Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 10:03, 22 sty 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Tez Aniu widziałam no i w dodatku ostatnio lubie rozowe róze wiec z niebieskim pasują, a ja mam wlasnie taką słoneczną patelnie, chce jakos ogarnąc, zeby nie bylo takiego misz-maszu, pomaranczowe lilie juz jesienia zabrałam, reszte musze wiosna zaczac porzadkowac no i co mi z tego wyjdzie to się zobaczy. Musze tez przesadzic rh bo rosnie na tej patelni i sie męczy, dzis to wiem, jak sadziłam to nie wiedziałam U Ciebie Aniu duzo miejsca, to i dla roz by sie znalazło Są piękne Echh zreszta co mi sie nie podoba? wszystko co kwitnie to dla mnie piękne [b]Przyjedziecie do mnie to mi cos doradzicie, licze na to

No nie wiem czy umiem doradzać ale przyjadę na pewno Kiedyś podobały mi się tylko zielone - iglaki, krzewy mało kwitnące a teraz coraz bardziej oczka mi się śmieją do koloru, do kwiatów, do owadów który przysiadają na tych kolorach... potrzebuję koloru i pomału go wprowadzam do ogrodu U mnie miejsca dużo, ale muszę pomału bo inaczej nie daję rady a jak nie daję rady to się denerwuję bo wszystko ma być jak ma być Więc pomalutku - co rok to ciut i jakoś będzie
Pozdrawiam na dobry dzień
Dwa ogrody 03:18, 22 sty 2014

Do góry

lilie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:39, 21 sty 2014

Do góry
Łukasz, pięknie! Rośliny zdrowe, wszystko aż kipi z rabat, widać, że o nie dbasz. Rojniki rewelacyjne, lilie niesamowite, ależ one muszę pięknie pachnieć!
Powodzenia jutro, bo czytam, że ciężki dzień!
Dwa ogrody 13:59, 21 sty 2014

Do góry
Przetacznik ożankowy taki dziki widzę
Dużo niebieskiego..
Ozdóbki ptaszkowe podziwiam.. szkoda, że tak daleko bym sie też zapisała na lekce decupage.
Lilia biało różwa-piękna

Odpowiedź dla Joli..są lilie które kompletnie nie pachną

Do Wł..a zawsze przez Łódź

Kowalika nigdy u siebie nie miałam .. czekam może sie pojawi
Dwa ogrody 00:06, 21 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mała Mi i mnie oczarowała liliami. Są piękne.

Ewo, moja mama miała kiedyś lilie, gdzieś ten sentyment pozostał a jak popatrzy się na te wszystkie cudeńka, pokazywane tutaj, to chęci się nabiera, tym bardziej, że nie są tak kłopotliwe w uprawie
Dwa ogrody 00:01, 21 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasiek
barbara_kraj... na pewno miejsce się znajdzie na następne lilie, a wybrałaś na pewno piękne
an_tre masz rację, nie dość że pięknie kwitną to jeszcze pachną intensywnie,

Od wczoraj silny wiatr i deszcz ze śniegiem, zaczął się ruch przy karmnikach, sikory gromadnie okupują wszystkie stołówki, pojawiły się też inne ptaszki. Zdjęcia robione przez szyby:
kowalik, czuł się bardzo pewnie, sikory ustępowały mu miejsca, na krótko pojawiał się drugi, nieco mniejszy:

mazurek

piękne ptaszki, w tamtym roku miałam kolegę kowalika, codziennie przylatywał na taras i potrafił przepędzić wszystkie, które właśnie korzystały z karmnika ptaki, bardzo waleczny i dzięcioł też przylatywał ale duży, średniego nie miałam przyjemności gościć kwiatki też piękne pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:47, 20 sty 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusiu - róże z przetacznikiem widziałam u Alinki - i powiem ci że zrobiły wrażenie na mnie - ja romantyczka jestem to to jest raj dla oczu Tylko że ja nie mam róż - co prawda mam je w planie ale ciągle nie mogę znaleźć miejsca dla nich - bo one lubią dużo słoneczka. Mam co prawda takie jedno wolne - pokaże kiedyś to się zastanowimy czy tam się udałoby Róże, buksik, i przetacznik A planów to faktycznie masz duuuużo. Ja Ci życzę ich spełnienia

To napisałam u siebie ale uznałam, że u Ciebie też to wkleję

Tez Aniu widziałam no i w dodatku ostatnio lubie rozowe róze wiec z niebieskim pasują, a ja mam wlasnie taką słoneczną patelnie, chce jakos ogarnąc, zeby nie bylo takiego misz-maszu, pomaranczowe lilie juz jesienia zabrałam, reszte musze wiosna zaczac porzadkowac no i co mi z tego wyjdzie to się zobaczy. Musze tez przesadzic rh bo rosnie na tej patelni i sie męczy, dzis to wiem, jak sadziłam to nie wiedziałam U Ciebie Aniu duzo miejsca, to i dla roz by sie znalazło Są piękne Echh zreszta co mi sie nie podoba? wszystko co kwitnie to dla mnie piękne Przyjedziecie do mnie to mi cos doradzicie, licze na to
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:47, 20 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na jakie zdjęcia trafiłam!!! Piękne!!! Wiosenne i letnie

A ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pomarańczowego nie mam w ogrodzie, no ... oprócz jakiejś zaplątanej lilii. Nie lubię pomarańczowych kwiatów. Ale zeszłego lata zobaczyłam u Bogusi takie lilie łososiowe, to przecież pochodna pomarańczu...i zakochałam się Mam !!!

Pozdrawiam i macham

Buziolek

Kindzia no nareszcie, bom się już martwiła Sama widzisz, że ja też pomarańczowego niewiele mam - choć w sumie to każdy kolor jest ładny. Też macham do Ciebie obiema łapkami - pokazuj się Buziam

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:44, 20 sty 2014

Do góry
Aniu o przetaczniku zapomniałam a mam go juz w planach i marzeniach od zeszłego roku, szukałam go po wszystkich mozliwych u mnie szkolkach, jak byłam w Pisarzowicach to tez patrzyłam i nigdzie go niestety nie bylo. W koncu go bede musiała zamowic przez internet chodz bardzo nie lubie, bo wole widziec co kupuję No i jeszcze bardzo bym chciala buka czerwonego na pniu ale ciagle odkładam ten zakup na pozniej Szukam tez kaliny japonskiej, piekny krzew kwitnący bardzo dlugo. Zobaczyłam go w ogrodzie u Jasi i jestem zachwycona. Jeszcze lilie martagony bo tez nie mam a sa cudnej urodyNo wiec jak widzisz planow mam dużo

Danusiu - róże z przetacznikiem widziałam u Alinki - i powiem ci że zrobiły wrażenie na mnie - ja romantyczka jestem to to jest raj dla oczu Tylko że ja nie mam róż - co prawda mam je w planie ale ciągle nie mogę znaleźć miejsca dla nich - bo one lubią dużo słoneczka. Mam co prawda takie jedno wolne - pokaże kiedyś to się zastanowimy czy tam się udałoby Róże, buksik, i przetacznik A planów to faktycznie masz duuuużo. Ja Ci życzę ich spełnienia
Ogród Eli 20:33, 20 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
dopadłam takie coś w obi szkoda, że muszę czekać do następnego roku żeby zakwitły ale lepszy rydz niż nic

[/quote

Ja kupiłam tylko nasinka bratków takich dziwnych jakis ale zamówiłam lilie i troszke bylin, wiec tez juz wiosne zaczełam.Pozdrawiam Elu.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:44, 20 sty 2014

Do góry
Na jakie zdjęcia trafiłam!!! Piękne!!! Wiosenne i letnie

A ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pomarańczowego nie mam w ogrodzie, no ... oprócz jakiejś zaplątanej lilii. Nie lubię pomarańczowych kwiatów. Ale zeszłego lata zobaczyłam u Bogusi takie lilie łososiowe, to przecież pochodna pomarańczu...i zakochałam się Mam !!!

Pozdrawiam i macham

Buziolek
Dwa ogrody 18:56, 20 sty 2014

Do góry
Wspaniałe lilie i przetaczniki
Stołówka działa znakomicie też
Dwa ogrody 18:40, 20 sty 2014

Do góry
Piękne lilie U siebie nie mam, bo niestety nie lubię ich zapachu. Kiedyś ścięłam do wazonu i od tego czasu j..
Ale patrzeć lubię zawsze
Dwa ogrody 18:35, 20 sty 2014

Do góry
Kasiek
barbara_kraj... na pewno miejsce się znajdzie na następne lilie, a wybrałaś na pewno piękne
an_tre masz rację, nie dość że pięknie kwitną to jeszcze pachną intensywnie,

Od wczoraj silny wiatr i deszcz ze śniegiem, zaczął się ruch przy karmnikach, sikory gromadnie okupują wszystkie stołówki, pojawiły się też inne ptaszki. Zdjęcia robione przez szyby:
kowalik, czuł się bardzo pewnie, sikory ustępowały mu miejsca, na krótko pojawiał się drugi, nieco mniejszy:

mazurek

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:51, 20 sty 2014

Do góry
Aniu o przetaczniku zapomniałam a mam go juz w planach i marzeniach od zeszłego roku, szukałam go po wszystkich mozliwych u mnie szkolkach, jak byłam w Pisarzowicach to tez patrzyłam i nigdzie go niestety nie bylo. W koncu go bede musiała zamowic przez internet chodz bardzo nie lubie, bo wole widziec co kupuję No i jeszcze bardzo bym chciala buka czerwonego na pniu ale ciagle odkładam ten zakup na pozniej Szukam tez kaliny japonskiej, piekny krzew kwitnący bardzo dlugo. Zobaczyłam go w ogrodzie u Jasi i jestem zachwycona. Jeszcze lilie martagony bo tez nie mam a sa cudnej urodyNo wiec jak widzisz planow mam dużo
Dwa ogrody 22:23, 19 sty 2014

Do góry
Lilie robią wrażenie, to po różach królowe ogrodu
pozdrówka zostawiam
Dwa ogrody 22:21, 19 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Na koniec lilie, w tym roku będą nowe cebulki, to zasługa Małej Mi ... tak pięknie prezentowała swoje...

Tak, to się udziela. I ja złożyłam zamówienie na lilie, choć zastanawiam się gdzie je posadzę?
Ogród cioci 21:08, 19 sty 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Lilie oczywiście piękne - jak to lilie trudno się nie zachwycać. ale super te pomarańczowe pełne tulipanki... czy to są też takie "jednorazowe" jak pisałaś czy zostały Ci po kwitnieniu. Bardzo fajne. Rzeczywiscie znalazłaś sporo pomarczowego Pozdrawiam cieplutko

Niestety wszystkie pełne okazały się jednorazowe Kupiłam tym razem zwykłe odmiany
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 19 sty 2014

Do góry
O kurcze - ale dałaś tym pomarańczem O kurcze - pięknie Ania. Tojeść jest bardzo ciekawa - chociaż jak to tojeść jak dla mnie trochę się za bardzo rozrasta. Kolorek ma super. Ale mnie zachwyciły też lewizja, pełne jasne tulipanki, pomarańczowe jeżóweczki na chwilę wstrzymały dech liliowce cud miód... a lilie, lilie to wiadomo... Ale Ty tego masz Kobietko. Ja Ciem podziwiam bezwzględnie za "obrabianie" tego wszystkiego i dzięki że tak cieszysz nam oczka
Liliowo i kolorowo:) 20:38, 19 sty 2014

Do góry

Agnieszko o cebulowe to sie nie martwie bo czesto tak jest, ze wychodza wczesniej ale potem kwitna normalnie, gorzej z hortensjami ogrodowymi a i bukietowe tez maja paki, jak nie bedzie mocnych mrozow to mysle, ze nic im nie bedzie ale i tak nie mamy wplywu na to. Gorzej, ze i lilie juz wychodza, klematisy pąki mają az za bardzo., odbiją na nowo zapewne.

No to w sprawie cebulowych pocieszyłaś co do hortensji to bukietowe u mnie śpią, ogrodowe zakryte - wole nie sprawdzać, pnąca puszcza pąki . Makabra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies