Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Celina 10:47, 18 lut 2014

Ja dziś obcinałam byliny , mój M podcinał żywopłoty, a juto może opryski ale bylin jeszcze masa do obcięcia wystarczy na długo tej pracy . I zamówiłam dzis nowe liliowce , nie mam pojęcia gdzie je posadzę bo ani grama ziemi wolnej nie mam.A wcześniej juz zamówiłam lilie i byliny. Chyba na drodze dojazdowej bedę sadzic.Spotkanie było świetne a w środę znów mam spotkanie choc nie ogrodowiskowe.Pozdrawiam.

Lilie też zamówiłam dzisiaj tnę badylki, Jeszcze nie wszystko rozgarniam ,bo różnie może być .

pogoda świetna pozdrawiam
makkasia 14:23, 18 lut 2014

Bodziu melduje się, długo mnie nie było... teraz jestem, czytam, cieszę się Waszą wiosną bo u mnie jak zwykle najpóźniej wszystko będzie Buuuu ale nie narzekam Wiosna wiosna !!!!, ,
świetne spotkanie ..zazdraszczam
Bogdzia 17:44, 18 lut 2014

dajana napisał(a)
I ja nie omieszkałam zwiedzić wątek spotkaniowy Komentarz zostawiłam nie będę sie więc powtarzać ale pierwszą ciebie dojrzałam Twoja twarz Bożenko jest znana bo dużo jest twoich zdjęć ,zawsze ciepła i uśmiechnięta Zapadasz w pamięć zupełnie nie z tych powodów o których piszesz ale podoba mi się twoje poczucie humoru Skoro obcinasz już byliny to znak ze ja tez już mogę Jakie i czego robisz teraz opryski?U ciebie nie ma już gdzie sadzic a u mnie pustka Rzuć jakimś badylkiem na małopolskę może do mnie doleci i się przyjmnie hi,hi.Ciekawe kiedy ja tej chwili doczekam mówiąc,Już nie mam gdzie sadzić Pozdrawiam cię Bożenko,bawcie się dobrze bo to są fajne chwile poprawiające nastrój ,szczególnie o tej porze roku Sympatycznych znajomych nigdy doc

Dajanko dzieki za miłe słowa. Opryski robił dzis M Promanalem, szczególnie jałowce świerki i drzewka owocowe choc na te ostatnie jeszcze za wcześnie ale jak się rozpędził to i zrobił.Na spotkaniu było miło bardzo a dzis już zateskniłam za zapiekanką ze szpinakiem Margarete i oczywiście powtórkę zrobiłam , pycha. Pozdrówka Dajanko.
Bogdzia 17:50, 18 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam cieplutko
Zdjęcia ze spotkania obejrzałam ,Ciebie już znałam, ale resztę było mi bardzo miło poznać

Wszyscy piszecie ze mnie znacie to chyba znak ze za dużo tu moich zdjęc. Trzeba bedzie się chowac przed fotografami. Pozdrawiam Ewo .
Bogdzia 17:54, 18 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. matematycznie oszukujesz.. a matematyki nie da się oszukać... nie zajmujesz tak dużo miejsca na foto A tak swoja drogą Małgosia też zajmuje dużo miejsca, bo prawie na każdym foto macha łapkami...na szerokość... Tak sobie na to patrzyłam i śmiałam się, bo ja też mocno gestykuluję, ale ja malutka to muszę nadrabiać braki

No wiesz? Ja oszukuje ? A zmierzyłaś????
Bogdzia 17:58, 18 lut 2014

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, czytam że działasz w ogrodzie.
Rzeczywiście fajna pogoda na obcinanie bylin,
życzę Ci więc dobrych nastrojów na najbliższe dni.
Ja ostro w pracy więc będę dorywczo na forum

Podziałałam wszystkiego kilka godzin w jednym dniu. Dziś wolałam piec zapiekankę ze szpinakiem a przy okazji jakaś pizza sie zrobiła , jak się najadłam to do ogrodu już mi sie iśc nie chcialo , a jutro znów mam spotkanie i cały dzień zejdzie a robota ogródkowa czeka.Dużo zapału miałam a na niczym sie skonczyło.Pozdrawiam Ula i mam nadzieje ze Tobie robota lepiej poszła niz mnie.
Bogdzia 18:01, 18 lut 2014

Celina napisał(a)

Lilie też zamówiłam dzisiaj tnę badylki, Jeszcze nie wszystko rozgarniam ,bo różnie może być .

pogoda świetna pozdrawiam

U mnie tez dziś śliczny dzień był. Do 5 marca ma nie byc nawet nocnych przymrozków (u mnie ) wiec chyba trzeba poważnie sie zabrac za prace ogródkowe.Pozdrówka Celinko.
Bogdzia 18:12, 18 lut 2014

makkasia napisał(a)
Bodziu melduje się, długo mnie nie było... teraz jestem, czytam, cieszę się Waszą wiosną bo u mnie jak zwykle najpóźniej wszystko będzie Buuuu ale nie narzekam Wiosna wiosna !!!!, ,
świetne spotkanie ..zazdraszczam

Pomorze to zachód Polski to wczesna wiosnę powinnaś miec.U mnie dwa krokusiki wiosnę zwiastuja , niedługo mam nadzieje bedzie więcej, a spotkania są oczywiście fantastyczne.Pozdrówka serdeczne.
Celina 18:52, 18 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez dziś śliczny dzień był. Do 5 marca ma nie byc nawet nocnych przymrozków (u mnie ) wiec chyba trzeba poważnie sie zabrac za prace ogródkowe.Pozdrówka Celinko.

Pobiegałaś dzisiaj z wiaderkiem?

Właśnie wróciłam . Na sobotę już M zapowiedziałam ,że od rana -wio!!

Mocniej czapkę nasunął i udawał, że nie słyszy
Bogdzia 19:23, 18 lut 2014

Celina napisał(a)

Pobiegałaś dzisiaj z wiaderkiem?

Właśnie wróciłam . Na sobotę już M zapowiedziałam ,że od rana -wio!!

Mocniej czapkę nasunął i udawał, że nie słyszy

Nie biegałam , piekłam. Do ogrodu dopiero w czwartek wrócę.