Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:06, 11 maj 2015

Do góry
powojniki tez juz w pakach a rubens szaleje z kiwtnieniem.
Jutro pryskam wszystko Kohinorem, wszędzie jakies dziwne golożery na drzewach (brzozy, buki) mam a roże maja pozwijane listki z kokonem. Nimułka?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:24, 11 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
U Ciebie jak zawsze pięknie . Rabata przeddomowa bardzo szykowna. Lubię te białe rododendrony, jeśli będę sadzić u siebie to właśnie CW .

Tulipany w każdej konfiguracji mają wiele uroku, więc nie walcz z Mamą o zmianę dekoracji .

Jak tam brzozy? Pokażesz korę?

Dziękuję CW to najładniejsze rodki, zawsze niezawodnie kwitną i mają fajny zwarty pokrój.

Brzozy już całe zieloniutkie, jak na razie kora łuszczy się tylko na jednej. Zapomniałem o zdjęciu, jutro pokażę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:12, 11 maj 2015

Do góry
U Ciebie jak zawsze pięknie . Rabata przeddomowa bardzo szykowna. Lubię te białe rododendrony, jeśli będę sadzić u siebie to właśnie CW .

Tulipany w każdej konfiguracji mają wiele uroku, więc nie walcz z Mamą o zmianę dekoracji .

Jak tam brzozy? Pokażesz korę?
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Tu ma być ogród :) 20:30, 11 maj 2015

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 14:53, 11 maj 2015

Do góry
Ostatnio u Kapiasa byłam, ma brzozy doorenbos taki cały szpaler wystawiony za 150zł,. wys. ok 4,5 metra
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:13, 11 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ja jak sadziłam moje brzozy to sąsiad się śmiał, że z odkurzaczem będę do niego przychodziła.Doszły kolejne drzewka i teraz już tylko mówi, że las zrobimy hi hi . Też nie chcemy konfliktów, ale kochamy drzewa

Tylko że mój sąsiad się raczej nie śmiał, a poważnie pisał, najwyżej sobie kupie odkurzacz a co mi tam, ja lubię drzewa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:05, 11 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już posadzone od 2 lat, oprócz tego, że wypiją to jeszcze świetnie wyglądają, to jedne z moich ulubionych drzew. Nie wiedziałam jak chcę, żeby całość wyglądała, ale wiedziałam, że brzozy musowo muszą być. No i mam kilka naście szt. Dziękuję za życzenia. Też do Ciebie zaglądam.

O to z brzozami mamy tak samo - dla mnie to takie drzewa kojące choć są ich przeciwnicy bo śmiecą. Zreszta co innego posadzić w dużej przestrzeni a ja mam na podjeździe i co posprząta się i jest ale lubię.
Pokaż swoje brzozy - fajnie do brzóz komponują się derenie te z pstrymi listkami albo najlepiej te z pędami zimą czerwonnymi / sibirika/ i te z zielonkawymi - w dużej przestrzeni fajnie.

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:52, 11 maj 2015

Do góry
Już posadzone od 2 lat, oprócz tego, że wypiją to jeszcze świetnie wyglądają, to jedne z moich ulubionych drzew. Nie wiedziałam jak chcę, żeby całość wyglądała, ale wiedziałam, że brzozy musowo muszą być. No i mam kilka naście szt. Dziękuję za życzenia. Też do Ciebie zaglądam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:44, 11 maj 2015

Do góry
Jakie brzozy.... Jaki ambrowiec... Olbrzym! (Mój to wypierdek przy Twoim) Istny szał! Pięknie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 11 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu

Dziękuję bardzo
Wcześniej nie byłam jakąś zagorzałą zwolenniczką buków, ale jak zobaczyłam tego mojego zieloniutkiego to tak mnie zauroczył (eMa też), że nie mogłam sobie odmówić i jeszcze dokupiliśmy mu 2 braciszków a co tam ... niech ma towarzystwo
Brzozy na razie chudzinki, powiewają sobie na wietrze - trzeba im zmyślną kompozycję na tej długiej rabacie zrobić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:41, 11 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną

Reniu, wybór padł nie tylko na piękne rośliny ale bardzo mi się podoba jak się przykładacie do sadzenia i przygotowania rabat.

Oby pięknie rosły, będę mocno trzymać kciuki…. No i oczywiście kibicuję!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:10, 11 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Miro - rów świetna sprawa woda do podlewania i można by coś fajnego zrobić tylko problem w tym, że w ciągu 4 lat dwa razy wylał w tym raz zrobiła się rzeka na 60 m szeroka i woda weszła do budynków gospodarczych. A to już problem, którego nie ma jak przeskoczyć. Do tego dochodzą sprawy regulacji prawnych bo cokolwiek robiąc z rowem trzeba specjalistycznego projektu i pozwoleń.
Sprawa otwarta na przyszłość - jakiś pomysł jest, ale wcześniej czeka nas generalny remont domu.

a to grubszy problem do załatwienia i chyba szybko zanim coś posadzisz w strefie zagrozonej, ja miałam namiastkę w ub roku jak jakimś cudem po ulewach częśc ogrodu stała w wodzie i niestety rosliny ucierpiały.
W poblizu rowu sadź brzozy trochę wypiją!

Ja do życzeń dorzucę cierpliwości i sił !, będę zaglądać

pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 07:15, 11 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Polinka gdzieś Ty się podziewała, dowołać się Ciebie nie dało
Przyznję że brzozy mają w sobie to coś, no ale chuderlaki to one som

Weekend imprezowy miałam Brzozy działają uspokajająco, wyciszająco, to każdy nimi zachwyconyKiedyś i u mnie zagoszczą

Pracujesz dzisiaj?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 05:52, 11 maj 2015

Do góry
bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:36, 11 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Zazdroszczę zakupów i........areału, u mnie i tak by sie tyle drzew nie zmieściło, moim nieosiagalnym marzeniem ogrodowym jest ambrowiec, brzozy, grujecznik, któryś z buków (wszystkie piekne, głóg, catalpa i platan.........eh, pomarzyc dobra rzecz.

A ambrowiec bossski

Kochana Małgosiu
Nawet nie wiesz jaka jestem szczęęęęęęśliwa z powodu tych zakupów
Nie przypuszczałam, że to może mieć taką siłę, tak dodawać entuzjazmu i dobrej energii Do 23.00 sadziliśmy w sobotę nasze nowe nabytki (nawet gdzieś na zdjęciu widać olbrzymi reflektor, przy którym kończyliśmy nasze prace)... i gdyby nie zmęczenie to jeszcze bym sobie na nie popatrzyła dłuższą chwilę i napawała się tym pięknem. Satysfakcja nie do opisania!

Jeśli chodzi o marzenia ... bez nich nasze życie nie miałoby sensu ... a i myślę, że jak bardzo bardzo bardzo pragniemy to nasze marzenia się spełniają ... sądzę, że te o których piszesz nie całkiem są nierealne ... moim zdaniem choć dla jednego z wymienionych przez Ciebie drzew znalazłoby się miejsce w Twoim ogrodzie

Dziękuję za miłe słowa

Teraz pozostaje tylko wierzyć, że te wszystkie drzewa zaklimatyzują się u mnie i będą długo cieszyć oczy swym pięknem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:20, 11 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
I ja czekam na zdjęcia zakupów Lista - imponująca
Jechałaś z konkretną listą, czy na miejscu decydowałaś, co weźmiesz?

Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:09, 11 maj 2015

Do góry
Zazdroszczę zakupów i........areału, u mnie i tak by sie tyle drzew nie zmieściło, moim nieosiagalnym marzeniem ogrodowym jest ambrowiec, brzozy, grujecznik, któryś z buków (wszystkie piekne, głóg, catalpa i platan.........eh, pomarzyc dobra rzecz.

A ambrowiec bossski
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 10 maj 2015

Do góry
I brzozy pożyteczne szt7

i całość (szkoda, że nie zrobiłam ujęcia z boku)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies