Vivo w tym roku chciałabym kupić kilka jakiś iglastych drzewek na tą wielką środkową rabatę, bo trochę potrwa zanim podrosną, bo ja kupuję takie malusie. Chcę też kupić po jednym krzaczku róży z wybranych z waszą pomocą róż, żeby móć je już rozmnażać np jeśli na tą okrągłą rabatę wybiorę już załóżmy White Cover, do środka Elmshorn to kupię już po jednym krzaczku, posadzę na razie takie pojedyncze i będę rozmnażać, a w tym czasie będę już walczyć z resztą rabatek i roślinek. Tak też zrobię z innymi różami. Jeśli już zdecyduję jaką różę wsadzić w danym miejscu, to będę mogła już po krzaczku kupić i to nie tylko do tego kącika ale też myślę kupić różę The Fairy okrywową i rozmnażać ją wzełuż drogi do domu, przy tych kulkach z danicy. Mam też zamiar posadzić róże pod domem i tam mam zamiar zrobić tak samo, czyli kupić już jedną, posadzić i rozmnażać. Czyli chciałabym zdecydować się na jakieś konkretne róże, żeby móc już coś działać.
Jeśli chodzi o to, czy tą w środku różę dać w ciemniejszym, czy jaśniejszym różu to nie jestem tego pewna. Myślę, że jasny róż rozjaśni ładnie ten kąt, ale z drugiej strony ciemniejszy róż też nie będzie zły, bo przecież będzie biała solidna obwódka chyba z White Cover. A jaki róż ty radzisz? Na pewno zależy mi, żeby to były zdrowe róże i najbardziej lubię te z większymi kwiatami, takie jak np Chopin lub trochę mniejsze. Jeśli obwódka będzie miała drobne kwiaty, bo White Cover ma niewielkie, to fajnie by było żeby ta duża w środku miała duże kwiaty np róża Romanze.
Nie wiem jeszcze gdzie je kupię, ale jak będę wiedziała jakie róże kupić, to będzie mi łatwiej znaleźć miejsce, w którym one będą. W Rosaria.pl widziałam po 11zł róże. W Przytoku są 3x droższe.