Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 17 kwi 2014

Do góry
Iwonko informacje na pw

Karolino pisałem do nich wczoraj, jeszcze nei odpisali, mam nadzieję, że też po świętach dostane przesyłke
Moja "przyziemna" :) pasja 20:57, 17 kwi 2014

Do góry
Luki, podziwiam Cię, za taką dokładność. Ja staram się zielsko wyrywać, ale pewnie sam wiesz, że najczęściej kończy się na urwaniu liści. Skoro nawet Twój sposób nie podziałał, to ja chyba go też nie wytępię .

A paczuszka fajna, mnie też się podoba .
Moja codzienność - ogród Oli 20:56, 17 kwi 2014

Do góry
Kolejne piękne zakupy poproszę kontakt bo też poluje na hortensje, a te są godne uwagi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:46, 17 kwi 2014

Do góry
Dobrze, że nożyce odmówiły współpracy bo za późno na cięcie buksików chyba, że nie zależy ci na większości nowych przyrostów. Teraz żywopłocik się łądnie zagęści i w czerwcu będzie po cięciu perfekcyjny. Wrzosowskio ładnie wyszło, a rabaty hortensjowej jestem ciekawy
Moja "przyziemna" :) pasja 20:28, 17 kwi 2014

Do góry
Wrr to podagrycznik mam też tego dziada na jednej rabacie i jakoś urodzajnie inne rośliny tam nie rosną, chociaż azotu w glebie mam chyba sporo, albo miałem W rabacie ciężko jest go wytępić, walcze od kilku lat, nawet pare razy wykopałem ziemie i przesiewałem, a i tak coś zostało. Nie próbowałem jeszcze roundapem malować listków

Paczuszka świetnie zapakowan i rośliny świetnej jakości. Tak powinni postępować wszyscy sprzedawcy.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:42, 17 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Okrutni ludzie na tym forum gdzie nie spojrze to pięknymi magnoliami katują.
Oczywiście ja z olgomną przyjemnością ogldam i podziwiam

No zgadzam się z Toba bo sama padam łupem okrucieństwa
Dziś znowu azalię japońską kupiłam bo była taka ładna.... I gdzie ja ją wsadzę?
A Susanka ma już ostatnie chwile...
Życie w wiejskim ogrodzie 17:06, 17 kwi 2014

Do góry
admete napisał(a)

Dobiegłam do końca .
Widać na każdym zdjęciu ile serca wkładasz w ogród.

Po wysianych warzywach i kwiatach też - ja też trochę wysiałam,ale ostatnio mi ręce opadły bo wszystko stoi w miejscu , albo po pikowaniu pomału pada . A Ty takie piękne prymule wyhodowałeś!!!!!

Wkleiłeś jedno zdjęcie z targów z prymulami - to stoisko właśnie kojarzę i chyba przy nim stałyśmy chwilę, ale oglądałyśmy białe i niebieskie - tam były te w których się zakochałam?

Fajne zakupy poczyniłeś w tym roku .

Czekam na odsłonę warzywnika bo czuję że to będzie wielkie wooooooooooow .

No i tulipany w donicach - no poezja!!!!
Ściągnę na za rok

Miłego dnia!!!
Słoneczko wychodzi powinno być wreszcie wiosenniej

ps piszesz o giełdzie u siebie - a tam nie widziałeś przypadkiem Danusiowych prymulek - przepraszam za monotematyczność, ale jak mi coś wlezie do głowy to wygonić ciężko

Hej Aguś!

Na giełdę kwiatową na razie się nie wybieram ale będę pamiętał o Tobie i jak mi wpadną w oko to Ci dam znać Swoją drogą mają bardzo ciekawy kwiat i dość nietypowy pokrój

Czytałem że Luki wybiera się do szkółki która była na targach z prymulami więc jesteś uratowana bo na pewno Ci pomorze

Niestety warzywnik nie będzie taki jakim sobie go wyobrażałem Miały być poletka z warzywami otoczone trawnikami ale za mało zostawiłem miejsca na to założenie Tunel foliowy na pomidory już rozłożony, większość warzyw już posiana, trawa na głównej alejce wysiana a reszta wyjdzie w praniu

Nie zniechęcaj się Siewki już tak mają że są bardzo kapryśne Są takie odmiany z którymi nie ma żadnych kłopotów i rosną jak chwasty a reszta wymaga odpowiednich zabiegów by cokolwiek wyrosło Ja osobiście uwielbiam żeniszka meksykańskiego ale wyhodowanie go od ziarenka graniczy z cudem a jak się uda to i tak kwitnie jesienią

Nieskromnie przyznam że tulipki w donicach w tym roku mi się udały i robią wrażenie

Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia

Ogród cioci 15:36, 17 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu tak to ta szkółka Luki dam ci na pw. jak nie odpowiedzą pozytywnie na reklamacje to umieszczę nazwę wielkimi literami na forum i nie tylko. Na razie jak ktoś chce to na priwa poślę.

Ja też namiar poproszę.... ... Cofnęłam się aż do tej masakry paczkowej.. ... To jest po,prostu niemożliwe ....

Trzymaj się......fajnie ,że Cię eMuś na duchu podtrzymuje i to prawda ,że zdrówko wązniejsze niż kasa
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:27, 17 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jakie różnice w temperaturach, u mnie dzisiaj przymroziło do -3, ale na szczęście bez strat, najważniejsze dla mnei rośliny okryłem

Dzizassss, przecież Kalety to od nas rzut beretem ... No może spory rzut , ale zawsze rzut

Takie różnice ?????
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:45, 17 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Do szkółki z pierwiosnkami, o której mowa mam 15-20 minut drogi i bardzo często tam bywam.
Jak byłem ostatnio pierwiosnków było sporo (większość pojechała na targi w tym momencie) ale specjalnie się nie przyglądałem Planuje wizyte we wtorek więc mogę się rozejrzeć

Łukasz będę wdzięczna
Przygarnę wszystko z czarnym akcentem

Pokażę Wam od razu jakie okazy znalazłam

http://www.ashwoodnurseries.com/shop/primula-auricula-selfs-dark-the-raven.html

http://www.ashwoodnurseries.com/shop/primula-auricula-selfs-yellow-piccadilly.html

http://www.ashwoodnurseries.com/shop/primula-auricula-edge-silver-white-warwick.html

http://www.ashwoodnurseries.com/shop/primula-auricula-star-wars.html

I wiele innych - jak zamykam oczy to nic innego nie widzę tylko te biało - kolorowe oczka - hahahaha.

Kończę kawę zmykam na wybieganie psa i zabieram się za okna - dziś taka zmiana w temperaturze że hej .

Ja znowu coś przytachałam do domu, nie duże - ale ładne.
i czaiłam się na rh w biedronce (dzięki cynkowi u Gardenera ), ale tam gdzie byłam były tak poupychane i połamane że żal ściskał, podjadę później do innej i może uda mi się wybrac ładny, zdrowy biały .

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:03, 17 kwi 2014

Do góry
Aniu dziękuje, ale jeszcze do ideału buksikom brakuje

Meldunek pogodowy. Przyrozek na poziome 3 stopnia. Strat zero.
Okrywanie wczoraj się opłaciło, bo duży miskant troszeczke ucierpiał, ale nie na tyle, żeby zdechł. Gdybym nie przykrył wrażliwych roślin mógłby być pogrom.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:00, 17 kwi 2014

Do góry
Jakie różnice w temperaturach, u mnie dzisiaj przymroziło do -3, ale na szczęście bez strat, najważniejsze dla mnei rośliny okryłem
Borówcowy raj 09:54, 17 kwi 2014

Do góry
Idealnie trafiłem na fotki, bo coś bardzo skromnie z nimi ostatnio Wszytsko łądnie przycięte, a drzewa owocowe jak zwykle zachwycają.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:51, 17 kwi 2014

Do góry
Aniu parawan z cisa wyszedł świetnie Również mam taki parawan zasłaniający (nie tak szlachetny), a za nim zawsze ogromny bałagan. Takie miejsce to coś pięknego bez skrępowania można wrzucać wszystko co popadnie i raz od święta posprzątać
Jurajski Ogród 09:43, 17 kwi 2014

Do góry
Twój ogród z tym pięknym krajobrazem w około za każdym razem mnie zachwyca. Ogród w takim miejscu to przwdziwy skarb
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:40, 17 kwi 2014

Do góry
Do szkółki z pierwiosnkami, o której mowa mam 15-20 minut drogi i bardzo często tam bywam.
Jak byłem ostatnio pierwiosnków było sporo (większość pojechała na targi w tym momencie) ale specjalnie się nie przyglądałem Planuje wizyte we wtorek więc mogę się rozejrzeć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:32, 17 kwi 2014

Do góry
Irenko na pewno nie wszystkie rośliny ucierpiały, tym bardziej nie martw się o żurawki, tulipany powinny się podnieść. Wiem jakie to uczucie, 2 lata temu straciłem kwitnienie liliowców i lili przez mocny przymrozek. Musi być dobrze.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:26, 17 kwi 2014

Do góry
Już myślałem, że rusztowania do mycia okien przygotowane a jednak nie.
U mnie dzisiaj też był przymrozek -3, ale wczoraj wszystko co wrażliwe przykryłem i zero strat.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:23, 17 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jaki dzisiaj piękny dzień cóż może być piękniejszego od kolejnych wolnych 8 dni

Zamawiał ktoś może przypadkiem deszcz, śnieg, grad i burze w komplecie bo przesyłka chyba trafiła pod zły adres

u mnie to samo było... no prawie bo zabrakło takich ładnie przyciętych buksików
Ogród cioci 19:01, 16 kwi 2014

Do góry
Aniu tak to ta szkółka Luki dam ci na pw. jak nie odpowiedzą pozytywnie na reklamacje to umieszczę nazwę wielkimi literami na forum i nie tylko. Na razie jak ktoś chce to na priwa poślę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies