskusy jeszcze kwitną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies