Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

gardney 23:26, 19 maj 2015

07_Rene napisał(a)

Mamy małe dziędzioły i drą dziuba non stop

rany to zupełnie jak moje dzieci.

Mi też bardzo przypadł do gustu twój kociołek z roślinkami.
Co to w tym przechowalniku za trawka? u mnie też jest masę przechowalników brz tego to chyba nie ma ogrodu
a te szczere pola w perspektywie są piękne,uwielbiam patrzeć w pole z mojego balkonu, i w horyzont to bardzo relaksuje
07_Rene 08:45, 20 maj 2015

babka napisał(a)
Przechowalnik dobrze mieć
Ładna okolica, lubię takie obrazki. Widok na pola, drzewa uwielbiam
Dzięcioły wiedziały gdzie się ulokować, dzięki temu masz fajne widowisko i słuchowisko
Podoba mi się wykorzystanie starych kociołków jako donic, też lubię nadawać drugie życie starociom. To daje taki swojski klimat, u Ciebie bardzo pasuje

Ps. przygotowałam paczkę, jutro wysyłam
Znajdziesz tam macierzankę i marcinki. Hostę z białym brzegiem i jedną z tych zielonych. Bidna taka ale ona szybko się rozrasta. Jedyna, która była normalnych gabarytów
Mam nadzieję, że szybko przesyłka dotrze do Ciebie i bez uszkodzeń

W okolicy mamy ogólnie bardzo dużo ptaków, w ubiegłym roku mieliśmy budkę ze szpakami, ale przez lato huragan ją zerwał.

Porobiłam sobie takie osłonki do donic Jeszcze kilka mam ze zwykych starych wiader, ale tam mam cebulowe jakieś wsadzone i dopiero wychodzą z ziemi. Dzięki, że Ci sie podoba, bo zaczęłam doła łapać....

Olu, to wypatruje paczki Dziękuję Ci bardzo. Chcesz coś w końcu ode mnie? Może hortensje pnącą mirranda? Mam jedną sadzoneczkę.

Bożykwiat meada

07_Rene 08:55, 20 maj 2015

gardney napisał(a)

rany to zupełnie jak moje dzieci.

Mi też bardzo przypadł do gustu twój kociołek z roślinkami.
Co to w tym przechowalniku za trawka? u mnie też jest masę przechowalników brz tego to chyba nie ma ogrodu
a te szczere pola w perspektywie są piękne,uwielbiam patrzeć w pole z mojego balkonu, i w horyzont to bardzo relaksuje

Moje też się tak zachowują jak tylko są razem, więc mam podwójny skrzekot

Cieszę się, że Ci się podoba.

Akurat te brzozy podsadzone trawą sa już na gotowo, tylko kanciki muszę porobić. Jeszcze nigdzie mam nie zrobione Niestety nie wiem co to za trawa, ale jak ci zależy to mogę poszukać. W każdym razie jest bardzo ekspansywna. Z jednej kępy po roku mam cały szpaler na kilkanaście metrów. Dosadziłam tam jeszcze werbenę.

Na tej rabacie z tyły też zrobiłam plamy werbenowe w trzech miejscach, łącząc je z różnymi trawami. Zobaczymy....

babka 21:01, 20 maj 2015

Cudownie pokazujesz roślinki, bożykwiat jak nie z tego świata
Werbena w trawkach mówisz ? Będzie odlotowo
Masz ogromne pole do popisu w aranżowaniu ogrodu i zazdroszczę Ci tego

Reniu tą hortensję chętnie przyjmę ale nie teraz. Mam dość ograniczone możliwości, muszę wymyśleć dla niej dobre miejsce. Możemy się umówić w ten sposób, że jak mi się wyklaruje koncepcja to się odezwę ? Nie chcę upychać roślin na siłę bo później wciąż są przesadzane z miejsca na miejsce i nic dobrego z tego nie ma
07_Rene 21:12, 20 maj 2015

babka napisał(a)
Cudownie pokazujesz roślinki, bożykwiat jak nie z tego świata
Werbena w trawkach mówisz ? Będzie odlotowo
Masz ogromne pole do popisu w aranżowaniu ogrodu i zazdroszczę Ci tego

Reniu tą hortensję chętnie przyjmę ale nie teraz. Mam dość ograniczone możliwości, muszę wymyśleć dla niej dobre miejsce. Możemy się umówić w ten sposób, że jak mi się wyklaruje koncepcja to się odezwę ? Nie chcę upychać roślin na siłę bo później wciąż są przesadzane z miejsca na miejsce i nic dobrego z tego nie ma

Pole do popisu jest w przenośni i dosłownie, ale w pojedynkę cięzko zadbać o takie połacie... Ciężko mi nawet oplewić to co mam teraz.

Hortensję trzymam dla Ciebie. U mnie rośnie w półcieniu (słońce tylko przed południem). Jakbyś coś wymyśliła innego to śmiało mów

Ja mam znowu dylematy, bo zamarzyły mi się rh na południową strone piwniczki i zgłębiam temat. Tam też jest półcień i widzę, że te rozplenice i jeżówki, które mam tam teraz chyba nie do końca dobrze się tam przez to czują.

babka 21:27, 20 maj 2015

Jeżówki jak najbardziej do słońca i chyba rozplenice też więc do półcienia wprowadź RH. Myślę, że to dobry pomysł. Pod drzewami powinny się czuć wyśmienicie.
Właśnie chciałam dodać do poprzedniego wpisu, że zazdroszczę ale nie wiem jak bym sobie poradziła z takim areałem :0
Reniu taką hostę jaką widziałaś u mnie przy kokoryczce własnie Ci wysłałam. Tą zieloną, która była powodem całego zamieszania to wrzuciłam jako dodatek, dosłownie taki ogryzek ale widziałam, że chyba właśnie masz taką samą więc w kolekcji i tak by Ci wiele nie zmieniło. One mnożą sie na potęgę, z roku na rok mnóstwo przybywa jej w kępie.
07_Rene 22:26, 21 maj 2015

Byłam dzisiaj w najlepiej zaopatrzonej szkółce w okolicy no i klops, bo wszyskie rh w pastelowych kolorach wykupione. Zostały same mocne fiolety. Tak że muszę czekać do sierpnia, bo wtedy bedą znowu w ofercie. Mam czas, żeby to wszystko na spokojnie zaplanować

Przytargałam przy okazji nowe hosty

sum and summation

george smith

blue mouse ears

no i hosta od Oli- babki, jeszcze raz dziękuję

babka 22:31, 21 maj 2015

Ooo już przesyłka doszła ?? Jestem w szoku, naprawdę ! Reniu te jaśniejsze marcinki powinny być białe, ta ciut większa kępa ciemniejszych to prawdopodobnie niebieskie.
Fajne zakupy poczyniłaś, bardzo podobają mi się te szlachetne odmiany host.
07_Rene 22:35, 21 maj 2015

sylwia_slomc... 22:42, 21 maj 2015

Uszka myszki prześliczne.