Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Celina 11:12, 18 lut 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

nie ide jeszcze do ogrodu przycinac i obcinac bo się jednak obawiam mrozow bo to przeciez luty dopiero i moge im zaszkodzic. Wierzba sie u mnie zieleni i ciekawe czy do niedzieli przy tym slonku sie całkiem zazieleni, trawa zresztą również A ile kretowisk u mnie, bedzie pracy oj bedzie ale ruch to samo zrowie

Też mam wątpliwości, ,że jeszcze luty. Ale dzisiaj powycinam resztki bylin . Wyłażą już wilczomlecze i rozchodniki więc muszę im zrobić miejsce.

Danusiu zamówiłaś jakieś nowe lilie?

danuta_szwajcer 12:29, 18 lut 2014

Celina napisał(a)

Też mam wątpliwości, ,że jeszcze luty. Ale dzisiaj powycinam resztki bylin . Wyłażą już wilczomlecze i rozchodniki więc muszę im zrobić miejsce.

Danusiu zamówiłaś jakieś nowe lilie?

Celinko tez chyba tylko resztki bylin usune chociaz one ochraniaja tez te nowe co wypuszczaja, sama juz nie wiem. Liscie wygrabie co mi nawiało. Lilie kupiłam tylko drzewiastą On Stage i orientalna Muscadet. U nas na targu mozna pozniej kupic lilie i duzo taniej niz w wysyłkowych więc poczekam, bo tak wczesnie kupione to potem problem bo szybko wyrastają. Mam swoją Panią co juz sie znamy bo jestem stałą klientką i mam do niej zaufanie Ma tez nasiona i inne byliny więc lubie u niej kupowac.
boguslawa_ma... 17:17, 18 lut 2014

Danusiu lilie już kupiłaś,ja zamówiłam w marcu będą wysyłaćPozdrawiam
Agnieszka_B 17:36, 18 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Danusiu lilie już kupiłaś,ja zamówiłam w marcu będą wysyłaćPozdrawiam

a gdzie te lilie zamawiacie?
danuta_szwajcer 18:41, 18 lut 2014

Agnieszka_B napisał(a)

a gdzie te lilie zamawiacie?

Pojechałm do Castoramy po doniczke do storczykow no i nakupiłam lilii A zamawiac najlepiej zaraz Ci posle na pr. Zawsze kupuje na targu u nas w dni targowe, wiosna, jak bedziesz chciala to dam Ci znac jak juz beda w sprzedazy i duzy wybor i tanio.
danuta_szwajcer 19:33, 18 lut 2014

Wiosna z dzisiaj

Marta7 21:10, 18 lut 2014

Wiosna z dzisiaj

Danusia no to u Ciebie wiosna! Jak miło ogląda się takie obrazki!
Wiesz że dzisiaj kupiłam identyczną lilię jak TY -właśnie wyczytałam u Ciebie-On Stage
Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 21:51, 18 lut 2014

Jak widac Martus szalejemy, chociaz Ty chyba bardziej niz ja bo juz tyle nakupilas, ale tez dziasiaj 10 szt. lilii Orienpent zakupilam pierwszy raz przez internet, takie cudne, ze chciejstwo znowu górą Moze uda mi sie w koncu roze co sobie po wielkich trudach wybrałam zakupic. Oj tyle jeszcze mam chciejstw tylko czasu i konsekwencji mi brakuje Bo i jeszcze miejsce musze zrobic i uporzadkowac ten moj misz-masz.
Marta7 23:29, 18 lut 2014

Jak widac Martus szalejemy, chociaz Ty chyba bardziej niz ja bo juz tyle nakupilas, ale tez dziasiaj 10 szt. lilii Orienpent zakupilam pierwszy raz przez internet, takie cudne, ze chciejstwo znowu górą Moze uda mi sie w koncu roze co sobie po wielkich trudach wybrałam zakupic. Oj tyle jeszcze mam chciejstw tylko czasu i konsekwencji mi brakuje Bo i jeszcze miejsce musze zrobic i uporzadkowac ten moj misz-masz.

Danusia mus iść zaraz na internet i pooglądać Orienpent,ja też zamówiłam trochę róży,między innymi Twoją Veilchenblau,a Twoj misz-masz jest cudny,żebyś nie przesadziła czasem z tym uporządkowaniem
danuta_szwajcer 08:25, 19 lut 2014

Marta7 napisał(a)

Danusia mus iść zaraz na internet i pooglądać Orienpent,ja też zamówiłam trochę róży,między innymi Twoją Veilchenblau,a Twoj misz-masz jest cudny,żebyś nie przesadziła czasem z tym uporządkowaniem

No to zapewne jak zobaczysz to zamowisz A dla róży przeznacz troche miejsca bo pieknie się rozrasta i trzeba ją do podpory wiązac A z uporzadkowaniem to mysle, ze nie przesadze bo to bym nie była ja