Reniu mam ją pierwszy sezon, ale długo ją obserwowałam zanim kupiłam i gorąco polecam Ma piękny, niespotykany kolor, cudne pełne kwiaty, powtarza kwitnienie, obłędne pachnie
Myślę, że z tą żurawką by ładnie wyglądała w duecie
A mogłabyś coś więcej mi o niej powiedzieć? Tak sobie pomyślałam, że mogłabym ją posadzić przy moich kulkach bukszpanowych na froncie. Zgrałaby się z żurawką marmalade?
Ren dziękuje za wizyte. Widziałam dopasowywania róż do żurawek - fajne zestawienia
Róże bardzo lubia nawożenie gnojówką z pokrzywy (ma dużo potasu, fosforu, azotu, żelaza itd...moje róże nie dostały ani grama nawozu sztucznego w tym roku daje im kompost, przekompostowany kurzeniec wiosną a teraz gnojówki, fusy KAWOWE i skórki bananów . Oczywiście ostatnie zasilanie gnojówka z pokrzywy stosuję do końca lipca - później przerzucam się na wrotycz
No widzisz z tymi kolorami też mam zagwozdkę ... Jak siedzę sobie na tarasie to przy garażu widzę rabatę ze ŚŚ i tam kolorystyka fioletowo-różowa głównie więc OK, potem na prawo od niej ciągnie się szałwiowa więc różowo OK ... dalej na prawo niebiesko-fioletowa (lawenda + perowskia i szałwia fioletowa) też OK ale jak widzę w tle tych wszystkich rabat na brzozowej czerwono-pomarańczowe krwawniki to mi to nie pasuje jednak czyli nie jest OK
Chodzi mi po głowie żeby tam zrobić różowe nasadzenia Myślę o zwykłych różowych jeżówkach takich jak ma Ola czy Mała Mi a do nich coś niższego może różowe przetaczniki? Tylko czy przetaczniki powtarzają kwitnienie?
Trzymam kciuki żeby krwawnik był taki jak sobie wymarzyłaś?