Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 14:02, 18 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Sporo mamy przeciwników w naszym ogrodniczkowaniu, jak nie ćmy, to sarny, karczowniki, opuchlaki itd, ciężko się obrobić, ja już się pogodziłam, z tym co jest

Przed chwilą robiłam oprysk bratkom mszyca zielona się pojawila. Zaczyna się.
Ukojenie 12:05, 18 kwi 2019

Do góry
Ja się zaliczam do tych niemal i kupie bo ładne po co kupować badziewie jak te sprawdzone.
...uDany ogród 09:09, 18 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Przeczytałam to rób co zamierzacie i powodzenia.
U nas znowu pięknie cieplutko.
Też porządki przędą mna ale już po świętach nie będę wariować.

Wielkość ogrodu "w miarę jedzenia apetyt rośnie".

Pozdrawiam

Elu powoli dążymy do wyznaczonego celu. Nic na wariata. Trochę odpuściłam i łatwiej mi się żyje, jak się zrobi to będzie. Po co frustracje związane z ogrodem dość człowiek się nadenerwuje...
U nas też pięknie zaraz jadę do ogrodu, ale dzisiaj tylko podziwiać i może wsadzę kilka malin, bo mi Teść przez płot przerzucił

Mój apetyt ostatnio zdecydowanie się zmniejszył Jeszcze tak nie było żebym nic na wiosnę nie kupiła, a jednak można Oprócz nawozu i preparatu na ślimaki nic nie trafiło do mojego koszyka.
Dostałam na dzień kobiet kilka róż i to wszystko z nowości w tym sezonie. Mam nadzieję, że będą pięknie kwitły.

...uDany ogród 08:23, 18 kwi 2019

Do góry
Przeczytałam to rób co zamierzacie i powodzenia.
U nas znowu pięknie cieplutko.
Też porządki przędą mna ale już po świętach nie będę wariować.

Wielkość ogrodu "w miarę jedzenia apetyt rośnie".

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:09, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Teraz mam już kolekcję koni, muszę im rabatę wymyślić

Kolejne wezwanie może namiastka stepu, prerii w "Mojej Anglii" jak kolekcja niech hasaja dziko (na wesoło to tylko pomysl)

Oglądając prace za głowę się łapie w którym miejscu Danusiu jesteś z realizacją bliżej końca czy dalej. Wiadomo że zawsze będzie praca chodzi mi o zagospodarowanie tego dużego terenu.

Pozdrawiam
Ukojenie 06:57, 18 kwi 2019

Do góry
Zoja pięknie masz i dobrze wszystko sądzisz wszystko widać.
Tulipany exotic... przepiękne. Któraś też ma tę tulipany wiem u kogo ale Imię zapomniałam skleroza już.
A gdzie kupowałas te exotic ... Już zanotowałam i jesienią koniecznie muszę nsbyc. Ja znowu zachwycam się tulipanami van eijk nie zawodne nie wyciągałam w zeszłym roku i kwitną podwójnie będą ładnie wyglądać z exotic

Czy posadziłam już dalie. Napalilam się w tym roku i posadziłam co niektóre do doniczek może jeszcze za wcześnie wysadzać do gleby.

Pozdrawiam

Elu niemal wszyscy juz maja ee na kupilam w B.
Van ejk tez mam obserwuje jaki pokaz dadza w 3 sezonie - czekam.
Moje dalie w piwnicy.

Pozdrawiam!
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:20, 18 kwi 2019

Do góry
Milka piszesz, że masz Łyse buki a ty wiesz, że ten u mnie na focie ma jeszcze liście z 2017 r. Śmieszne ale pisze prawdę nisko w tej gęstwinie .

Z tym kwiatem magnolii to nie przypadkiem fotomontaż.

Tyle kolorów jak w jesieni. U mnie kocie dopiero z ziemi wychodza, ale polibin może ma takie same kwiatostany jest cały dzień wystawiony w słońcu.

Dzisiaj mieliśmy od dawna pierwszy raz ciepły wiatr słonko świeciło więc wszystko ruszy jest niestety sucho. Wczoraj padał deszczyk ale to malutko.

To niesamowite Elu, długo te liście trzyma
Co do magnolii, zero fotomontażu, te kwiaty są ogromne. Ostatnio w pracy siedzę, nie ma jak pokazać kolejnego stadium.
U nas wczoraj też ciepło i wieczór ciepły i teraz wyjrzałam, ciepło.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 17 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja myślę czy to nie jakiś bez, bzy też takie liście mają

Ja zamiast bzu napisałam Kalina to ppmylka. Oczywiście, że to bez o ciemnych liściach mam takie.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 17 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Moja brunnera to Jack Frost .
Ladnie rośnie, bezproblemowo.

Mam dylemat...Nie wiem czy jeszcze podlewać trawę posianą ponad tydzień temu ?
Bo u mnie wciąż sucho.Raz ją podleliśmy .I raz deszcz tylko deko zrosił.
Jak myślicie ??

Aniu koniecznie podłej bo ci nie wykiełkuje. A jak wykiełkuje musisz dalej podlewać bo słońce ostre i ziemia wysycha również może wyschnąć wykiełkowania trawa. Musisz ją podtrzymywać polewając nie zalewać bo zzolknie.
Trawa kiełkuje po 10 dniach przy ciepłej pogodzie i podlewaniu.
Popatrz czy kiełkuje.

Rozpisalam się, rady dotyczą trawy wysianej a nie nawożonej mam nadzieję.

Byłam u ciebie przedwczoraj, ale tak się zaczytałam w początkowych stronach wątku że się nie wpisałam teraz nadrabiam.

Pozdrawiam

Tak Aniu co pokazujesz powyżej a czy ona od Halinki to się dowiedzialam

Ptasi gaj 22:21, 17 kwi 2019

Do góry
Buczki od leśnika z lasu w prezencie tylko cięte i przez to gęste. W tym roku jeszcze czubki przytnę bo wybujały.

Tutaj bordowy płaczący

Tutaj nie płaczący bordowy nie cięty

Za kilka lat powinien być taki teraz ma ok 2 metrow

Ale żywe piękne kolorki
piękne, u mnie takich nie ma
Moja działka na Dębowym Lesie 22:20, 17 kwi 2019

Do góry
Aniu a to jakiś rodzaj kaliny bo ma podobne liście. Muszę spojrzeć na moje.

Elu, masz na myśli tą roślinę u Halinki ?

prześliczna
Czyli to jakaś kalina ??
Moja działka na Dębowym Lesie 22:15, 17 kwi 2019

Do góry
Aniu a to jakiś rodzaj kaliny bo ma podobne liście. Muszę spojrzeć na moje.
Ukojenie 22:12, 17 kwi 2019

Do góry
Zoja pięknie masz i dobrze wszystko sądzisz wszystko widać.
Tulipany exotic... przepiękne. Któraś też ma tę tulipany wiem u kogo ale Imię zapomniałam skleroza już.
A gdzie kupowałas te exotic ... Już zanotowałam i jesienią koniecznie muszę nsbyc. Ja znowu zachwycam się tulipanami van eijk nie zawodne nie wyciągałam w zeszłym roku i kwitną podwójnie będą ładnie wyglądać z exotic

Czy posadziłam już dalie. Napalilam się w tym roku i posadziłam co niektóre do doniczek może jeszcze za wcześnie wysadzać do gleby.

Pozdrawiam

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:38, 17 kwi 2019

Do góry
Milka piszesz, że masz Łyse buki a ty wiesz, że ten u mnie na focie ma jeszcze liście z 2017 r. Śmieszne ale pisze prawdę nisko w tej gęstwinie .

Z tym kwiatem magnolii to nie przypadkiem fotomontaż.

Tyle kolorów jak w jesieni. U mnie kocie dopiero z ziemi wychodza, ale polibin może ma takie same kwiatostany jest cały dzień wystawiony w słońcu.

Dzisiaj mieliśmy od dawna pierwszy raz ciepły wiatr słonko świeciło więc wszystko ruszy jest niestety sucho. Wczoraj padał deszczyk ale to malutko.
Ptasi gaj 21:25, 17 kwi 2019

Do góry
Taki mam widok z balkonu sarny 0od płotem chodzą. List nam kopia dziury/jamy pod wysokimi jałowcami. Po prawej stronie widać kawałek debu pomnik przyrody mamy 4 takie pomniki. Konserwator przyjeżdża je doglądać.

Pod młodymi kasztanami posadzone szafirki prawie codziennie tutaj chodzę

Kilka dni może w święta będą tulipany kwitły.
Ptasi gaj 20:42, 17 kwi 2019

Do góry
Dokładnie 17 kwietnia rok temu byli jednak ciepłej rośliny były bardziej rozwinięte ok tygodnia poślizgu u nas

Teraz

Pięknie prowadzone forsycje, świecą jak słoneczka.
Ptasi gaj 17:23, 17 kwi 2019

Do góry
Dla Moniki tak wyglądają obecnie moje buki fota zrobiona 2 tygodnie temu

Moje już wszystkie łyse, początek maja blisko i pąki na nich też
...uDany ogród 14:11, 17 kwi 2019

Do góry
Każdy ma jakiś syf w ogrodzie. Gdzieś trzeba graty, chwasty czy inne rupiecie składować. U mnie najwięcej badziewia jest przy ognisku po przykrywane aby nie zamokło czekające na spalenie.
Tyłko chrust plastików nigdy nie paliłam.

Floksy są piękne moje też się szykują do zakwitu. Kupiłam 4 doniczki a teraz mam poduszki o 1 m średnicy i wszędzie posadziłam gdzie się dało. Dużo też obcielam bardzo się krzewią.

Piękna pogoda u nas wczoraj po południu trochę deszcz pokropił, ale susza w dalszym ciągu.

Pozdrawia

Elu wiem, ale ja już z tym nie mogę wytrzymać i postanowiłam to w tym roku uprzątnąć. Okazja się znalazła, bo postanowiliśmy tam zrobić warzywnik i szklarnię. Zaczęło się od wycinki drzew i sprzątania gałęzi i drewna . Musieliśmy zlikwidować namiot foliowy, który nam załatwił zmrożony śnieg. Namiot był super schowkiem na przydasie, okazało się podczas segregowania, że połowa jest zepsuta lub do niczego się nie przyda. Kursowałam dzisiaj z Dużym do punktu zbiórki odpadów. Teraz Musimy wyrównać teren bo jest zaniżony. Jak się z tym uporam to zaczniemy stawiać skrzynie, a dopiero na sam koniec będziemy kombinować ze szklarnią z okien, które już czekają. Roboty mam moc, ciekawe czy w tym sezonie zdążymy z wszystkim co jest na liście?
Pamiętam jak mnie ostrzegałaś jak sadziłam tak gęsto. Teraz widzę, że nabierają ciałka rozsadzę je po kwitnieniu. Teraz już mam na nie plan w zeszłym roku nie miałam

Wczoraj u nas było cudownie w słońcu prawie 30 stopni. Dzisiaj jest pochmurno i wieje silny wiatr. Trochę ogarnęliśmy i przyjechałam do domu zrobić obiadek, potem znów się wybieram
Ptasi gaj 13:29, 17 kwi 2019

Do góry
Przynajmniej u nas marzec tego roczny był cieplejszy niż w zeszłym roku, ale kwiecień taki sobie. W zeszłym roku od 2 kwietnia zaczęli się lato a w tym roku mam chłodniej taka przeplatanka. Jest chłodniej rośliny nie są tak wyrośnięte jak w zeszłym roku.

Dzisiaj piękna cieplutka pogoda.
Bylinowa łąka 13:28, 17 kwi 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
O jejciu u ciebie większa wiosna niż u mnie. A jak zobaczyłam ostróżkę, no pięknie...

Gosiu liczę, że dopiero wszystko bujnie po świętach, jak słoneczko pogrzeje.

Waclaw napisał(a)
Kaczeńce pięknie i dużo

Wacku, to takie bezproblemowe rośliny są, praktycznie tylko jak kwitną to zwraca się na nie uwagę.

Gosiu a to nie drzewa bukowe czy grabowe na horyzoncie?
Moja sąsiadka przywozi buki z Bieszczad jak jedzie do rodziny może znowu przywiezie.

Słońce opiera się o zbocze to ziemia ciepła i wszystko rosnie, ale widzę, że susza u ciebie ziemię spękana masz.

U nas też sucho, ale jeszcze nie katastrofa.

Pozdrawiam

Na działce buków nie mam, duże drzewa to graby, olchy, brzozy i parę dzikich czereśni. Tylko przebarwienia jesienne mnie kuszą, bo ogólnie to drzew nie brakuje. Sucho nie jest, to tylko tak z wierzchu ze 2 cm. Jak chciałam za chwasta pociągnąć, to już korzenie oblepione mokrą gliną, która nie bardzo daje się otrzepać.
Pozdrawiam również.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies