Jeżuniu, jaki Ty masz pięęęęęękny hotelik dla owadów!
Dopiero dziś wypatrzyłam ukryty za miskantem i cofałam, cofałam, aż wynorałam
Niesamowity.
J szmaragdy sadziłam co 60 cm. Sądzę, że w przyszłym roku się zejdą. A sadziłam jesienią ub. roku.
Ponieważ mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję forum i Was, zrobiłam dziś rano wychodząc do pracy, telefonem, zdjęcia rabatek najnowszych. Ale kiepsko wyszły, tylko dwa.
Wsadziłam tu czosnki białe Mont Blanc i tulipany liliokształtne białe - przez pomyłkę, miały być pełne
Pewnie też coś będę musiała zadołować, ale mam nadzieję, że niewiele.
Ale już tak wcześnie ciemno się robi... Nie wiem, czy dam radę
Twoja rabata piękna jest, nawet bez trawek. Ja musiałam swoją nieco rozjaśnić, bo ciemno pod pendulą.
Grabulki Jesteś już, co mnie bardzo cieszy
I że Ci sie podoba, też mnie cieszy
No, ja chyba też. Bym zastąpiła.
Ale na razie zostanie tak, jak jest, bo cała bergenia została już zagospodarowana.
Zaraz pokażę.
Zgapiaj Będzie mi bardzo miło. Wszak zgapianie najwyższą formą pochwały jest.
Nigdy nawet nie marzyłam, że kiedykolwiek będę miała w ogrodzie coś wartego zgapienia.
Agnieszko, ależ oczywiście, że się zasugeruję, bo to fantastyczna rada jest!
Dlaczego ja sama o srebrze nie pomyślałam? Teraz, kiedy patrzę na zdjęcie, widzę, że srebro aż się prosi na tę rabatkę.
Tylko nie mam niczego srebrnego. Tylko przetacznik siwy, który dopiero niedawno pozyskałam, ale on taki malusi jest, chyba nie da oczekiwanego efektu..
Może poradzicie coś? Zajęcze uszy?
Dziekuję, ale pięknie jeszcze nie jest.
Mam mnóstwo kątów, których Wam nie pokazuję, bo tam kipisz totalny
Ale rzeczywiście roślinki ładnie urosły. A sadziłam je nie dalej, niż jesienią ub. roku. Jeden rok w ogrodzie czyni cuda! Za rok i u Ciebie, Bogdo, będzie pięknie.
Hortensje trzeba podlać przed wykopaniem dzień wcześniej, w nowym miejscu też podlewać bo uschną, sucho jest.
Piwonie teraz są ładnie liście przebarwione, zostaw, przetacznik ściąć lub nie, zatrzyma wtedy więcej śniegu.
Karbid - można stosować . tylko nie w samych korzeniach, bo jak lejesz wodę to on "się gotuje i dymi"
Dąbrówka ładna jest, jedyną wadą jest mączniak "wpisany" niejako w jej przypadłości
Rośliny w donicach możesz każde uprawiać, ale przed zimą trzeba je zakopać do gruntu, Mało która przetrwa zimę w donicy. Donice to dekoracje sezonowe, które się zmienia nawet 4 razy w roku.
Anek, nie piszę, ale od początku śledzę rewolucję.
Ledwo pozbierałam szczękę z podłogi po rabacie kulkowej, a tu taki superowaty przedogrógek się tworzy.
Zdrówka życzę