Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Co i jak? Nowicjuszka 12:16, 01 maj 2015

Do góry
Mówisz i masz zdjęcia nie są najlepsze, bo telefonem

maleństwo rośnie sobie w donicy zrobionej oczywiście z brzozy zamierzenie jest takie - wisteria ma zazielenić wiatę i zrobić ładną ścianę jak się schodzi z tarasu na ogród

pomiędzy tujami są malwy posadzone - nie wiem jakie kolory, bo to mi mamusia przyniosła (zdobyczne od sąsiadki z działki)
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:47, 01 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
delektuję się tymi pięknymi fotkami z Twojego ogrodu.
Anitko, ostatnio chodzi za mną zakup tego wiązu, który masz przy schodach, możesz mi go jakoś zarekomendować, bo za wiele nie wiem o tej odmianie.

I jeszcze jedna prośba o fotkę z dalszej perspektywy z brzozą i szafirkami pod nią

Bardzo mi miło. Nie będę powtarzać za ZSZP , może coś z własnej obserwacji, nie mam z nim żadnych problemów, liście są tak duże, że bez wysiłku łatwo je jesienią pozbierać. Piękna gęsta korona w formie parasolki może stanowić schronienie przed słońcem , widziałam piękne altany wykonane z 4 wiązów rozpostartych na specjalnym trejażu.
Jedyne zagrożenie to taka choroba nazywana grafiozą, jak już trafi na wiąza, to niestety trzeba go w jej efekcie wyciąć, bo choroba ta prowadzi do zamierania całego drzewa. Ale póki co to mam 2 wiązy. Ten większy posadzony w bardziej przepuszczalnej glebie, rośnie szybciej i jest bardziej dorodny, tak więc trzeba mu wybrać takie miejsce, gdzie będzie miał najlepsze warunki do wzrostu

Proszę bardzo zdjecie brzozy Youngii z dalszej perspektywy

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:47, 01 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Zresztą na mnie Źle wpŁywa takie czekanie tzn nie na mnie a na mój portfel, bo jak nie robię przy rabatach teraz to myślę a jak myślę to głównie o tym co by tu jeszcze zrobić.. no i .... wymyśliłam... wszyscy maja rabaty z brzozami ja też chcę (jedna ma być koło rzeczki , ale dlaczego drugiej nie zrobić koło domu :!!!?)..... to pomysł z wczoraj,
ale na teraz na wysokie brzozy pożyteczne miejsca brak więc sobie przypomniałam, że Madżen coś mówiła że te jej pendula to też są pożyteczne no i dogrzebałam się że to betula utilis long trank
No i od razu szukanie, w necie drzew nie lubię kupować bo ja wolę sobie je wybrać ....dotknąć ... a że ja niecierpliwa jestem i muszę mieć na już to dzisiaj z rana skoczyłam do mojej szkółki ... i niestety brak ... no więc po drodze była kolejna szkółka rzadko tam zaglądam ale skoro poszukuję to i tam się zatrzymałam ....a tam ...... stoją piękne ... dość wysokie i zakresie cenowym moje brzozy!!!!!!!
Płatność kartą .... więc od razu 3 szt. do wozu (bo ja tylko w ilościach ogrodowiskowych kupuję) i mam MOJE WŁASNE OSOBISTE BRZOZY .....

Joasiu. Bardzo się cieszę z Twych brzoz.
Na razie nic z nimi nie rob, nie tnij, tylko posadź i koniecznie dobrze opalikuj. Brzozy płytko sie korzenia i silne wiatry wykrzywiały mi je prez dwa lata. Ciąc mozesz pod koniec czerwca.
Czy Twoje nie sa szczepione? Bo wszystkie moje long trunk sa szczepione, przy czym moje to doorenbos.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 23:05, 30 kwi 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
to moje zakupy, przy Twoich to pikuś, a miałam wyrzuty

Tłumaczę sobie że te brzozy to taka sukienka wiosenna ... sukienka ....pal licho ..... najwyżej sobie uszyję ....a brzozy oko radują mnie wyrzuty sumienia szybko mijają jak ustawiam teraz na rabatach i widzę w wyobraźni efekty
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 23:03, 30 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Joasiu brzozy cięłam na początku wiosny.Teraz chyba będą bardzo puszczały soki.
Znajoma podcina swoje w lipcu.Może ktoś się jeszcze wypowie

Masz dużo fajnych roślinek do posadzenia.Ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie.Dzisiaj też widziałam trzmieliny z białymi obrzeżami, ale jeszcze się wstrzymałam.Myślałam czy nie pasowałyby u mnie za kosodrzewiną z hostami.
Muszę pomyśleć

A te brzózki to tak w szpalerze chcesz posadzić??Czy w trójkąt troszkę rozrzucić??

Odcięłam gałązkę i nie puszczają soków ale poczekam z radykalnym cięciem do późnego lata.

Roślinki czekają i aż się rwą do ziemi
a trzmieliny białe są śliczne mam nadzieję że na tle miskantów morning light będą ładną jasną plamę tworzyły, u ciebie też by rozjaśniły rabatę.

Na razie stoją zadołowane doniczkach i tak koło nich dreptam i pewnie nie raz je przestawię żeby zobaczyć co najlepiej pasuje, , sęk w tym że mi się podoba tak wszystko od linijki
Wilcza Góra 22:47, 30 kwi 2015

Do góry
Brzozy mają magiczną siłę. Wystarczy na nie popatrzeć i już człowiek jak w niebie. Postanowiłam "pójść" w brzozy. Mam na razie trzy swoje doorenbosy, ale wokół kilka wielkich zagajników brzozowych. Panicznie boję się, że mi je kiedys wytną. Chcę się zabezpieczyć i u siebie utworzyć kilka brzozowych skupisk. A magnolka urocza. Elizabeth - muszę zapamiętać
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:58, 30 kwi 2015

Do góry
Joasiu brzozy cięłam na początku wiosny.Teraz chyba będą bardzo puszczały soki.
Znajoma podcina swoje w lipcu.Może ktoś się jeszcze wypowie

Masz dużo fajnych roślinek do posadzenia.Ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie.Dzisiaj też widziałam trzmieliny z białymi obrzeżami, ale jeszcze się wstrzymałam.Myślałam czy nie pasowałyby u mnie za kosodrzewiną z hostami.
Muszę pomyśleć

A te brzózki to tak w szpalerze chcesz posadzić??Czy w trójkąt troszkę rozrzucić??
Moja "przyziemna" :) pasja 21:48, 30 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Twoje zdjęcia twoje brzozy, miskanty, lawendy to niesamowite uporządkowanie ... brak słów harmonia do której nigdy nie dotrę

Kasia, co Ty opowiadasz? W tym uporządkowaniu przydałoby mi się trochę Twoich cebulowych.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:29, 30 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Dzielna jesteś uwielbiałam to twoje gromadzenie roślinnych skarbów a maluchy do zabawy ciągną, a mam by kilofem chciała walić
jednak świder się spisał gdzieś w odcinku z Mają też widziałam jego uzycie.
Mnie ten R. w żelu rozczarował, niewygodny, ciągnie sie, jak gluty w nosie

Irenko najgorsze że ja nadal gromadzę
Żon już nawet nic nie mówi jak prawie co dzień wyciągam z auta coś zielonego, dzisiaj na brzozy to już nawet nic nie powiedział, zapytał tylko "a to co to.... i gdzie to będzie rosło "

A to mnie zdziwiłaś tym R. czyli nie warto .... to sobie będę rozrabiać do słoiczka w płynie i pędzelkiem będę tępić.

A świder polecam na trudne warunki.... pomocne urządzenie .... już się nie bojam sadzenia cisów...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:25, 30 kwi 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Przeczytała u Juzi, że brzozy kupiłaś więc przyszłam podejrzeć, super, kocham brzozy, klony też, Boże strasznie kochliwa jestem

Ty jesteś kochliwa a ja niecierpliwa
Jak coś sobie do głowy wbije to muszę koniecznie wszystko zrobić żeby to osiągnąć, bo spać bym nie mogła gdybym ich dzisiaj nie kupiła
a oto one

Na sople świątecznie nie patrzymy nie ma czasu ich ściągnąć.
Wilcza Góra 21:24, 30 kwi 2015

Do góry
Piękna ta magnolia
Ja uwielbiam brzozy, a Twoje takie dorodne.Ślicznie się prezentują u Ciebie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 20:00, 30 kwi 2015

Do góry
Reniu jak zielono już u Ciebie, tulipanki dostosowują się do twojej brzozy, piesia szczęśliwa...miłego weekendu ci życzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:55, 30 kwi 2015

Do góry
Dzień dobry,
książka przeczytana jednym tchem i szczerze powiedziawszy ja mam niedosyt w szczególności Pani projektów, chciałoby się więcej i więcej
Gratuluję Pani Danusiu.

Mam jeszcze pytanie, proszę mi powiedzieć w jakich odległościach od siebie, powinno się sadzić brzozy Doorenbos?
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 16:03, 30 kwi 2015

Do góry
Przeczytała u Juzi, że brzozy kupiłaś więc przyszłam podejrzeć, super, kocham brzozy, klony też, Boże strasznie kochliwa jestem
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:11, 30 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Jak ja lubię brzozy
Fajnie będzie

Ja tez je lubię od zawsze , ale od niedawna znalazłam dla nich miejsce na górnej części działki i to mnie cieszy jeszcze bardziej do wczoraj nie miałam pomysłu na tą część ogrodu, i doznałam olśnienia po wertowaniu po raz enty ogrodu Madżenki...
tylko że pogoda kiepska na weekend i znowu prace ogrodowe się przesuną .... zastanawiam się czy mogę jeszcze obciąć dolne pędy brzózkom, żeby podgolić trochę pieńki..czy raczej już za późno???
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:58, 30 kwi 2015

Do góry
Jak ja lubię brzozy
Fajnie będzie
Początki w Kruklandii 13:54, 30 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Hahaha... mnie upić to nie taka łatwa sprawa

No coś ty taką masz mocna głowę?????

Juzka ... pozazdrościłam wszystkim brzozowych rabat, białych pni, no i też będę miała !!! Brzozy kupione ... aktualnie czekają we wozie jestem happy!
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:35, 30 kwi 2015

Do góry
Brzozy planuje w tym miejscu...

pod brzozami rozplenice, rozchodniki, kulki bukszpanowe, no i oczywiście dla koloru jeżówki i przetaczniki.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:32, 30 kwi 2015

Do góry
Tak wygląda (brakuje tylko czosnków z wczoraj , widok z góry... widać jeszcze ile roboty mnie czeka ....

A to moje brzózki niestety ściśnięte w samochodzie czekają aż wyjdę z pracy.

Mają chyba z 2,5 m wysokości o ile nie więcej.... śliczniaste są, ale jedną rzecz zauważyłam, brzozy brodawkowe już wypuściły liście w ogrodniczym, a te jako jedyne brzozy jeszcze ....
Wszędzie pisze że brzozy szybko rosną , ciekawa jestem ile będę musiała czekać żeby jakieś parasolki z nich zrobić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:24, 30 kwi 2015

Do góry
Tylko się zastawiam kto na tych fotelach będzie siedział... chyba tytus... bo Ty nie będziesz miała czasu

Się chwalę .... w planach mam do zrobienia brzozową rabatę i udało mi się kupić brzozy Long Trunk To tak na otarcie łez że mogłam mieć platanów Nie ukrywam że inspirowałam się przy wyborze Twoją rabatą brzozową ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies